LMA - Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (109)
Raspunsuri - Pagina 7
migabo spune:
Hello, hello!
Multumesc fetelor care mi-au raspuns cu privire la somnul copilasilor lor. Speram ca pe masura ce cresc sa avem mai putin de furca cu problema somnului.
Maria_alexia - cred ca suntem in aceeasi tabara. Nu rezist sa o las urland. Am incercat de doua ori ieri si o data azi. Nu vreau sa se imbolnaveasca de atata plans. E mai hotarata decat mine si cred ca voi abandona pentru moment ideea de a o lasa sa adoarma singura. Macar tu ai baiat, dar eu o fata mai smechera decat un baiat.
Leea - foarte frumoase pozele d-lui T. Si ii sta bine cu costumasul rosu. In ceea ce priveste suflatul in lumanare, si fi-mea era nedumerita cu aceasta procedura. Dupa ce i-am stins-o eu, a inceput si ea sa sufle. Asta e, poate la anu'
Noki - Sarah este domnisoara, ce mai! Aproape tot timpul in fustita si ii place sa pozeze. Un adevarat manechin. Ca si mama de altfel. Eu alerg dupa Bianca sa ii fac o poza si de cele mai multe ori reusesc sa-i pozez doar parul. Asa de tare fuge de aparat.
roxisialexia spune:
multumesc tuturor pentru raspunsuri.
ioana si mie mi-a disparut o poza din album, oare ce se intampla???
Am vazut pozele, super papusica ai, nu mi-ai zis si mie ce e pe platoul acela!Si zi notabila, maria a facut nani dupa iesirea afara...yupiiiii
nokiuta, minunea ta mica pare ca s-a mai dolofanit
Super pozele m-a dat gata tricicleta si scaunul...super super!!!
madutza am vazut omuletul mic in costum, scumpic foc
leea, da ce s-a marit T , s-a schimbat mult in ultima luna.
alina, frumoasa foc amalia micuta sa se faca bine curand.Dupa ce ca a fost frig in casa observ ca avea numai gresie pe jos.Poza asta mi-a placut foarte mult
anda, poze poze ...vrem poze!!!
ripley, cum a reactionat la vederea elefantului?ii palce?
Roxana si Alexia Maria( 21 octombrie 2005 )
- Copiii fac ce vad, apara inocenta copilului tau! -
ioana_77 spune:
Maria, am savurat pozele abia acum, ce frumusel e Cristi!!! Are o figura asa de senina si niste ochi blanzi, o sa fure inimile la ceva fete.
Iar tu pari asa de tinerica, ia sa ma duc sa vad cati ani ai, ma rog!!
Ioana si Maria (29.11.2005)
Poze Craciun
poze
ioana_77 spune:
Roxi, sa stii ca-i zi notabila, am mai realizat un pic ca a crescut:)
Pe platou e un gen de salata boeuf, dar cu o alta aranjare. Deasupra are niste champignioane marinate. Se numeste "poienita cu ciuperci", am furat ideea de la sectorul bucatarie de pe DC. Oricum, are fata festiva.
Ioana si Maria (29.11.2005)
Poze Craciun
poze
alexandrina spune:
Somnul:
Revin cu detalii, am incercat si eu ieri sa adorm copilul in pat dupa ce mi s-a parut ca afara ar fi prea frig. A durat 3 ore, groaznice cu plansete cu ochii inchisi si am sfarsit culcandu-l in brate, cred ca a doua oara in viata lui (exceptand episoadele de la colici). Asa ceva n-am sa repet curand, sper ca pe cand va mai pricepe sa-l invat eventual sa dormim impreuna de-amiza, sau asa ceva. Si o sa incerc sa apelez si la bunica sa vedem ce iese, mai ales ca de cateva zile tare se lipeste de ea.
Maria sa stii ca si piticul doarme in camera noastra, nici el n-a pupat suzeta la viata lui, daca nu va pufneste rasul va zic ca nici biberoane n-a folosit decat rarisim. Stiu ca suntem originali. Eu pot sa-i rezist la plansete daca-s de mofturi si nu mai mi-e teama ca raman fara calmant-titi ca nu a avut probleme deosebite demult.
Deocamdata cred ca va merge intarcarea treptata pe termen lung (luni de zile), baiatul meu este destul de rezonabil, dar niciodata nu stii ce-ti aduce ziua de maine.
Am vazut ca intreba cineva de rosii, eu i-am dat foarte devreme lui Mihai, in vara cand a fost sezonul lor, pasate, cu putin ulei sau/si patrunjel ca si salata. I-au placut teribil. Teoria stiu ca zicea ca poti sa-i dai de la 8 luni. Practica zice sa incerci cu putin.
