Mamici de iulie-august 2007 (8)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AndraZ spune:

Luna, poate ai si tu dreptatea ta, dar cand te gandesti ca din cauza neglijentei unui dr poti sa ai un bb cu probleme....nu e chiar usoor. eu prefer sa aud 2 opinii. nu ma intereseaza cat costa. am cheltuit multi bani pe sanatatea mea pana acum, dar a meritat. acum vreau un copil sanatos si asta conteaza. eu nu voi face teste decat daca mi se cere si de aceea zic ca e mai bine sa am 2 opinii in paralel.

in ceea ce priveste tratamentul de sustinere parerea mea este ca e vorba de o problema nationala. am observat ca foarte multe femei din Romania sufera de insuficienta hormonala sau dereglari tiroidiene si de aceea au nevoie de tratamente de sustinere in sarcina. cauza principala: stresul. problema este ca viata devine din ce in ce mai stresanta si simti cum trece timpul pe langa tine. stresul asta dauneaza. plus ca sefii par din ce in ce mai cainosi, parca nimanui nu-i mai pasa ca si tu esti om ca si el. fiecare trage pt sine si atunci ajungem sa ne doboare stresul.....si de aici apar toate aceste probleme de sanatate. stii si tu cat de greu castigi un ban in Ro. citeam ca tu te duci la club sa inoti, sa joci tenis. ma bucur enorm pt tine ca poti face asta. la noi ceva de genul asta te costa cam 200E pe luna, cat un salarui mediu pe economie....si atunci renunti la toate aceste placeri. nu vreau sa crezi ca ti-am tinut teorie si sper ca nu te-am suparat cu ceva. daca totusi am facut-o, imi cer scuze anticipat.

Andra
9+

"Cere si ti se va da!"
http://family.webshots.com/album/451122110ijEsvK
http://good-times.webshots.com/album/199397533PvSBWg
http://new.photos.yahoo.com/andra_zaharia2004/album/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

quote:
Originally posted by narcisa

Face 3 ani in ianuarie!!!!!!!!
quote:
Originally posted by Luna1

quote:
Originally posted by narcisa

Fetelor, am crezut ca mor adineauri, am lasat-o pe Vivien pe olita in bucatarie si am intrat la toaleta. O aud ca vine, da am zis ca se joaca ca de obicei, cheia era pe dinafara si se incuie cu ea destul de greu. Imi zice ca a incuiat si ca ea pleaca sa faca pipi, eu: dute linistita. Si dau sa ies, usa incuiata, sa intru in criza, nu ma gindeam decit la Patrick care e la gradi inca o ora si cum ies eu de acolo ca n-am geam in toaleta de pe hol. Tip la ea disperata sa vina sa descuie, vine intr-un tirziu ca ce sa intimplat, eu sa rasuceasca cheia, noroc ca a reusit, ma si vedeam ca ma descuie educatoarea, ca e gradi peste drum si daca nu-l luam avea sa-l aduca acasa si Vivien avea sa deschida daca suna cineva, altfel puteam sa tip mult si bine n-aveam nici o scapare.
narcisa

Cati ani are Vivien?

www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze

Alina 5 sapt +Cosmin 30 iulie 2001

Sa-ti traiasca, multi inainte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Nikole, Cori e o alta denumire pentru pojar, ca si rujeola.

Cristina, multumesc mult de tot pentru informatii, asa o sa fiu pregatita sa-l intreb pe dr. de la eco exact ce ma intereseaza.

Nu stiu daca sunt inconstienta sau nu, dar am incredere in DD si in organismul meu, plus ca nu vreau sa arunc cu banii in toate partile. Adica: sunt sanatoasa, am trait sanatos pana acum, BB era OK si sper sa fie in continuare, oricum sper ca mi-as da seama daca ar fi ceva in neregula, un minim de analize o sa fac... Mamicile noastre n-au mai facut atatea teste si analize si uite ca noi suntem bine-mersi... pana la proba contrarie , si acum ma refer la mine cu paranoia

Va inteleg pe toate care vreti sa faceti toate testele si analizele, stiu ca iti trebuie zilnic o confirmare ca e totul bine, insa eu voi avea rabdare si incredere, plus ca atunci cand va incepe sa miste o sa aiba grija BB sa-mi spuna mereu ce-i convine si ce nu. In plus fata de asta, prefer sa folosesc banii nu pentru a creste bunastarea doctorilor si credeti-ma, nu sunt zgarcita, ci calculata... Nasterea trebuie sa fie ceva normal si mi se pare imoral sa coste o gramada de bani o sarcina si o nastere normala, cand o sa fie nevoie de mult mai multi bani dupa aceea. Dati cu pietre daca vreti, e doar parerea mea.

