Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (68)
Raspunsuri - Pagina 5
ruxandra_sb spune:
quote:
Originally posted by dolores
aseara am simtit ca clachez.nu stiu ce sa zic de infectie,stiu doar ca circula o viroza.multa lume e bolnava si asa cum ai zis si tu,organismul meu e ffff slabit.
Aelita are dreptate, dupa sarcina&nastere si in timpul alaptarii sistemul imunitar al mamei e cam terminat.
Pediatra mi-a zis sa am mare grija sa nu iau si eu viroze, nu numai bb Grigore.
Si sa facem trierea vizitatorilor, ii tinem in carantina... si abia apoi pot lua contact cu noi.
De aceea am inceput, mai ales de cand cu boala lui Matei, sa pompez in mine vitamina C, suc de portocale, Echinaceea si Baraka (pastile cu ulei de chimen negru, ff bune pt cresterea imunitatii).
Si de cateva zile simt cum ma incearca una mica (simt in gat), dar deocamdata rezistam.
Dolores, ai masca din aceea de spital?
Le-ai gasit la farmacie?
Multa sanatate!
Are mama doi flacai.. Matei (4) si Grigore
deeaA spune:
Dumnezeule!am inlemnit,ce sa mai, mi-au dat lacrimile instantaneu cand am citit mesajul ala-RALU ai incredere in DD ca totul o sa fie bine,ai sa vezi!Ma pt voi doua!
Mai vroiam sa mai scriu ceva dar mai intai tre sa-mi revin din soc.
deeaA39 fix DAVID ALEXANDRU
mayaione spune:
Dolores eu am facut de doua ori febra, prima oara 39 si a doua oara 40. Am crezut ca e vreo raceala, dar apoi mi-am dat seama ca a fost de la sani. Ma dureau si erau foarte tari. Am insistat cu mulsul, imi faceam masaj cu pumnul cu toate ca ma durea de nu mai puteam si cu paracetamol am rezolvat-o in doua zile. Dar la fel, aveam frisoane rau, stateam invelita in pilota si patura si tremuram de mama mama. Ma speriasem, ma gandeam la ce era mai rau, mastita etc. Goleste bine sanii dupa ce papa bebe cu o pompa si o sa te vindeci mai repede, mai pune gheata sau apa calda, poate e vreun canal infundat.
www.smi.ro/anamaria" target="_blank">Poze Anamaria
ruxandra_sb spune:
quote:
Originally posted by chinico
Fetelor si eu sunt disperata.
Bea a fost primele 32 h la terapie intensiva, sub supraveghere, pentru ca in timpul travaliului a avut aritmie cardiaca. EKG-ul a fost bun, dar la eco au descoperit ca are inca deschisa o ...nu stiu ce, Ductus arteriosus sau ceva de genul asta, m-am holbat pe net si nu e un dezastru, m-am linistit.
Ieri insa am cantarit fata si am inlemnit. De cand am venit acasa, adica de duminica trecuta, nu mi-a luat in greutate deloc,am fugit ieri seara la urgente, au descoperit ca mi-a slabit cu 30g...are 10 zile azi si ea e mai slabutza decat era la 3.
Daca pana maine nu ia deloc in greutate o interneaza.
Nu stiu ce sa ma fac. Ii dau tzatz, si ii mai dau de ieri completare lapte praf, cred ca laptele meu nu e satios deloc.Sper ca asta e buba. Doarme de le rupe,daca eu nu o trezesc la 3 ore sa ii dau mancare nu are treaba, ar dormi mai departe.Imi adoarme si la san. Suge 10 min si adoarme, si tare greu o mai trezesc pe urma.
Ce ma fac?Ce sa fac? Voi aveti tot timpul raspunsuri...Help.
In primul rand incearca sa te linistesti.
"Scaderea" de 30g nu cred ca este reala. Cantarele nu sunt identice si 30 g este o diferenta infima.
De exemplu:
1. Noi l-am scos cica pe Grigore din spital cu 2700 g .. dar cantarul de acasa nu arata decat 2660 g.
2. Acum am acasa 2 cantare (bineinteles, si intre ele e o diferenta de cca 40 g ) unul electronic si unul clasic. Daca il cantaresc la diferenta de 2 minute.. acelasi cantar imi poate arata cu cca 30g in sus sau in jos... depinde de cum se incordeaza bb, etc.
Ah, si conteaza f mult cand il cantaresti! Trebuie sa fie in aceleasi conditii, de preferat cam la aceeasi ora. De exemplu seara, inainte de baie si de penultima masa.
Apoi cu inceperea de luare in greutate.
Unii copii debuteaza un pic mai greu.
Ambii mei copii la 2 sapt inca nu aveau greutatea de la nastere, adica nu recuperasera scaderea fiziologica. De abia spre 3 sapt au ajuns inapoi la greutatea initiala.
Grigore a avut si un icter prelungit.. de manca un picutz si dormea mai toata ziua. Dar dupa ce i-a trecut, pe la 3 sapt, s-a trezit scorpionul din el si manca de rupea.. A luat in greutate in cateva zile ce nu luase in 2 saptamani.
Iar la o luna avea 3600 g, cu fix 1000 g mai mult decat cea mai mica greutate.
Ai incercat s-o lasi pe Bea sa ceara ea de mancare, nu sa-i dai la 3 ore? Adica sa fie perfect treaza cand mananca. Stiu ca nu-ti vine, dar am observat ca daca ii dau numai cand ii e cu adevarat foame mananca mai bine... asa ca l-am lasat o data, cand cu acel icter pacatos, si 5 ore.
