Nasterea in stainatate

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LauraLaurene spune:

Am si eu o intrebare, poate a mai fost postat pe aici dar nu gasesc, careva dintre voi a nascut in Olanda? Daca da, a avut posibilitatea unei epidurale?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jaana spune:

Buna Andreea/doula,

Putem continua subiectul despre nasteri si pregatirea ptr nastere? Pe mine ma intereseaza sa aflu cite ceva despre cazul in care copilul are prezentare pelvina. Sper sa nu fie cazul... dar la ultimul control in sapt. 31 asa era. Imi poti spune ceva despre intoarcerea manuala a copilului?? Spunea cineva pe forum ca e riscanta. Ai mai multe detalii??

Multumesc mult

31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fecian spune:

Buna LauraLaurene.

Eu sunt acum in Olanda si crede-ma nu ai sa auzi nimic bun despre conditiile de nastere de aici. E mult prea "natural" si trebuie sa stii sistemul medical de aici la perfectie ca sa poti obtine ce vrei tu. Daca esti adepta nasterii normale, acasa doar cu moasa atunci ai venit in locul potrivit. Daca nu, atunci ai dat de belea. Sistemul sanitar din Olanda e cel mai aiurea sistem pe care l-am vazut vreodata.

Iti doresc bafta multa.


viitoare de

Felicia

http://tt.lilypie.com/oN9Ap1.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Jaana eu sunt o mamica care a nascut primii doi copii vaginal, iar cel de-al treilea prin cezariana datorita pozitiei pelvine, lucru la care nu m-as fi asteptat...

Uite AICI cite ceva despre intoarcerea lui bebe.Poti incerca si pe Google la cautare cu abrevierea ECV

Hai ca poate iti fac un pic de curaj:
In tarile nordice aceste incercari de intoarcere se monitorizeaza ecografic si se inregistreaza concomitent contractiile si activitatea cardiaca a bebelusului pe tot parcursul "manevrei" + cam vreo 2 ore dupa aceea.
Pericolul ar fi minim si ECV se practica numai doar daca gravida doreste si medicii apreciaza ca exista conditii si sanse de intoarcere.Altfel...fie se naste prin cezariana "electiva", fie gravida are dreptul sa aleaga nasterea in pelvina.

Tin pumnii sa se intoarca totusi...

Mariana 34+
mama de Monica, Matei si Markus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doula spune:

Buna seara fetelor.
Felicia. Aici in Israel sunt multe femei care sunt geloase pe cele din Olanda. Asa cum am mai povestit aici nr celor care vor sa nasca acasa este in continuare crestere, dar sunt foarte putini care sustin nasterea acasa si sunt si mai putin care, daca sunt impotriva, sa nu incerce sa impiedice prin toate formele nasterea acasa. Dupa parerea mea fiecare femeie sanatoasa (fizic, mental si sufletesc)care are o sarcina fara problema are dreptul sa nasca acasa cu moasa specializata. Nu uitati si ca in salile de nastere cele mai sofisticate dr nu este mai mult de cateva minute cu voi si ca de fapt moasa este cea care urmareste nasterea si vede daca este vreo problema. Sarcina si nasterea in cele mai multe cazuri este un proces "natural", organismul nostru stie ce trebuie sa faca si spitalul este pt bolnavi. Nu spun ca toate nasterile trebuiesc facute acasa.....Si 99.9%din nenorociri in timpul sarcinii nu se intampla intr-un minut, sunt semne care prevestesc ca ceva urmeaza sa se intample.
Jaana. Mai ai timp inca vreo cateva saptamani. Bebelusul se poate intoarce si in ultimile zile inainte de nastere daca este mai mic (pana la 3.500) Oricum intoarcerea manuala nu este indicate inainte de saptamana 36-37 (in cartile de specialitate), deoarece aceasta interventia poate declansa nasterea. Dar pe de alta parte cu cat bebelusul este mai mic si cu cat are mai multa apa,deci si mai mult loc sansa de reusita a intoarcerei manuale este mult mai mare. Si incercarea se face pe parcurs de cateva zile cateva minute pe zi (nr de minute creste in fiecare zi) Nu sunt mai mult de trei-patru incercari. Si cum a scris si Mariana totul este monotorizat.
Sunt cateva modalitati mai "naturale" pe care le poti incerca. Stai culcata pe spate (pe o saltea\patura groasa\in pat) cu cateva perne sub fundulet, picioarele ridicate pe perete (daca ai dureri de spate atunci pune talpile pe saltea, picioarele desfacute). Pune mainile pe burtica si respira adanc si incet pe nas (nu pe gura ca sa nu ametesti, daca iti este greu inspira pe nas si expira pe gura, dar ai grija ca gura sa fie relaxata,sa nu iti strangi buzele).Inceraca sa simti cum burtica si muschii pelvieni si perineum se relaxeaza. De multe ori s-a demonstrat ca bebelusul nu vrea sa se intoarca din cauza ca burtica (partea de jos) este foarte incordata. Dupa 10 minute scoate-ti pernele si ridica-te incet (ai grija sa nu ametesti) in genunchi. Coboara-ti capul pe saltea, ridica mainile langa cap, in asa fel ca funduletul sa fie iar mai sus decat capul. In aceasta pozitie (5-10 minute) incepe sa faci rotatii ale pelvisului (si de la stanga la dreapta, si de la dreapta la stanga).Continua sa respiri incet si adanc si sa relaxezi muschii pelvieni si in timpul rotatiilor.
In acupresura, sunt cateva puncte pe care poti sa le folosesti si singura (sau sa rogi pe cineva sa te ajute). Cel mai usor de gasit este pe degetele mici de la picioare. Pune talpa piciorului pe podea si vei simti intre podea si partea exterioara a degetului mic o umflatura mica. Apasa pe aceasta umflatura cat se poate de tare (s-ar pute sa doara fffff tare, sa nu te sperii!!!) timp de 30 de secunde. Apasa si pe degetul de la celalalt picior timp de 30 de secunde. Intoarce-te de 4-5 ori, la fiecare deget. Masajul spatelui cu ulei de masline in forma cifrei 8 (chiar deasupra feselor).
Repeta exercitiile, punctele de acupresura si masajul de cateva ori pe zi(2-4 ori). Incearca pe timp de o saptamana-doua.
Hemeopatia si acupunctura te poate ajuta foarte mult. Inceraca sa gasesti un terapist. Sunt si plante medicinale care te pot ajuta, dar nu iti pot recomanda deoarece nu te cunosc, si plantele au si ele contraindicatiile lor.
Sper sa te ajute. Sarcina usoara in continuare.

Andreea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jaana spune:

Multumesc mult mariana_1976si Andreea pentru raspunsuri M-am mai luminat putin despre acest subiect.

Andreea, am sa incerc metodele mai "naturale", manevra manuala parca nu imi suride.

Nu dati cu rosii, as mai avea 2 intrebari... stupide probabil (paranoia de ):
1. Are vreo legatura pozitia pelvina cu purtatul centurii prenatale? Ma gindesc ca poate tine uterul strins si incordat Eu am purtat de prin luna a 5-a sau a 6-a. Mi-e tare greu fara el, e burtica grea si abia ma pot deplasa.
In plus, imi petrec si multe ore pe zi pe scaun, poate si asta are vreo influenta.
2. Andreea, unul din exercitiile pe care le-ai dat presupune statul pe spate. Nu e daunator alimentarii cu oxigen a fatului? Citisem pe undeva ca mai mult de 5 min nu e bine de stat pe spate.

31+5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doula spune:

Jaana nu iti fa griji prefer sa pastrez rosiile in frigider
Nu stiu daca centura poate impiedica intoarcerea bebelusului, cu toate ca suna logic sa fie asa. Dar stiu ca centura nu mai este recomandata ca alta data. Ci din contra. Centura impiedica muschii sa lucreze, dupa un timp muschii devin lenesi si atunci au loc tot felul de hernii. Centura astazi este recomandata doar in cazuri de hernii grave cand dr vrea sa tina muschii cat mai stransi ca hernia sa nu se agraveze, sau tot felul de boli ce determina atrofierea muschilor. Deci ai grija cu purtatul centurii....
Este adevarat ca atunci cand graviduta sta intinsa pe o parte (stanga de obicei) bebelusul primeste mai mult oxigen, deoarece in aceasta pozitie nu exista multa presiune pe placenta. Si cand graviduta este intinsa pe spate presiunea pe placenta este mai mare. Dar asta nu inseamna ca trebuie exagerat. Graviduta poate sa stea intinsa pe ce parte vrea, numai ca este recomandat sa schimbe pozitia din cand in cand. 10 minute intinsa pe spate de 3-4 ori pe zi NU dauneaza cu nimic. Si in plus piciorele sunt ridicate, deci primesti mai mult sange in zona pelviana din picioare decat primesti de obicei. Si respiratia ta in timpul acestor exercitii este mai lunga decat respiratia ta normala, deci organismul tau primeste mai mult oxigen, deci si bebelusul va primi mai mult (iti amintesti ca trebuie sa respiri incet si adanc, acest fapt va determina la prelungirea respiratiei)
S-ar putea sa cititi aici cateva sfaturi cam ciudate, dar vreau sa stiti ca aici scriu doar ceea ce stiu ca este 100% sigur. In clipa in care stiu ca exista vreo containdicatie, fie si una mica, prefer sa nu scriu.
Imi asum responsabilitatea celor scrise aici, ca nu dauneaza nimanui daca sunt facute exact dupa instructiunile date. Daca cineva nu intelege sau nu este sigura ca nu a inteles, este invitata sa imi scrie, aici pe forum, mesaj privat sau mail si va raspund cu cea mai mare placere.

Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jaana spune:

Multumesc Andreea!

Cu centura am ramas acum nedumerita... aici nu mi s-a spus nimic de rau impotriva purtarii ei. La intrebarea mea catre asistenta daca e bine sa port, raspunsul a fost ca daca ma simt mai bine cu ea, sa o port.
E drept ca eu am cumparat-o la sfatul unei prietene care deja a nascut si n-a avut nici un fel de probleme.
Momentan am limitat purtarea ei la minim...

mariana_1976, iti tin pumnii sa fie totul bine in cazul in care faci VBAC-ul! Ma tem ca o sa ajung si eu in situatia ta la al 2-lea copil daca al meu bebe nu se va intoarce. Aici mi s-a spus ca pot naste natural chiar si in cazul in care copilul ramine in breech position, mai ales daca e cu funduletul pe directie. Si ca ei au facut astfel de nasteri. Dar pe de o parte parca nu m-as risca, iar pe de alta parte o asemenea nastere inseamna ceva pregatiri inainte. Printre care si raze X ale bazinului ptr a vedea distanta dintre oasele bazinului si masurarea circumferintei capului... Si nu imi suride deloc ideea iradierii bebelului care e atit de mic!

Eu tot sper totusi ca bebe sa se intoarca... am simtit ceva miscari de trupe zilele astea, dar nu pot sa imi dau seama daca si-a schimbat radical pozitia.



32+2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Jaana de obicei daca bebe nu este marisor si lichidul amniotic in cantitate suficienta mai ai totusi sanse de intoarcere cel putin...pina in sapt.36.

Sigur ca poti incerca si o nastere vaginala in pelvina.In Suedia de obicei nu se incearca asa ceva daca e vorba de prima nastere.dar depinde de multi factori.Daca au experienta la asemenea nasteri e foarte bine.

Masurarea pelvisului + circumferintei craniene ale bebelui sau a greutatii acestuia sunt niste indicatori destul de relativi, din pacate, pentru ca nu se pot face cu mare precizie.
Stiu de asemenea ca in tarile nordice se opune mare accent pe nastere vaginala si se incearca pina in ultimul moment ca aceasta sa reuseasca.Uneori exagereaza cu incercarile astea, dar din moment ce mortalitatea materna si neonatala ar fi una dintre cele mai scazute pe plan mondial, as zice sa ai multa incredere ca totul va fi bine.

A, era sa uit: acele masuratori se pot face si la scan cu rezonanta magnetica aici in Suedia.Asadar nu trebuie sa te expui la radiatii.Intreaba-i daca se poate si la voi.

Poate totusi va binevoi sa te surprinda si se intoarce la timp?

Mariana 35+
mama de Monica, Matei si Markus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

quote:
Originally posted by LauraLaurene

Am si eu o intrebare, poate a mai fost postat pe aici dar nu gasesc, careva dintre voi a nascut in Olanda? Daca da, a avut posibilitatea unei epidurale?



Da,mie mi s-a facut epidurala,insa trebuie sa o ceri inainte de a naste,sa fie trecuta in fisa ta.

Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05

Mergi la inceput