Carla, 11+

Mergi la inceput

Andra, pe langa stress si mediul conteaza foarte mult. Ma uitam la mine si la sotul meu cum eram alti oameni in Grecia, in insule. Energie cu gramada, pielea mai frumoasa, tonusul muscular, plus ca acolo n-am avut niciodata matreatza si pe drum inapoi, undeva pe la bulgari, incepeam sa mi-o regasesc

Si pe langa stress si mediu, alimentatia la noi e deficitara, mai ales pentru cele din zona urbana, de aici necesitatea tratamentelor de mentinere a sarcinii plus suplimentele de vitamine, acid folic etc.

Jadi, ai terminat cu declaratiile, ca eu de dimineata stau pe langa ele in paralel cu cozonacii si tot nu le-am facut inca.

Carla, 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mioara2004 spune:

Mersi Cristina de informatii!!!
Este foarte neplacut cand nu ti se explica nimic si esti tratat ca pe un obiect pe banda. Mie la ecografie s-a observat nasul format!!.
Sper sa fie bine. Eu imi voi face toate testele care mi le recomanda medicul; copilul asta este foarte dorit si de aceea trebuie sa stiu toate amanuntele. Iar preturile sunt chiar rezonabile : o ecografie este 40 ron -nici 12 euro.
Luna in legatura cu impresia ca multe femei din Romania au nevoie de tratament pentru sustinerea sarcinii este cumva relativa : cate femei sunt pe acest forum.Cred ca cele care suntem aici suntem mai interesate sa stim cat mai multe despre sarcina, sunt sarcini obtinute greu si copii mult doriti.
Am in jurul meu cred ca inca 4 gravidute ( colege, inclusiv sora mea ) care nu iau nici un fel de tratament dar nici nu sunt interesate sa stie mai multe, nu au timp, etc. Sora mea a citit cate ceva de aici dar a spus ca nu-i face bine sa citeasca despre tot felul de probleme legate de sarcina asa ca n-am convins-o sa se inscrie.
E super ok, nu are greturi.Face dublu/triplul test numai pentru ca il fac si eu iar la medic nu intreba nimic doar atat: sunt bine?...
Mie in schimb aici imi place, aflu multe lucruri noi, mai ales ca nu lucrez in domeniu.
Hai ca prea m-am intins cu vorba...
Va pup Mioara

12+

Mergi la inceput

Carla, ai foarte multa dreptate. Si eu zic la fel, numai ca nu pot face ceea ce zic. Am nevoie sa imi spuna dr ca bb este ok. Am trecut prin multe tratamente in ultimii ani, am bagat foarte multe toxine in mine, chiar si acum iau tratament de sustinere pt ca era cat pe ici sa il scot pe bb afara....chiar mi-e teama. am mostenit de la mama un uter mic si foarte rigid. Ea s-a chinuit 4 ani sa tina o sarcina pana la capt: pe mine. la 4 luni era sa ma piarda....imi e teama pt orice pt ca imi doresc copilul asta enorm de mult. 2 ani am dorit un copil, dar nu am avut voie sa-l fac. acum am putut si imi doresc sa stiu ca e ok. probabil ca dupa ce va misca ma voi linisti, insa pana atunci.....sper sa ma intelegi acum de ce sunt atat de paranoia

Andra
9+

"Cere si ti se va da!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

quote:
Originally posted by AndraZ

Luna, poate ai si tu dreptatea ta, dar cand te gandesti ca din cauza neglijentei unui dr poti sa ai un bb cu probleme....nu e chiar usoor. eu prefer sa aud 2 opinii. nu ma intereseaza cat costa. am cheltuit multi bani pe sanatatea mea pana acum, dar a meritat. acum vreau un copil sanatos si asta conteaza. eu nu voi face teste decat daca mi se cere si de aceea zic ca e mai bine sa am 2 opinii in paralel.