Poti incerca, sa vezi daca cumva e mai bine.
Are mama doi flacai.. Matei (4) si Grigore
cristina1974 spune:
Buna dimineata,fetelor!
Raluca, ma gandesc non stop la tine si la fetita ta,si sper din tot sufletul ca foarte curand sa vezi schimbari in bine.Cum zicea si Donia, puiutii astia mici au o putere extraordinara de a lupta,si se refac repede.Doamne ajuta, Raluca, o sa fie bine ,ai sa vezi!
Chinico,calmeaza-te in primul rand.Si fetita mea a facut un icteras scurt, de vreo trei zile, dupa ce am iesit din spital, a doua zi de la nasterea ei.Dormea, frate, de puteai sa tai lemne pe ea.Manca foarte putin, si la insistente mari.Si, in conditiile astea, normal ca a slabit,asa ca dupa 16 zile de viata avea doar 250g luate, si alea cu scutec si cu o salopetica usurica.Mi-am facut si eu griji,insa de la spital mi-au zis ca e normal ca dupa doua saptamani de viata, bebele sa aiba greutatea de la nastere.M-am uitat eu patrat la medic, insa uite,acum mananca bine, doarme mult mai putin ca inainte,si se si vede si pe ea:a mai prins falcute, a mai pus carnita pe picioruse si manute....Stii, acum inca sunt in faa in care nu au un program bine format.Oricum, daca mergi la spital, eu iti urez multa sanatate si tie si fetitei,sa fii linistita si sa ai incredere ca va fi bine.
Dolores, imi pare rau ca te simti asa de rau.
Apropo de dieta, eu nu inteleg de ce se interzic asa multe.Aici chiar am intrebat medicul despre ce am voie si ce nu am voie sa mananc.Mi-a spus asa: nu portocale,ca sunt acide si afecteaza copilul,nu coca cola si alte bauturi acidulate, nu varza,nu prea multa ciocolata sau cafea,si in general, ai voie de toate, insa fara excese.A,si a precizat ca pot manca fructe si legume proaspete,mai putin citrice,si iar, fara excese.Si mai trebuie multe, multe lichide.
aelita,mami,tu cum te mai simti? Se apropie ziua mare si la tine...
Imi inchipui ca abia astepti.Multumiri si pupicei multi pentru Craciunelul ala mic din poza.Sa stii ca Iasmina e mult mai bine,mai tuseste ea, dar rarut.
Va pup pe toate, fetelor si va urez o zi de la foarte buna in sus.
Cristina, iasmina Timeea si Georgia Helia
cristina
bamboletta spune:
Buna dimineata
Uff ce de treaba am Antonia dormea si s-a trezit sta in brate la mami vrea companie fata
Aelita-esti o scumpa ce felicitari frumoase
Voi ce bunatati gatiti de Craciun?
Craciun Fericit!!!! alaturi de puiutii vostri si familie
Daca vad ca nu vrea si nu vrea sa stea in o pun in marsupiu si fac treburile cu ea de gat ca tati e la servici
Bamboletta si Antonia-Gabriela (1 nov 2006)
"poze"
www.dropshots.com/bamboletta" target="_blank">"video bebelina"
"Poze Antonia-Gabriela"
Florentina G spune:
Salutare!
In primul rand vreau sa-i transmit Ralucai sa fie puternica, sunt convinsa ca Adinutza simte ca mamica ei esiate langa ea si asta ii va da puterea sa treaca mai usor peste toate greutatzile! Ma voi ruga pentru voi, sper ca Miracolul Craciunului sa se adevereasca si la voi!
Chinico, stai linistita ca nu este ceva grav ca nu a luat in greutate. Adica sunt lucruri care se pot corecta repede, trebuie numai depistata cauza! Va tin pumnii sa fie bine!
Noi suntem in aceeasi formula, bebe al nostru nu vrea sa se arate!
Aseara ma luasera niste dureri de spate si asteptam sa inceapa contractiile adevarate. Am asteptat pana m-a luat somnul iar de dimineata, la ora sase cand am mers la toaleta am eliminat doua pietricele cat bobul de orez... de la rinichi mi se trageau durerile nicidecum din alte cauze!
Aelita, m-am uitat la pozele tale, mare talent si multa rabdare ai avut sa faci asa minuni de hainutze!
Dolores, multa sanatate!
Va pup mult pe toate!
Tina 40+ cu si Maya
Pozele noastre
Maya la un an si jumatate
tumpi spune:
Buna ziua tuturor, scuzati ca ma bag inre voi,dar am si eu intrebare la voi.Mai stiti ceva de gabitza_max?E o veche colega de-a mea si nu am mai vazu-o de ceva timp si voiam sa stiu daca a nascut si totul e ok.
Sanatate multa, bebei mancaciosi si mai putin plangaciosi.
Sarbatori Fericite
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
deeaA spune:
Fetelor am si eu o intrebare f.f.importanta pt mine:pe 27 dr m-a chemat la spital pt inducere(o sa am 39s si 4 z)pt ca pleaca din tara,ce sa fac sa ma duc ca am mai citit pe net si multi dr mai ales cei straini sunt impotriva la induceri pe motive de incovenienta decat cele medicale ,desigur.Parca a mai nascut cineva asa,nu mai stiu cine DAR please spuneti-mi si mie parerea voastra.
deeaA39fix DAVID ALEXANDRU
doradora spune:
subscriu la ce a spus ruxandra sb in legatura cu cantarele. a mea avea pe cantarul lor 3200, iar pe al meu 3170. important e sa fie urmarit copilul pe acelasi cantar.
chris + alexandra
bebe alexandra