am luat diane 35 cam un an jumatate cu pauza d o luna la fiecare 6 luni.nelamurirea mea acum este: ma protejeaza diane 35 de la prima pastila dupa aceasta pauza de o luna(am avut contact la a 2 a pastila shi azi tre s o iau pe a 3 a :) ) sau sa mi iau pilula d a 2 a zi???multzumesc ptr eventualele rasp:)
In mod normal ar trebui sa scrie pe prospect. La microgynone asa scrie, ca esti protejat de la prima pastila. Oricum, grija mare cu pastila de a doua zi, nu e o metoda contraceptiva indicata in mod obisnit ci doar in cazuri expectionale. Dezechilibrul hormonal e mare, asa ca nu abuza de ea.
la microgynon iei prima pastila in prima zi de ciclu, a doua in a doua zi si tot asa...asta inseamna, daca se aplica principiul si la diane 35, ca esti in perioada ciclului...deci nu ai nici o sansa sa ramai insarcinata...iar prtectia functioneaza din prima zi....
asha e cum zicetzi dar dr mi a zis sa le incep din a 5 a zi d ciclu....deci ar veni k contactul l am avut in a 6 a zi deshi nu mai aveam nici un fel d scurgere.....am fo sau nu protejata d ciclu makr?!?
si la diane 35, esti protejata inca de la prima pastila...scrie in prospect si e verificat!![]()
nimic nu esueaza in aceeasi masura precum succesul.(G.K. Chesterton)
cu pui drag..
Lorena, cine ti-a prescris sa iei tot Diane 35 dupa pauza? Vreun medic ginecolog sau ai decis singura sa continui cu acelasi contraceptive? Te intreb pentru ca ginecologul meu mi-a zis ca Diane se dau pe reteta doar pt tratarea chisturilor si nu mai mult de 6 luni, deoarece administrate pe termen lung provoaca tulbarari cardiace (ultimele studii, ce vrei).
vreau sa va multzumesc ptr rasp, eram ingrijorata tare :) diane sunt prescrise ptr mai multe (http://www.farmaline.ro/?cid=1&pid=1851) dar shi k contraceptive.atunci cand mi le a prescris dr mi o zis sa fac pauza cate o luna la 3 sau 6 luni numai sa fac .o sa ma mai informez despre ultimele studii referitoare la diane, thx d informatzie :)sau daca ai u un site ceva te rog sa mi l dai. prospectul difera d la tzara la tzara, pe asta de aici n am gasit nimic, iar pe net,la fel nu am gasit nimic referitor la cazul meu.