Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (68)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns wannajo spune:

Buna ziua mamici,
sunt o viitoare mamica de la "mamici de ian-feb". Din cand in cand mai citesc sfaturi utile la voi pe forum, mai ales ca se apropie vertiginos si luna februarie in care ar trebui sa nasc.
Am citit tocmai acum despre Raluca si fetita ei Adina.
Vreau sa va spun si sa ii spun si ei ca ma voi ruga pentru ele, ca ma voi ruga acum in prag de Craciun pentru micuta Adina, sa ii dea Dumnezeu forta si sa se insanatoseasca repede! Doamne ajuta!
Eu cred ca forta rugaciunilor si iubirea noastra le vor ajuta sa depaseasc cu bine aceste momente cumplite.
wanna & bebe din burtika_ 33 w

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

dolores de ce ai iar febra???? ai mers la medic sa vezi ce e??

ruxandra,multumim pt vesti!ralu,ma bucur ca Adinuta mananca de la tine,e un semn bun!
Suntem toate alaturi de tine,si de fetita ta,si sigur nu se va intampal nimic rau !Imi pare rau ca veti petrece Craciunul in spital,dar important e ca Adina sa se faca bine cat mai repede.
Sa veniti catde cutrand acasa,dragele noastre !

38s+5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Raluca, imi pare rau ca treci prin momente atat de grele! Dar am incredere ca Adinuta o sa fie bine, copilasii astia mici sunt rezistenti si tenace. Multa putere sa treci peste tot si va asteptam acasa cat mai repede!

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

CRACIUN FERICIT,DRAGELE MELE !!! ALATURI DE COPILASII VOSTRI,SAU DE BURTICI,DE FAMILIA VOASTRA!
SA AVETI MULTA LINISTE SUFLETEASCA!
NOROC,SANATATE SI IUBIRE !

pt. Kokorina.

pt toate mamicile !!

38s+6

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolores spune:

nu stiu de ce am iar febra.am iesit ieri din casa pana la farmacie si mi-a fost cam frig.cand am ajuns acasa m-au luat frisoanele.nu am avut probleme toata sarcina cu raceala..sau cel putin nu in halul asta.cred ca sistemul meu imunitar e varza.am stat o luna in spital,inchisa,intr-un mediu cat de cat steril..si cum ies si iau contact cu aerul cum pac febra..acum ma simt ceva mai bine.stau cu masca la gura sa nu dau la copil microbi.sa vezi ce chestie ciudata,am observat si randul trecut cand am avut febra: sanii sunt intariti si ma dor...cand il pun pe bebe la san e ok.dar sunt mai durerosi ca de obicei,la asta ma refer.pt ca prima oara am pus febra pe seama laptelui,a sanilor.

apropo: am mancat cremwursti de pui si davidutzu s-a umplut de bube.nici nu stiu ce sa mai mananc

quote:
Originally posted by aelita

dolores de ce ai iar febra???? ai mers la medic sa vezi ce e??

ruxandra,multumim pt vesti!ralu,ma bucur ca Adinuta mananca de la tine,e un semn bun!
Suntem toate alaturi de tine,si de fetita ta,si sigur nu se va intampal nimic rau !Imi pare rau ca veti petrece Craciunul in spital,dar important e ca Adina sa se faca bine cat mai repede.
Sa veniti catde cutrand acasa,dragele noastre !

38s+5

dolores si David Cristian

poze dolores

Mergi la inceput

Dolores ,sanatate multa ! nu stiu ce ti se intampla,poate esti si foarte obosita si organismul nu mai are aparare,odihneste-te bine,si mananca bine,sa te refaci!stiu ca e greu cu bebe,dar sa te ajute cineva pana cand te recuperezi complet.
vezi daca e sigur raceala,sa nu fie vreo infectie pe undeva.
niste analize nu ar strica.
Ai grija de tine!

pt toate mamicile !!

38s+6

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolores spune:

aseara am simtit ca clachez.nu stiu ce sa zic de infectie,stiu doar ca circula o viroza.multa lume e bolnava si asa cum ai zis si tu,organismul meu e ffff slabit.cand sa ma odihnesc?ca stau cu grija lui,de mancat ce sa mananc,aia nu,aia nu....asa ca iaurturi,branza de vaci,paine prajita,supa de galusti....

quote:
Originally posted by aelita

Dolores ,sanatate multa ! nu stiu ce ti se intampla,poate esti si foarte obosita si organismul nu mai are aparare,odihneste-te bine,si mananca bine,sa te refaci!stiu ca e greu cu bebe,dar sa te ajute cineva pana cand te recuperezi complet.
vezi daca e sigur raceala,sa nu fie vreo infectie pe undeva.
niste analize nu ar strica.
Ai grija de tine!

pt toate mamicile !!

