Montignac : ce am mancat azi (81)
Raspunsuri - Pagina 29
acusor spune:
Neata!
Am modificat tabelul. Verificati daca e ok.
Eu meniul nu-l mai scriu ca mananc acelasi lucru dimineata. Saptamana asta am la pranz ciorba de perisoare Monti si fasolica verde cu pui. Seara alternez intre cereale cu lapte sau fructe.
Eu stagnez. Merge mai greu cand mai ai putine kg
.
O zi buna si fara abateri
!
Pupici 
Andreea si Teo (26.08.2005)
Cat de mari suntem
tlaura spune:
Ralu, probabil ca ai dreptate! Si eu ma gandeam cum au tinut unele fete ani intregi regimul asta, fara sa se intample nimic rau! Multumesc de lamuriri!
www.imagestation.com/album/?id=4287441075&code=8712142&mode=invite" target="_blank">Poze
pitecantrop spune:
tLaura,
din cite stiu eu, starea de cetoza apare in momentul in care nivelul carbohidratilor este foarte scazut. Pe chestia asta se bazeaza regimul Atkins, in care ai voie sa maninci la inceput 20g de carbohidrati pe zi, si aia luati doar din legume verzi. Deci nu e cazul dietei Montignac unde poti minca cereale integrale si fructe, plus ca nici nu esti limitat de cantitatea mincata. Mno, sper ca te-am lamurit(asta e cam ce am inteles eu pe scurt). Parerea mea este ca dieta asta e cea mai echilibrata(ma refere la monti)si chiar nu ai de ce sa-ti faci probleme.
Mai spunea cineva pe aici ca maninica peste cu piine integreala. Pai nu cred ca e cea mai buna combinatie fiindca pestele contine lipide, iar piinea carbohidrati. Daca gresesc, trageti-ma de urechi.
Va doresc un an plin de realizari, sanatate ,liniste sufleteasca si fericire alaturi de cei dragi.
Eu nu zic cite kg am ca m-am ingrasat ca un purcelus. Va urmaresc din umbra si de citeva zile m-am pus iar pe treaba, sper sa ma si tina, ca nu se mai poate.
O zi buna sa aveti!
crisstinuta spune:
Laura,sper ca fetele te-au lamurit pana acum .Oricum daca s-a intalnit vreun pacient in spital in stare de ketoacidoza din cauza unui regim era precis fan Atkins.Iar diabeticii au pancreasul bolnav ceea ce noi incercam sa prevenim aici ,ii creeam rezistenta .
Daca unele fete mai ametesc precis nu mananca glucide dimineata.O felie de paine si fructe si ai rezolvat. Chiar am urmarit pe forum dieta Atkins si n-am avut curajul s-o tin .Fetele de acolo isi faceau test de urina cu niste teste de cetourie ca sa vada daca au intrat in cetoza.Daca numai un pic depaseau nivelul de carbohidrati , vreau sa spun un pic mai multa salata nu fructe si paine ca noi , cum ieseau din starea de cetoza si se presupunea ca nu mai slabeau.Pai se fereau de o jumate de fruct ca de o jumate de tort.Refuz sa cred ca cineva care Montignac cat de cat echilibrat s-ar putea imbolnavi.Si cum ii spunem si lui Olim cand vorbeam de sarcina si regimul Monti in afara de zahar si tot ce se transforma in zaharuri rapide e interzis in rest se poate manca orice aproape nu e un regim.A! si cel mai bun exemplu e Montignac care a tinut regimul inaintea tuturor.
Adriana,cate baghete faci din aluatul cu 500gr faina ? Si cam cate baghete mananci la o masa ,una -doua?Asta sa-mi fac o idee de cata paine mananc eu. Chiar ..pe unde-i Caroline?
