Va rog lamuriti-ma

Va rog lamuriti-ma | Autor: mamy_taty

Link direct la acest mesaj

Am o prietena care a avut o relatie de concubinaj de 10 ani ,in urma careia s-a nascut o fetita acum in varsta de 8 ani..

in tot timpul acestei relatii s-au realizat bunuri comune,printre care si apartamentul cu 3 camere..insa acesta este trecut numai pe numele lui,ea neaparand in nici un act,de aceea ,acum la despartire concubinul refuza orice impartire a acestor bunuri...prietena mea fiind obligata sa plece din casa fara a primi sau a se imparti nimic...
Intrebarea mea este:exista vreo lege care sa o despagubeasca pe ea ,cu ceea ce ii cuvine de drept daca relatia a fost doar concubinaj?
Va rog sa imi raspundeti numai in cunostinta de cauza..
Va multumesc anticipat..

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Initial creeata de mamy_taty

Am o prietena care a avut o relatie de concubinaj de 10 ani ,in urma careia s-a nascut o fetita acum in varsta de 8 ani..
in tot timpul acestei relatii s-au realizat bunuri comune,printre care si apartamentul cu 3 camere..insa acesta este trecut numai pe numele lui,ea neaparand in nici un act,de aceea ,acum la despartire concubinul refuza orice impartire a acestor bunuri...prietena mea fiind obligata sa plece din casa fara a primi sau a se imparti nimic...
Intrebarea mea este:exista vreo lege care sa o despagubeasca pe ea ,cu ceea ce ii cuvine de drept daca relatia a fost doar concubinaj?
Va rog sa imi raspundeti numai in cunostinta de cauza..
Va multumesc anticipat..

poze[blue]->[blue]

Legislatia romaneasca nu recunoaste institutia concubinajului, deci bunurile obtinute in aceasta perioada nu sunt comune, deci nu se partajeaza.
Poate cere in instanta insa recunoasterea unui drept de creanta, dar trebuie sa dovedeasca cu inscrisuri si martori ca acele bunuri s-au obtinut si cu contributia ei, si in ce proportie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuzica_2005 spune:

Da exista o asemenea lege.Dupa 5 ani de concubinaj are drepturi de sotie,dar are nevoie de dovezi constand in martori,facturi,etc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamy_taty spune:

Va multumesc pentru raspunsuri..ii voi comunica..trebuie sa rezolve intr-un fel..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Originally posted by buburuzica_2005

Da exista o asemenea lege.Dupa 5 ani de concubinaj are drepturi de sotie,dar are nevoie de dovezi constand in martori,facturi,etc

Ia arata-mi si mie legea asta cu 5 ani!

Si ca sa nu te chinui degeaba: NU exista asa ceva in legislatia romaneasca.

Mergi la inceput