Multumesc pentru primire!
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.
maria_alexia spune:
Ioana, multumim . Intre timp cred ca ai gasit si... scuza pentru cate riduri am totusi, noroc ca pozele de pe yahoo sunt micsorate suficient
Tare bine arata poienita cu ciuperci, merita retinut!
Si felicitari pentru plimbarica cu micuta domnisoara
Migabo, am citit zilele trecute si despre problemele voastre cu somnul. Eu mai sper in momentul in care ritmul lui bebelusesc de somn se va transforma in cel al unui copilas, pana la urma va veni si asta, numai sa rezistam noi pana atunci...
Noki, super tricicleta Sahrei, s-o plimbe sanatoasa!
Dintr-o camera PLINA cu jucariile primite in ultima vreme, ghiciti cu ce s-a jucat azi toata ziua Cristi? Cu un tel in forma de melc de batut spuma
Acum, cu pozele voastre frumoase de Craciun, realizez si eu ca ... nu i-am facut inca lui Cristi poze cu bradul . Suntem asa de preocupati cu trasul de globuri ca n-am mai reusit sa pun mana pe aparat.
joy04 spune:
neata neata
vazut TOATE pozele.
frumosi baieti si frumoase fete....yami yami.
am vazut ca vb de somn..si la noi este O MARE PROBLEMA.
adica el adoarme NUMAI la bibe ziua.
si seara la fel. noaptea inca se trezeste de 2-3-4 ori..cateodata trece cu un pic de ceai sau lapte, cateodata nu...si facem nopti albe.
(din aceasta cauza nu am de gand sa fac bb 2 acum)
dar se intampla sa-mi bea noaptea si 500 ml lapte...si cateodata abia daca bea 200 ml in 2 treziri.
eu il iau cu noi in pat si daca adoarme greu sau doarme iepureste nu-l mai duc in patutul lui de frica sa nu se trezeasca.
am incercat si eu sa-l las sa urle, dar nu a mers. sau nu m-a lasat pe mine inima suficient.
dar cred ca daca dupa 20-30 minute continua sa urle...e arhisuficient de clar ca nu faci nimic. eu una nu-l voi mai lasa sa planga, gasesc metode sa-l adorm si nu ma mai stresez nici eu si nici el.
PS: Ela, nu eram acasa azi, si YM asta nu-l pot tine deschis ca-mi zice ca ii pare taaaare rau, dar m-am logat pe un alt calc si ca atare se inchide.(sper sa nu-mi fi spart cineva parola, poate o fi de la ei)
Joy si Vlad Andrei (1 decembrie 2005)
ardeiasul meu umplut
maria_alexia spune:
Tocmai am pus la incercare gmail-ul mult laudat: nici el nu accepta atasamente mai mari de 10M per mesaj , deci in sensul asta nu e folositor.
Ceea ce nu inseamna ca nu-l prefer lui YM ca si rapiditate si usurinta de accesare, mai ales incazul atasamentelor.
Acum conturile sunt deschise, folositi cum doriti
migabo spune:
Mamicile de fetite, help!
De caterva zile Bianca este rosie tare jos, in fata. Si are si niste bubite mici, dese si rosii la incheietura piciorului. Am dat cu tot felul de creme: galbenele, Sanosan cu zinc, cutaden si ulei de masline incalzit. Nici un rezultat. Ati mai patit vreuna asa ceva? Cu ce sa o mai tratez? Nu cred ca e un simplu eritem, mai ales ca la fundulet nu are nimic.
Multumesc mult pt ajutor.
lavi02 spune:
Hello fetele
Mai nou socrii au net dar pana acum nu am apucat sa scriu.
Natalia a avut temperatura doar 2 zile, sambata a facut 37.4 de dimineata si apoi nu. Am ajuns cu bine la Alba, duminica (pe 24) a fost bine. Dar am tot deschis eu usa cu ea in brate la colindatori, a fost tot o forfota pe aici (socrii mei sunt profi asa ca s-au perindat clasele la colindat) - in fine, naiba stie cauza - ca naoptea 24/25 a inceput sa haraie si sa tuseasca asa ca a facut bronsita. Acum ia Salbutamol sirop (plus chestiile uzuale) si pare spre bine. Febra n-a mai facut asa ca nu i-am dat antibiotic. In afara ca haraie si mai tuseste, se simte bine, se joaca, doarme si mananca bine. Muci n-are cine stie ce, nici n-ai ce trage cu pompita.