38s+6

dolores si David Cristian

poze dolores

Mergi la inceput

DOLORES,cam putine mananci,lactate si supe..
sunt cateva la care trebuie sa renunti,dar nici chiar atatea,ca acum ai nevoie la fel ca inainte de mancare !

despre colici:
uneori alimentatia neadecvata,stresul si anxietatea pe care parintii o transmit copilului ii pot provoca deranj la stomac,dureri sau gaze.

pt a ameliora durerea:
-se aseaza copilul pe antebratul nostru,si se prsioneaza abdomenul suav,in timp ce ii facem masaj.

-ghemuit la noi in brate,in timp ce ii vorbim incet si suav,deasemenea in carut si plimbat pt ca orice miscare suava si ritmica poate ajuta sa i se relaxeze intestinele.

-putem sa ii dam sa suga cateva minute.sau suzeta.

-o baie calda deasemenea ajuta sa amelioreze durerea ,sau o punga cu apa calda pe burtica

-anumite ceaiuri,1-2 lingurite in apa calda,sunt suficiente.

-medicul ii poate reteta ceva pt eliminarea gazelor

daca mancam:
-ceapa
-faina
-cereale integrale
-varza
...
favorizeaza colicii

dupa ce mananca bebe,sa fie pus pe partea dreapta.daca e pus pe stanga,aerul care ramane in stomac ii provoaca dureri.

eu nu am gasit nicaieri ca nu ai voie fructe!!!!

in cele mai multe locuri am citit ca trebuie sa mamance de toate,atat timp cat nu face excese !

dieta trebuie sa fie echilibrata,de aprozimativ 1800 calorii pe zi.
peste tot am gasit ca e bine sa mancam alimentele in stadiul cel mai natural posibil,fara adaos de conservanti,si MAI ALES MULTE FRUCTE si vegetale.

daca anumiti copii sunt sensibili la ceea ce mama mananca,nu e cazul sa scoata o lista intreaga din dieta,ci sa examineze ce aliment a mancat mama cu aprox 6 ore inainte (timo necesar pt ca alimentul sa se digere,sa treaca in sange apoi in lapte).daca la bebelus nu se vede o ameliorare inc ateva zile,dupa ce ati scos alimentul,trebuie introdus din nou si scos altul..

fetelor,peste tot vad ca trebuie sa mancam fructe in timp ce alaptam.

si ca nu e o lista magica,doar anumite alimente in functie de fiecare copil .

pt toate mamicile !!

38s+6

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinico spune:

Buna dimineata.
Raluca sa iti dea Dumnezeu numai bine, si tie si Adinutzei, nu iti pierde increderea in Dumnezeu, bine ca au descoperit la timp problema si ca i se administreaza tratamentul potrivit. Chiar daca petreceti sarbatorile in spital e bine ca sunteti impreuna. Adinutzei o ii fie bine.

Fetelor si eu sunt disperata.
Bea a fost primele 32 h la terapie intensiva, sub supraveghere, pentru ca in timpul travaliului a avut aritmie cardiaca. EKG-ul a fost bun, dar la eco au descoperit ca are inca deschisa o ...nu stiu ce, Ductus arteriosus sau ceva de genul asta, m-am holbat pe net si nu e un dezastru, m-am linistit.
Ieri insa am cantarit fata si am inlemnit. De cand am venit acasa, adica de duminica trecuta, nu mi-a luat in greutate deloc,am fugit ieri seara la urgente, au descoperit ca mi-a slabit cu 30g...are 10 zile azi si ea e mai slabutza decat era la 3.
Daca pana maine nu ia deloc in greutate o interneaza.
Nu stiu ce sa ma fac. Ii dau tzatz, si ii mai dau de ieri completare lapte praf, cred ca laptele meu nu e satios deloc.Sper ca asta e buba. Doarme de le rupe,daca eu nu o trezesc la 3 ore sa ii dau mancare nu are treaba, ar dormi mai departe.Imi adoarme si la san. Suge 10 min si adoarme, si tare greu o mai trezesc pe urma.
Ce ma fac?Ce sa fac? Voi aveti tot timpul raspunsuri...Help.

37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

mie mi-au zis f clar de la spital ca sub nici o forma fructe crude, cu exceptia bananelor, asa ca ghiciti cine a facut compot de mandarine si saliva toata cand le curata?!? de chestia cu fructele stiam si de la fina mea, care acum nu mai poate vedea in fata ochilor compotul de mere.

dolores, chestia cu imunitatea zero tocmai am constatat-o si eu. am fost joi la dr si de atunci am dureri de cap intr-o fericire, asa ca inghit paracetamol.

nici eu nu stiu ce naiba sa mananc, ca aia nu, aia nu, nu prea stiu ce mai ramane. si nici nu pot sa ma apuc sa fac experimente acum, cand are copilul crize de toata frumusetea.

chris + alexandra
bebe alexandra

Mergi la inceput