CIC neplatit?

CIC neplatit? | Autor: megbeng

Link direct la acest mesaj

pot sa beneficiez de concediul de 2 ani pentru ingrijirea copilului chiar daca nu am si dreptul la cele 6 milioane?
am absolvit in septembrie 2006 facultatea iar contractul de munca (primul, nu am mai lucrat nicaieri inainte) incepe din 1 ianuarie; bebe e asteptat la mijlocul lui februarie.la bani stiu ca nu am dreptul, dar macar sa stau cateva luni acasa cu copilul se poate? (in afara de postnatal, desigur). daca da, unde merg cu dosarul pe care (probabil ca) trebuie sa il intocmesc?

vine bebe!

Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

Eu stiam ca in comformitate cu noua lege anul patru de facultate este considerat stagiu platitor ceea ce inseamna ca ai dreptul sa primesti cei 6milioane desi la job nu ai vechime 1 an.Din pacte nu stiu ce acte trebuie sa intocmesti si nici unde trebuie depuse.

Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

nu prea am inteles intrebarea.
Ai dreptul la 126 zile pre/post natal si apoi doar concediu fara fara plata.
Ai absolvit facultatea in sep 2006. Daca ai luat licentza, atunci se considera stagiu de cotizare ultimul an de facultate. Dar esti descoperita oct-noc-dec.

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

exact! am neacoperite 3 luni: oct-nov-dec..am terminat medicina in septembrie 2006, am luat rezidentiatul in noiembrie 2006, contractul de munca e datat 1 ianuarie 2007..nu aveam cum sa accelerez procesul asta, pur si simplu medicii rezidenti care fac copii la inceputul rezidentiatului sunt o categorie neacoperita de legea asta, deduc eu
...deci concediu fara plata ar merge..hm..
sau probabil varianta pe care o auzisem de la colegi mai mari, de inghetare a rezidentiatului pe o perioada de cateva luni cat stau cu bebele.

ma gandesc cu groaza de cate hartii o sa mai am nevoie si in cate locuri o sa ma plimb cu bebelus dupa mine...

EDIT: incerc sa formulez mai corect: statul meu acasa, dupa postnatal, se va chema CIC dar nu voi lua bani (daca da, cand si unde merg cu actele?) sau va fi concediu fara plata (se aproba fara probleme oare?) sau imi inghet reziul (asta se face la ministerul sanatatii) si gata?

vine bebe!

Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

Mergi la inceput