Cum sa impac pe mama cu sotul

Cum sa impac pe mama cu sotul | Autor: sirimie

Link direct la acest mesaj

Eu, am si eu o mare problema, mama mea (care sta in provincie) nu vine la mine si nu vrea sa stea cu copilul meu (1 an si 10 luni) pentru ca nu se intelege cu sotul meu. Povestea e lunga, tine de firea lor ca nu se impaca, dar eu as vrea totusi sa vina si am nevoie de un sfat: ce sa fac?

Deci sotul meu e tipul autoritar care vrea ca toti sa il asculte (acuma io nu prea ascult ce zice el si ne certam daca nu sintem de acord, dar asta e alta poveste). Si mama mea e timorata in prezenta lui, si vrea sa nu il deranjeze cu nimic, se ascunde de el - numai ca pe el asta il supara si mai rau, din punctul lui de vedere asta inseamna ca mama mea nu vrea sa faca nimic, etc, mama isi da seama si se supara. In plus el e genul nemultumit, si tot timpul isi exprima nemultumirile (de genul de ce e paharul aici, de ce e sticla asta pe masa si nu la locul ei, prostii din astea). Din pacate nu am timp sa povestesc, e un cerc inchis si parca fara iesire...

Si eu nu stiu ce sa mai fac... Bona mea are sa plece si eu as vrea sa stea mama cu copilul Nici nu stiu daca nu e egoism daca tot incerc sa o conving sa vina, pentru ca ea nu se simte deloc bine la mine .

Multumesc frumos pentru raspunsuri!


Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/

Despre Andrei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Problema e la sotul tau. Tu te-ai obisnuit cu felul lui de a fi dar nu e deloc ok.
Eu cred ca trebuie sa lucrezi cu el in primul rind. Mama ta sau oricine vine la voi in casa trebuie sa se simta binevenit. Iar el in loc sa comenteze, poate sa puna mina sa mute paharul (nu ostentativ).
E problema grea, care nu se rezolva peste noapte. Poate vede si el ca ar fi avantajos din toate punctele de vedere daca vine mama ta sa stea cu copilul. Atunci poate nu mai face asa. Eu cred ca sotul tau nu vrea ca ea sa vina. De acolo si comportamentul asta, a gasit o cale de-a scapa de ea.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

sincer chiar nu vad de ce mama ta ar vrea sa vina in cdt incare stie ce "tratament" ar astepta-o din partea sotului tau.. daca tu te-ai obisnuit cu hachitele lui nu tr ca si ceilalti sa le tolereze, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Multumesc frumos pentru raspunsuri!

Ramona, el spune din contra, ca mama mea face foarte rau ca nu ne ajuta si ca ma influenteaza impotriva lui

Porumbita, eu nu m-am obisnuit cu hachitele cum spui, si ne certam crunt de la ele, mai dispar, si tocmai pentru asta cred ca nu e imposibil ca ele sa dispara si cind e vorba de mama mea. Dar tocmai ca mama mea nu isi impune punctul de vedere. Speranta mea este ca daca sint si eu pot sa intervin la hachitele mai grave... Sper si eu..


Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Of, of... Pai el nu-si da seama? Cum sa vina mama daca el asa o trateaza? Care bunica nu ar vrea sa fie aproape de nepoti?
El spune chestiile astea pentru ca isi da seama ca voi discutati despre comportamentul lui.
Sper sa se trezeasca pentru ca intr-o zi vei obosi si tu sa-i tot tolerezi comportamentul. Nici nu e un exemplu bun pentru copil.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Eu cred ca principalul vinovat este sotul tau. Daca nu-i convine unde sta paharul sau sticla, sa le mute unde ii place si sa nu mai intrebe. Pare o fire cicalitoare si greu de suportat. De fapt, daca tu l-ai acceptat pana acum asa cum e, e greu sa-i spui acum ca nu e ok. Problema de baza de la asta porneste. Poate v-ar trebui o discutie calma, in care sa-i spui exact ce te doare in comportamentul lui si sa vezi daca se poate rezolva ceva. Mama ta saraca, probabil e o fire mai blanda si nu vrea sa deranjeze. Daca ea era un gen indolent si sigura pe ea, poate ar fi rezistat, adica ii zicea cateva in gand si isi vedea de treaba. Dar ea pune la suflet si normal ca nu-i convine sa fie tratata asa, chiar daca isi iubeste nepotul. Ar trebui sa discuti cu ea, sa-i spui ca sotul nu are nimic personal cu ea, ci asa e el (din pacate). Si cu el sa discuti si sa-i spui ca pt. tine e important sa te ajute mama ta, si sa faca un efort sa se poarte frumos cu ea, daca tine la tine si ii pasa de ce vrei.

