Punctualitatea la gradinita
As vrea sa intreb mamicile de copilasi care merg la gradinite particulare, care este atitudinea gradinitei in cazul intarzierilor dimineata de 2-3-5-10 min. Si care este atitudinea in cazul in care copilul trebuie de ex sa mearga la medic la un control si trebuie sa intarzie (anuntat in prealabil). Mai este primit copilul in acest caz la ora 11 de ex?
Va multumesc pentru raspunsuri de pe acum.
Anemona
Raspunsuri
numeioana spune:
Nu sunt mamica de copilas (am vazut ca te-ai adresat lor in mod special), dar imi permit sa raspund in calitate de educatoare la o astfel de gradinita. Institutia la care iti duci copilul e obligata sa ti-l primeasca la orice ora, din moment ce platesti o taxa lunara. Noi incepem programul la ora 8, dar sunt copii care vin si la 8.30. Oricum, inaintea inecperii activitatilor zilnice, copiiilor li se acorda un ragaz de 30 min chiar o ora de acomodare (jocuri diverse, jocuri educative, colorat...in functie de ce doresc ei sa faca, deci o activitate la alegere). Astfel, copiii care intarzie sau obisnuiesc sa vina mai tarziu nu pierd nici o activitate importanta.
In cazul in care copilul este dus la medic se schimba total problema. Cum poate o educatoare sau o directoare de gradinita sa comenteze asupra acestei chestiuni? Mi se pare incredibil! E inuman! Nu pot sa cred ca la gradinita unde iti duci tu fetita se inatmpla asa ceva!
Ioana
aurelia1278 spune:
La gradinita fetitei mele nu exista astfel de probleme. Dimineata exista o perioada de primire a copiilor suficient de mare, astfel incat, daca nu sunt alte probleme (de genul mers la medic) toti copilasii pot ajunge la timp. Mi s-a intamplat odata sa merg cu fetita la medic, la vaccin, a ajuns la gradi putin dupa ora de incepere a mesei si a fost totul in ordine, a primit si ea micul dejun.
Daca ar fi fost la scoala, atunci da, e normal sa nu se accepte intarzieri ale copilului la ore, sa nu-l primeasca pana nu se termina ora in curs (dar la urmatoarele da!).
Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85226" target="_blank"> Bazar pentru Alex, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85226" target="_blank"> un baietel diabetic
sanziana72 spune:
La gradinita noastra se pot primi copii intre 8h si 9h. Majoritatea vin pe la 9h. Am ajus si pe la 9h jumatate, dar atunci risca sa piarda masa (nu ca nu i-ar da-o, dar ea e inca mica si ii trebuie timp pentru asta). La 10h incep "orele", adica diverse activitati si atunci intradevar e mai greu daca ajunge dupa pentru ca pierde ce s-a facut inainte si ii mai si deranjeaza pe ceilalti.
Daca e vorba insa de mers la medic sau poate chiar o problema persoanala si anunt e ok.
Mai stricti sunt la plecare pentru ca a intarzia sa il iei inseamna sa obligi educatoarea sa stea peste program doar pentru el si nimanui nu ii convine. Si de asemeni, daca te duci sa il iei mai devreme, prefera sa nu se intample in timpul mesei sau al somnului pentru ca ii strici atat propriul program cat si pe al celorlalti.
Sanziana & Marina (03/10/2004)Cand s-a nascut Marina... Varsta Marinei
"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)
anda141 spune:
asta e buna, parca ar fi la scoala. Mi se pare aiurea sa aiba program chiar asa de strict si la gradinita.
Sa il ajutam pe Alexandru
Monica
si
ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert
Freia spune:
asta ar fi chiar de tot. Da inteleg ca programul incepe la o anumita ora si ca ar fi ideal sa vina la acea ora, dar sa mi se impuna sa nu intarzai.. ar fi chiar peste puterile mele de intelegere.
Si mai e o chestie... intarzai pe banii mei nu pe ai lor. Faptul ca aleg sa imi dau copilul l ao gradi particulara imi ofera si mie nistre drepturi ca si obligatii, recunosc. Nu scrie nicaieri in contract ca trebuie sa ma prezint la ora fixa.
