Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (68)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

Lavinia la noi pot spune ca au fost trei faze: o noapte de cosmar cu muci la greu, vre-o trei zile mai grele cu nazomer si apoi o saptamana cu nazomer si pivalone - dupa care au trecut - in sensul ca mucishorii s-au uscat - acum turnam ser fiziologic pentru a-i i n m u i a si apoi pentru a-i extrege cu pompitza.

Fetele cu natere naturala - la controlul gineco mi s-a spus sa reiau exercitiile Kegel - pentru a reintarii muschii perineului. La fel pot incepe si abdomenele. A-ti inceput careva???

Yagmur imi pare rau de infectia ta - te asteptam cat mai curand printre noi.

Va propun si eu o tema a zilei - care o sa fie utila mai de graba fetelor ce vor naste in lunile viitoare: CE ATI CUMPARAT PT VOI SAU BB SI NU ATI FOLOSIT?
incep eu:
pentru mine:
-medicamente mult prea multe - pentru spital
-2-3 feluri de pompe de san (interesati-va care e eficienta si cumparati doar una)
-sutiene de alaptat (marimi prea mici - din trei cumparate - folosesc unul singur)
pentru BB:
- pompitza de nas (prea mica si ineficienta)
- mult prea multe haine mici (marimea 50-56 - hainutze din care iasa BB in cateva zile)
- multi prea multi pampersi nr. 1 - in cateva zile trebuie sa-i schimbi cu nr. 2 - sa nu stranga bulanelele micutului

- daca imi mai aduc aminte - mai scriu.

Miro si Karina Ioana 1,2, - filmuletze Karina www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20061127&ctime=132700" target="_blank">1,www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20061201&ctime=005102" target="_blank">2,www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20061204&ctime=132558" target="_blank">3,
am o nepotica talentata, o burtica in amintire, si o BB-lina zbenguita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

-subscriu la treaba cu hainutele ramase mici, desi nu avem decat 3 saptamani
-recomand pompa electrica, nu manuala

ps. eu folosesc pampersi pt copii intre 2-5(sau6?) kg, si sunt ok, tinand cont ca inca nu avem 4 kile. voi ce folositi, ca vad ca tot scrieti ca nu le mai sunt buni bebeilor? sau au sarit deja de greutatea asta?

chris + alexandra
bebe alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

la tema zilei
am cumparat degeaba:
- hainute marimea 50 - am folosit numai body-urile vreo saptamana, restul, adica pijamalutele nu le-am folosit decat 2-3 zile pana mi-am dat seama ca fata mea are picioare prea lungi pt. mar. aia (la fel si la 56)
- pompita de nas de la chicco - nu am reusit sa scot niciun muc cu ea. acum avem un soi de batista bebelusului dar mai profi, in sensul ca nu se leaga la aspirator, are ea mecanismul ei care trage mucisorii si e mai silentios
- pompa de san para de la chicco - o mare porcarie, daca vreti sa va maltratati sanii fara sa reusiti sa scoateti lapte, folositi-o! eu folosesc pompa de la avent, care e lux, si-si face treaba perfect
- pampersi nr.1 eu am folosit un pachet - mie mi-au mai ramsas vreo 5-6 buc numai
- chiloti de unica folosinta - nu i-am folosit ca-mi veneau exact la nivelul operatiei
- hainute de fandoseala (jachetzele si jeansi) pt. bebe marimi mici- nu am apucat sa le folosesc, pe vremea cand intra in ele eram in spital sau primele zile acasa .... de fapt nici acum nu prea folosesc genul asta de hainutze, desi mai avem...
- biberoane mari - folosesc numai 2 biberoane mici de la nuk cu tetina ortodontica, pt. ceai .... dar eu alaptez la san
- bavetici - nu le suporta bebelina.... trage de ele de zici ca se sugruma

Dia de Oana
poze Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

quote:
Originally posted by chris80

-subscriu la treaba cu hainutele ramase mici, desi nu avem decat 3 saptamani
-recomand pompa electrica, nu manuala

ps. eu folosesc pampersi pt copii intre 2-5(sau6?) kg, si sunt ok, tinand cont ca inca nu avem 4 kile. voi ce folositi, ca vad ca tot scrieti ca nu le mai sunt buni bebeilor? sau au sarit deja de greutatea asta?

chris + alexandra
bebe alexandra

chris, eu am sarit in sapt. urmatoare ce am iesit din maternitate la marimea 2, desi aveam doar vreo 3500g, din cauza ca o strangeau la picioruse
si acum o strange si mar.2, desi are numai 4 kg.... nu stiu ce sa fac - sa sar la mar.3?

Dia de Oana
poze Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralumat spune:

Si eu subscriu la faza cu pampersii.....am trecut la numarul 2 de pe la o saptamana...tot pentru ca nr 1 lasau urme pe picioruse. Chiar daca 1 este pentru 2-5 kg si noi nu am depasit greutatea asta....am ramas cu un pachet de numarul 1.
La mine a fost mai ciudat la hainute: ii cumparasem numai pentru 1-3 luni, care erau imense cand s-a nascut, asa ca am dat rapid comanda la oameni sa caute lucrusoare cat mai mici. Ei bine, dupa 2 saptamani am inceput sa punem din ele in sacosica pentru verisor....norocul cumnata-mii care va naste in ianuarie .
Am mai luat colac pentru epiziotomie dar nu l-am folosit pentru ca ma enerva, sutiene de alaptat pe care nu le-am folosit pentru ca nu am avut lapte si 2 tipuri de pompe total inutile (din acelasi motiv cu lipsa laptelui - aici ma felicit ca nu mi-am luat pompa de 3 milioane, ca acum cautam cumparatori ).