Coraly si Sergiu (3 ian 2005)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

I-ai zis vreodata ca mama ta si prieteni tai sau rudele s-au indepartat de voi din cauza lui?

Eu i-as spune!

I-as spune ca mama mea e cea care mi-a dat viata ca este mai batrana decat noi, si ca el, cel putin, adica un strain, nu are nici un drept sa-mi traumatizeze mama!

Mama si copilul sunt sangele meu, iar el sa fac bine sa invete sa se comporte in preajma lor ca altfel are de pierdut! Si va ajunge sa nu mai aiba cu cine se certa si pe cine sa arunce vina.


Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Eu m-as supara rau de tot daca sotul meu s-ar purta urat cu mama mea si ar facea-o sa se simte aiurea la noi in casa....

I-as spune clar sa fie atent cum se poarta ca nu as tolera asa ceva, scurt!

Crinuta si Rayan



Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lapona spune:

Simona, din ce spui tu, eu as deduce ca in situatia in care mama ta ar veni sa locuiasca impreuna cu voi, ar fi un prea mare sacrificiu din partea ei si asta din cauza ca:
1. dansa nu poate sa-si spuna parerea atunci cand este cazul, deci ar fi foarte frustrant
2. sotul tau deja o banuieste ca te influenteaza impotriva lui

Eu cred ca una este ca tu sa-ti infrunti sotul si alta este sa astepti si de la mama ta sa faca acelasi lucru, in conditiile in care spui ca este timorata in prezenta lui.
Si, cred ca ar mai aparea situatia in care nici macar tu sa nu poti sa-i mai zici lui nimic, pentru ca el ar putea sa spuna ca probabil mama ta te influenteaza si stai cu gura pe el, etc, etc, etc...

Cred ca cea mai buna solutie este sa continuati cautarea unei bone si, pe cat este posibil, sa incerci rezolvarea problemelor autoritatii exagerate a sotului tau, fara insa a o implica si pe mama in toata situatia asta.
Se stie ca statul impreuna cu parintii declanseaza la un moment dat tensiuni chiar in conditiile in care toata lumea este binevoitoare.
Cand din start sunt probleme, probabil ca ar fi mult mai dificil sa fie depasite pe parcurs.

Eu iti tin pumnii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

El se poate purta la fel de urit si cu bona, care de ce ar tolera asa ceva?
Nu e drept s-o indepartezi pe mama pentru ca sotul nu stie sa se poarte. Scuze, dar faptul mi s-a parut aiurea.
Citi oameni o sa indepartezi pentru ca te jenezi de comportamentul lui?

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Simona, poate ca nu e cel mai indicat lucru sa insisti ca mama ta sa vina sa stea cu Vladutz in aceste conditii. S-ar putea ajunge la conflicte mai mari.
Eu as opta mai degraba pt o bona (sau cresa/gradi).
Relatia dintre mama ta si sotzul tau ai putea s-o mediezi din umbra. Cata vreme nu sta cu voi in casa permanent, e ok pt ambele parti. Stiu ca ar fi fost mai comod sa stea cu nepotzelul, insa stii cum e, dragoste cu forta nu se poate. Si-apoi daca tu te intelegi cu sotul tau si ii poti accepta/tolera cat de cat "iesirile", stii ca tu l-ai ales, il iubesti- e altceva, insa mamei tale nu-i poti impune sa-l tolereze.
Incearca sa discuti deschis atat cu sotul tau, cat si cu mama ta, separat cu fiecare, sa-i faci sa inteleaga ca pot avea macar o relatie civilizata, de dragul tau si al copilului.
Bafta multa!

Sarbatori fericite!
Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)

Mergi la inceput