Mamici de baietei, ce stiti despre hidrocel?
Salut.
Am fost cu bb la un chirurg ortoped cu o suspiciune, displazia de sold, pe care nu o are, dar ne-a zis in schimb ca are hidrocel. Am citit despre chestia asta si stiu destul de multe. Ce as vrea sa stiu este daca printre copiii vostri au fost cazuri in care problema s-a rezolvat de la sine. Si daca ati facut ceva special pentru asta.
In cazul in care nu se rezolva de la sine, trebuie operatie, la 8 luni. Despre operatia asta ce stiti? Cat dureaza, implica riscuri, cum este dupa...
Multumesc.
Nicoleta.
Raspunsuri
anda spune:
io habar n-am, da' poate te ajuta urmatoarele:
1. de pe desprecopii.com
"Am un baiat de 2 ani diagnosticat cu hidrocel comunicant. Va rog sa-mi spuneti ce implicatii ar avea interventia chirurgicala la aceasta varsta ? Sunt sanse sa se vindece fara operatie ? Ce se intampla daca nu este operat ? Va multumesc !
Hidrocelul nu se vindeca decat in urma unei interventii chirurgicale destul de simple si care nu ridica riscuri deosebite in pofida varstei fragede a copilului dvs.. Va recomandam insa sa apelati al un medic chirurg pediatru. Neoperat, hidrocelul va creste incet dar sigur si se ajunge tot la operatie dar aceasta va fi mai dificila.
Dr. Cristian Popescu - Bucuresti
2. http://www.emedicine.com/MED/topic2778.htm
numai bine!
anda & bb edi
Luizax spune:
Inseamna ca are lichid in sacul scrotal. Lichid care trebuie drenat.
A...ia incearca aici...http://medcab.go.ro/chirped/chir_ped_r1.htm
Luizax - karkotash shef!
Nicoleta spune:
Multumesc pentru link-uri. M-am mai linistit putintel, de fapt si medicul la care am fost, pediatru, de altfel, mi-a spus ca operatia nu este riscanta. Sper sa fie totul bine, eu inca mai sper ca acel canal prin care lichidul ajunge in scrot sa se inchida singur, desi medicul a spus ca in 20 de ani de cariera medicala a intalnit un singur caz. Si este un medic renumit in Bv. Poate il va vedea si pe al doilea...
Nicoleta.
mirela.mustaciosu spune:
Uite ce am gasit despre hidrocel:
Hidrocelul este constituit dintr-un sac format de tunica seroasa a testicolului si care s-a umplut cu lichid (tunica seroasa este o foita provenita din peritoneu - foita care inveleste intestinele - care inveleste si coboara odata cu testiculul in timplul dezvoltarii intrauterine; testiculele se formeaza in regiunea lombara de unde vor cobora in scrot inante sau imediat dupa nastere).
Optiunea terapeutica este interventia chirurgicala iar diagnosticul de certitudine se pune intraoperator.
Interventia chirurgicala este simpla si fara riscuri deosebite.
Nu raman nici un fel de sechele. Multa sanatate! Sa fie bine!
arghirmonica spune:
Nu te speria!Si Daniel a avut hidrocel pe 2,3 luni.Am fost cu el la medic si mi-a zis ca trece de la sine si in caz contrar i se va face o operatie care nu e deloc complicata si cu urmari.Cam in 2,3 luni problema s-a rezolvat fara operatie.Asta pot sa-ti spun.PA si sanatate!
ENYA spune:
Nicoleta, lui Vladi i s-a pus prima oara acest diagnostic atunci cind avea 3 luni. La urmatorul control (6 luni), problema se rezolvase deja de la sine, dar pe la 2 ani si 5 luni, hidrocelul a re-aparut.
Operatia va fi efectuata undeva in aug.-sept.Va fi cu anestezie generala, spitalizare max.2-3 zile.
Multa sanatate,
Amalia si Vladi (2 ani si 10 luni)