Raluca David Calin (28 nov)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns panaa spune:

Apropo de TEMA ZILEI:
- pt.mine: niste chiloti xxl - prea stramti
- pt.bebe: sampon

chris80 eu am luat acum nr.3 pt.ca nr.2 o strangeau fff tare la pulpite si avea niste urme rosii si adanci...... dar si nr.3 fac urme....asta este daca crestem....(sapt.trecuta avea 4300gr)

Mirela Ana Mihaela
poze ana mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralumat spune:

Dia, ce pompita ati luat? Si de unde? Ca nici eu nu prea ma descurc cu Chicco, iar aspiratorul nu-mi place......te rog, da-mi si mie "pontul".

Raluca David Calin (28 nov)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

quote:
Originally posted by Mirona
- dar hai sa comentam:
1. singura pozitie in care reuseste sa adoarma singura e cea pe burta, dar tre sa fie extrem de obosita si terminata dupa supt - dci cazuri rare. In rest - adoarme in brate - cand simte ca o pui in pat - face ochi, sau vomita putin, sau o apuca sughitul - vorba fetelor - patul are ceva - colici etc.
2. aplicam si noi chestia asta - exceptie faza cu lumina de pe hol - nu am ceeasi temperatura si pe hol - deci nu pot sta cu usa deschisa la camera bebelinei.
3. SUPER idee - tre sa fac si eu la fel. Si daca e un PARTZ mai cu urmari??? Eu nu o las asa, sper ca e ok - si intra si asta in categoria - tre schimbata.
4. A mea plange deja de rasfatz. Abia astept sa ramanem din nou singurei (noi 3) si sa-i scot rasfatul din cap.
Suzeta nu accepta - isi face singura scarba cu ea.
5. eu incerc de pe acum s-o las sa planga cat mai mult - dar nu prea ma lasa inima. Cand o aud cum urla si cand o vad ca se roseste ... nu mai pot si o ridic.

1.Mirona, cand am zis bb mic.. m-am referit la bb nou-nascut, Kara la aproape 2 luni e deja domnisoara cu tabieturi si pretentii.
Dar cred ca se mai poate schimba, una, alta.

Daca zici ca vomita un pic, poate ar fi trebuit sa mai stea la ragait?
Si pe Grigore il apuca mai apuca sughitul de cum il pun in pat, atunci tre sa-l ridic si sa asteptam sa se termine, ca daca nu ma execut il apuca urlatul . Eventual sa-i dau apa ca sa acceleram procesul.
Apoi il pun la loc si cu putin noroc .. poate adoarme fara suzi.

2. am gasit niste mini-lampi de veghe, ca un cap de pisicutza care se baga direct in priza.
4. pacat ca nu accepta suzeta, ca poate fi la o adica un ajutor de nadejde.
5. stiu ca e greu de lasat sa planga... ti se face o mila.

Are mama doi flacai.. Matei (4) si Grigore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bamboletta spune:

Tema zilei :
-nu am folosit forfecuta de unghii nu-i pot taia deloc unghiile cu ea folosesc unghiera pt bebelusi,
-pompita pt nas ies mucusorii foarte greu dupa multa munca si chinuit copilul,folosesc batista bebelusului care e super buna,nu zice nimic cand o aspir
-sutien de alaptat am luat doua,dar nu prea le-am purtat stau foarte naspa pe san asa ca tot astea normale is mai bune
-pampers nr.1 am folosit doar vreo 2 sapt asa ca nu cumparati prea multe pachete
-suzete i-am luat dar nu le vrea deloc daca nu curge nimic ce sa suga degeaba

Mirona- eu vroiam sa ma apuc de abdomene(numai de asta nu-mi arde,dar na ce sa fac trebuie ca am ramas cu burtica ) dar inca nu am fost la control dupa sarbatori merg

Bamboletta si Antonia-Gabriela (1 nov 2006)
"poze"
www.dropshots.com/bamboletta" target="_blank">"video bebelina"
"Poze Antonia-Gabriela"
SARBATORI FERICITE !!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

quote:
Originally posted by ingeras26a

[quote]Originally posted by dianocica
Ruxandra, eu i-am luat suzete de la Chicco, sunt unele exclusiv din silicon, care au o tortitza rotunda fixa, nu se misca, ca la celelalte suzete care au. Maya si-o tine singurica, s-a obisnuit (desi avem numai 11 zile :)) si astfel eviti sa ii cada de multe ori. Incearca si asa, vezi poate iti e mai usor.

Cred ca din aceasta avem si noi, numai ca-i integral din cauciuc.

... dar tot o scapa..

Are mama doi flacai.. Matei (4) si Grigore

Mergi la inceput