Sambata plecam la Timisoara sa ne vedem cu sora-mea si sa-i vedem apartamentul si mergem apoi sa facem Revelul cu prietenii nostri buni din Arad. Daca nu DF se inrautateste starea lui Nati dar ea pare ca merge spre bine.
Ina imi pare tare rau pentru ce ti s-a intamplat! Sa stii ca eu am avut o presimtire sambata-duminica. Ia o pauza de cateva luni, draga mea, ai nevoie de ea si fizic si psihic si apoi vei avea alta perspectiva asupra lucrurilor.
Alinus si Noki si noi am facut frig in prima seara aici, pana au incalzit socrii tot casoiul. Cand sunt singuri nu incalzesc decat parterul.
Noki pt buze crapate pe mine intotdeauna ma ajuta "strugurelul" Nivea Repair tra-la-la, albastru deschis.
Ai grija sa nu ti le umezesti cand iesi afara, da-le inainte de a iesi din casa cu strugurel/ruj.
Alta idee n-am.
alexandrina eu am avut o luuunga odisee cu acceptatul laptelui praf. I-l dau direct din canuta cu cioc, nu i-am mai "introdus" biberonul.
1.Prima data am inceput sa-i dau sa bea apa din cana cu cioc, are intotdeauna prin casa la indemana apa in canuta si bea, peste zi.
2. Cand m-am hotarat sa intarc am inceput sa-i dau lapte din canuta cu cioc. Stiu fetele cat pe vremea aia. A acceptat foaaarte greu dar pana la urma l-a acceptat. Ii faceam cam 60 ml odata, ca nu avea rost sa arunc mai mult. In 2-3 saptamani l-a acceptat. Acum bea 7 masuri dimi si 7 seara, OK.
3. Dupa aia am rarit supturile.
Vinerea trecuta m-am muls pt ca deja ma dureau sanii - nu mai alaptasem de vreo saptamana. Asta dupa ce incercasem comprese reci, etc. Am scos cam 100 ml din amandoi, mai iesea dar m-am oprit. Acum inca nu s-au umplut dar daca iar se umplu ii mai mulg. Eu zic ca daca intervalul intre mulsuri e tot mai mare si nu scot tot, nu are ce sa dauneze, va disparea pana la urma. Mai bine asa, varianta "soft" de intarcare.
Noki felciitari pentru Logan, sa-l folositi sanatosi!!!
Anda mie mi se pare cam mult 1 cutie de cereale la 3 zile, Gandeste-te ca 100g de paine e o treime de franzela. Ceea ce-i mult pt un copil de 1 an. Chiar si pt o mama de 28 - eu nu mananc atata paine intr-o zi. Iar 100g paine nu-i tot una cu 100 g cereale praf, painea contine si apa, si inca destula. Cand faceam paine la masina puneam 450g de faina, 275g de apa si iesea o paine de cca 700g (se mai si evapora din apa).
Trebuie sa-si ia caloriile si din alte chestii, nu doar din cereale. Adica ponderea.. etc etc stii tu.
Despre aruncatul cutiei de cereale - pt ca folosesc un singur tip de cereale nu mi-e mare scofala sa arunc cutia la data de 1 a fiecarei luni.
Cred ca din cauza ca umblam zilnic la ea se contamineaza cat de cat cu microbi si d'aia recomandarea lor.
Nati mananca 3-4 masuri de cereale in marul ras, dar nu mananca zilnic mar ras. Dar mai mananca si paine, biscuiti (la fel, nu zilnic din fiecare)
Nu ii pun cereale in laptele de seara (250 ml Nesle Junior) si doarme continuu 22->8, 8.30 depinde. Dar asta-i Nati, ai vostri poate-s altfel.
Madau si Nati a inceput sa faca kk mai tari dupa trecerea la Junior (de la mami-milk). Dar ea face cam 3/zi ca asta ii e soiul. Eu zic ca nu-i in regula sa o mentii constipata. Mi se pare OK varianta de a-i da jumi-juma Junior si lapte de vaca. Sau incearca Parmalat. Sau lapte de vaca UHT 3.5% grasime si cu asta basta. Milu 3, Humana3, etc mie una nu-mi plac pt ca au diverse aromele lu' peste si mai contin si cereale. Nu mai stiu acum care-ce.
-------
Apropo de "asta-i Nati": in primele 2 nopti aici ne-am culcat cu ea in camera, s-a trezit de n ori. Dupa ce ne-am mutat in alta camera - doarme frumos pana dimineata fara sa se trezeasca.
Va pup.
Nu stiu cand mai apuc sa intru dar am sa citesc din urma.