La noi de ex, directoarea se duce ea cu copii la dr daca parintii nu pot sau cu parintii copii fac circ la dr. Eu am lsat-o pe Alex sa mearga la dr Stomatolog cu directoarea de la gradinita si a fost f incantata fimea de dentist :) .. a fost o paranteza cam lunga, dar utila sper.
Sarbatori Fericite
Freia si
" target="_blank">Alexa
Terapia pentru Ema pe DC
ruxandra_sb spune:
La Matei la gradinita (tot particulara) copiii sunt adusi intre ora 8-8,45. Iarna, sau cand e vreme f urata si se circula greu se admite un 9,10.
Eu le inteleg politica, pt ca pana la ora 9 copiii au liber, se joaca, isi consuma energia, etc. iar la ora 9 incep activitatile.
Daca tot ar veni copii si dupa ora 9 i-ar deranja pe ceilalti si ar iesi o debandada totala.
Dar in cazul vostru, cu o intarziere singulara si anuntata nu ar fi trebuit sa apara probleme.
Are mama doi flacai.. Matei (4) si
Grigore
Cristina_C spune:
La Robert la gradinita pe la 8,35 vine o educatoare si inchide usa din fata. Daca ai reusit totusi pana atuni sa intri si sa duci copilul dar s-a facut intre timp tarziu, n-ai pe unde sa mai iesi si atunci trebuie sa intri in grupa, sa-i deranjezi pe toti si sa folosesti usa care da direct in curte. E aiurea si de asta ma straduiesc sa ajung la timp. Copiii pot fi adusi pana la 8,30 si, imediat la 8,30 suna clopotelul si incep activitatea. E prea din scurt. Anul trecut trebuiau sa ajunga pana la 8,45 si era mult mai bine si n-am vazt pe nimeni sa vina sa incuie usa - probabil asta se intampla pe la 9, cand eram deja de mult plecata. S-a discutat si in sedinta aspectul asta dar nu s-a schimbat nimic, tot asa a ramas.
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
roxanal spune:
eu pe Maria mi se intampla s-o duc si la 11, cand nu se poate altfel, si nu zice nika, decat ca se stie foarte bine ca pierde activitatile din intervalul 8 dimineata si ora la care o aduc.
Roxana Lilea,mama de 2 ori :)
anemona spune:
Va multumesc din suflet pt raspunsuri. Inteleg ca numai la noi si poate la inca foarte putine gradinite intarzierea peste intervalul de primire este tratata asa. Motivul la noi? Nu are cine sa primeasca copilul, sa-l schimbe si sa-l bage in clasa. Asta este explicatia care ni se da. Desi este o gradinita particulara, deci platim o taxa care nu este nicidecum la cota de avarie, este una dintre cele mai piperate din Bucuresti. Recent mi s-a adus la cunostinta ca, daca mai merg cu copilul la control (a avut otite repetate si trebuie vazuta mai des de orl-ist), ori fac programarea dupa-amiaza, ori, daca merg dimineata, sa n-o mai duc in acea zi la gradinita. Intrebarea este, ce fac in acea zi, imi iau concediu sau o iau cu mine la serviciu? Nu stiu cum sa procedez, pentru ca pe de alta parte copilul se simte bine acolo, isi iubeste colegii, mi-as dori s-o pot lasa in continuare acolo, dar nu mai putem face fata acestor rigori si acestei atitudini inflexibile.
roxanal spune:
Anemona, mie mi se pare inadmisibil ceea ce ti se impune..la noi cel putin au fost luni intregi in care am ajuns tarziu, ptr ca Maria nu se putea trezii, si niciodata nu mi s-a spus nimika, in afara de atragerea atentiei ca pierde lectii...da ce este acolo, alcatraz?
parerea mea etse sa iei pozitie fata de aceasta impunere, nejustificata, dupa parerea mea
succes
Roxana Lilea,mama de 2 ori :)