Mara,stai linistita in tava teflonata nu se lipeste nimic si se curata foarte usor ,nu ai nici o sansa sa o strici.
crisstinuta spune:
Pitecantrop,se pare ca in cartea a doua se da liber combinatiilor glucide bune si peste natur dar eu ma feresc de asa ceva cel putin in faza I-a ( iar faza a doua n-o sa fie in curand)
De ex. am vazut pe culinar ca fetele fac o paine jumate tarate si jumate faina integrala si o mancau la mesele lipidice.Ei au am scris pe site-ul oficial sa intreb daca pun cantitati jumate de tarate coboara intr-adevar IG sub 35.Mi s-a raspuns ca nu dar aceasta paine o pot manca cu peste sau ulei de masline .E adevarat ca nu creste prea bine dar e gustoasa.Bine,dar nici asa nu prea am curajul sa o combin.
sorinsonia spune:
Va rog sa fiti amabile sa-mi spuneti la cei 36 spre 37 de ani ai mei, 1,64 m si un copil la activ, ce greutate trebuie sa am.
acusor spune:
Sorinsonia, eu as zice ca ar trebui sa ne dai greutatea actuala sa putem calcul IMC-ul. Sau calculeaza-l singura. Daca e intre 19 si 24 e bine. Deci, parerea mea e ca nu trebuie sa ai 54 de kg daca asta intrebi de fapt.
Pupici 
Andreea si Teo (26.08.2005)
Cat de mari suntem
olim spune:
salutare tuturor
fetelor, eu ma simt asa bine cu monti
aseara i-am trimis cartea si sorei mele.La mine se vad rezultate, doar in o saptamana, mai ales la volum
Sper sa o tin tot asa![]()
o zi frumoasa tuturor
ariel_7000 spune:
acusor, azi raportez 60.2 kg, deci un minus de 500 gr fata de tabel. imi cer scuze ca te pun abia acum sa modifici tabelul, dar abia am reusit sa intru pe forum. te mai rog sa-mi modifici si targetul la 55 kg, cred totusi ca este varianta ideala pt mine...cand voi ajunge eu acolo, voi vedea daca mai am nevoie sa dau ceva jos:)).merci.
cand mi-am facut testul de glicemie provocata (bleahhhhh), am avut probleme cu cetonele. nu va puteti inchipui ce miros avea respiratia mea si pielea!!!! a alcool...oribil! mi-a fost foarte rau atunci si inca 2 zile dupa test. doctorita m-a intrebat daca vreau neaparat sa fac testul de post negru de 72 de ore (adica sa nu mananc si sa nu beau nimic!!!), ca sa ma conving ca intr-adevar am hipoglicemie...am refuzat si m-am impacat cu ideea ca sunt hipoglicemica declarata. si atunci am invatat eu sa mananc :))). doctorita a zis ca metoda montignac este super ok pt mine, numai ca trebuie sa introduc painea (eu o scosesem total din alimentatie...timp de 6 luni!), paste integrale, orez integral, fructe...ma rog, glucide bune. a zis ca pt mine sunt obligatorii, ca fara ele raman in "pana prostului". mi-a zis sa evit dulciurile concentrate, ca altfel o tin in lant cu crizele de hipoglicemie. aici greseam eu...de cate ori imi era rau bagam dulciuri la greu, ca sa-mi maresc glicemia...gresit!!!
cert este ca de atunci (din martie anul trecut) nu am mai avut nicio criza de hipoglicemie, eu care aveam la 2 zile asa ceva.
am facut si echografie la pancreas sa fim sigure ca nu exista vreo tumoare. slava Domnului nu este! mi-a pus diagnosticul de hipoglicemie functionala (adica pancreasul meu secreta mult mai multa insulina decat e cazul...).
tipa mi-a mai zis sa nu ma mai joc cu glicemia....ca poate sa fie foarte rau de mine, ca a vazut cazuri de coma din cauza asta.
bine macar ca mi-am invatat lectia si acum i-o predau si tatalui meu, de la care am mostenit eu "minunea" asta...
meniul meu de azi:
dimineata: 2 mere
peste 1 ora: 4 rondele de grau expandat integral haiduc...am citit la cineva ca sunt ok, imi cer scuze ca nu mai stiu cine..., cu gem cu fructoza si cu cafea slaba (nu renunt la ea, ca si asa am o tensiune de pisica...ieri aveam iar 8 cu 5!!!)....chiar stie cineva cum imi pot mari tensiunea, intr-un mod cat mai natural?
pranz: 4 felii de sunca de curcan + 3 felii cascaval + 2 ardei copti (miam miam) + o ceasca de sana
seara: supa de pui + musaca de vinete.
alina si alexandra