in ceea ce priveste tratamentul de sustinere parerea mea este ca e vorba de o problema nationala. am observat ca foarte multe femei din Romania sufera de insuficienta hormonala sau dereglari tiroidiene si de aceea au nevoie de tratamente de sustinere in sarcina. cauza principala: stresul. problema este ca viata devine din ce in ce mai stresanta si simti cum trece timpul pe langa tine. stresul asta dauneaza. plus ca sefii par din ce in ce mai cainosi, parca nimanui nu-i mai pasa ca si tu esti om ca si el. fiecare trage pt sine si atunci ajungem sa ne doboare stresul.....si de aici apar toate aceste probleme de sanatate. stii si tu cat de greu castigi un ban in Ro. citeam ca tu te duci la club sa inoti, sa joci tenis. ma bucur enorm pt tine ca poti face asta. la noi ceva de genul asta te costa cam 200E pe luna, cat un salarui mediu pe economie....si atunci renunti la toate aceste placeri. nu vreau sa crezi ca ti-am tinut teorie si sper ca nu te-am suparat cu ceva. daca totusi am facut-o, imi cer scuze anticipat.

Andra
9+

"Cere si ti se va da!"

Andra de acord cu tine, cand le faci ca sa inlaturi o frica, si le faci tu ca asa doresti! Si eu voi merge la privat aici sa fac o ecografie mai complexa care nu e inclusa in sistemul national de sanatate. Insa pentru ca vreau eu! Insa cand aud o gramada de mamici ca doctorul a zis ca...ntz ntz ntz i se pare ceva ciudat si mai trebuie nu stiu ce test, si altul si altul imi pare a jecmaneala. Si nu dau vine pe gravidutze Doamne fereste, e normal sa investigheze daca asa zice doctorul insa pana nu se va face nici un sistem prin care acel doctor sa nu aiba nici un profit din asta raman la parerea ca nu pot fi atatea femei bolnave. La prima sarcina am avut un doctor spartan si in afara de vizitele la cabinetul lui lunar, sange si anticorpi nu m-a trimis nicaieri. In luna a saptea am ajuns la alt doctor pentru ca vrioam sa mai vad si alt tratament vis a vis de sarcina. Vreau sa spun ca am venit acasa plangand. De ce? Pentru ca acea dr m-a luat pe pipaite si mi-a zis ca trebuie sa fac nu stiu ce eco avansat ca simte ea ca ceva nu e in regula. Apoi dupa ce am ajuns acasa am aflat ca acel spital abia achizitionase un nou aparat Doppler si trebuiau sa-si scoata banii pe el. Era eco 1 mil jumate acum 5 ani. Nu l-am facut iar fiu-miu e sanatos. Cat despre mentinerea sarcinii eu si la prima sarcina si la asta am avut sangerari si nu am facut tratament si totusi am un baiat sanatos si frumos. Mi-a explicat doctorul ca e normal si gata. Sunt sigura ca exista cazuri insa intreb ce procent e real din cate mamici fac tratament de sarcina?

Scuze daca am suparat, sper ca intelegeti ca e doar o parere si nu un atac la persoana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina26 spune:

Sa dea DD sa fie intr-un ceas bun.
Nu exista analize la toate bolile existente. Deci 100% nu poti sa fii sigura de nimic... Eu m-am ars cu supa... suflu si in iaurt.

What we have once enjoyed we can never lose... all that we love deeply becomes a part of us" - Helen Keller
Cristina mama ingerasului Paul

copilul meu e ingeras

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=b2d4d0366fd97a7fe09e3&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet

Mergi la inceput

Luna, ai dreptate ca unii incearca sa scoata bani pe spinarea noastra, dar din pacate daca nu faci ce iti recomanda nu te mai tin sub supraveghere....si atunci nu stiu cate de usor iti e sa te trezesti cu burta la gura ca nu mai ai dr. am auzit cazuri de genul asta. dr mea este f drgutza. nu mi-a cerut mai mult decat ecografii si analizele de rutina. insa eu doresc sa fiu sigura ca sunte om si eu si bb.
iar pana se va schimba sistemul in Ro....probabil ca copiii nostri vor fi la facultate

Andra
9+

"Cere si ti se va da!"

Mergi la inceput

Andra, sigur ca te inteleg si pe tine si pe toate femeile care fac ca tine, probabil eu sunt anormala sau poate sunt normale ambele abordari. Si la noi e un copil foarte dorit, pentru ca am ajuns la varsta asta incercand mai intai sa avem o casa si o situatie materiala decenta pentru copil, si abia apoi am renuntat la contraceptie. Ne gandim de mai bine de 10 ani cum e mai bine pentru copil si tot n-am reusit sa facem exact ce ne-am dorit. Prima sarcina am pierdut-o in august, asa ca cea de acum e foarte dorita, si oricum stau cu stresul ca ceva poate sa nu mearga bine.

Carla, 11+

Mergi la inceput