Risc ridicat de sindrom Down la dublu test!!!
Raspunsuri - Pagina 9
pap.elena spune:
Buna fetelor !
Eu sant nou pe aici ,tocmai ce m-am inregistrat. Tocmai ce am luat rezultatul la triplu test si m-am ingrozit ,rezulatul a iesit prost adica, un risc foarte mare ca bebele sa aibe sindromul down .Mentionez ca am 27 ani fara antecedente in familie si nu am alti copii.Maine ma programez la Dr Albu de la spitalul Giulestipentrui amniocenteza la recomandarea doctoritei mele dr Bucur Cezara . Bebele are 18 saptamani iar pana acum nu am avut probleme,am facut eco morfologic +eco de la triplu test ( dr. Dinu Adela )si au iesit foarte bine. Ma gandesc sa ma duc si la Dr Pop de la Diagnosis am inteles ca este "genial" pentru un eco mai amanuntit .
Voi ce spuneti fetelor ?
Eu sant mult prea necajita sa mai gandesc rational acum .
violetan spune:
[quote]Originally posted by pap.elena
Buna fetelor !
Eu sant nou pe aici ,tocmai ce m-am inregistrat. Tocmai ce am luat rezultatul la triplu test si m-am ingrozit ,rezulatul a iesit prost adica, un risc foarte mare ca bebele sa aibe sindromul down .Mentionez ca am 27 ani fara antecedente in familie si nu am alti copii.Maine ma programez la Dr Albu de la spitalul Giulestipentrui amniocenteza la recomandarea doctoritei mele dr Bucur Cezara . Bebele are 18 saptamani iar pana acum nu am avut probleme,am facut eco morfologic +eco de la triplu test ( dr. Dinu Adela )si au iesit foarte bine. Ma gandesc sa ma duc si la Dr Pop de la Diagnosis am inteles ca este "genial" pentru un eco mai amanuntit .
Voi ce spuneti fetelor ?
Eu sant mult prea necajita sa mai gandesc rational acum .
Ce inseamna risc foarte mare? Ce scrie pe rezultat?
AncaSiRoxana spune:
Elena, citeste tot ce s-a scris la subiectul asta si mai e unul asemenator, despre testul combinat... (nu mai stiu exact cum suna).
Cat ti-a iesit riscul la triplu test? Oricum, nu te speria! Stiu ca nu sunt eu cea mai in masura sa-ti dau sfatul asta. In fond, si eu ma duc dupa-amiaza la medicul meu sa stabilim acelasi lucru: amniocenteza. Dar nu uita ca triplul test este doar un test STATISTIC, NU DIAGNOSTIC. E binecunoscut ca da multe rezultate fals pozitive. La amniocenteza se va vedea ca bebe n-are nimic. Mie mi s-a spus ca pot sa monitorizez mai departe lucrurile prin ecografii 3D si 4D, dar numai amniocenteza e de baza, are valoare de diagnostic.
Din ce am auzit eu despre acesti medici, daca esti la Cezara Bucur si te duci la dr. Albu, esti pe maini bune!
Tinem legatura! Fii optimista!
Anca
AncaSiRoxana
pap.elena spune:
Am revenit cu mai multe detalii.
La triplu test mi-a iesit 1/128 SD.
Oricum azi trebuia sa-mi fac programare la Dr Albu ,de fapt am si facut-o dar am anulat-o in ultima clipa ,Eram hotarata stabilisem si data , costa 14 mil +3 mil daca vroiai rezultatul repede mi s-a parut cam mult dar am zis ca sanatatea lui bebe este mai importanata.Cand mi-am facut programarea asistenta lui mi-a cerut o trimitere de la medicul de familie plus o adeverinta de la locul de munca precum firma i-mi plateste toate asigurarile de sanatate ,am intrebat-o asistenta de ce pentru ca eu oricum plteam 14 mil pt analiza si nu vad rostul adeverintelor .Oricum ce vreau sa va spun este ca acesti 14 mil ajung in buzunarul doctorului de fapt .Prin urmare sotul meu sa documentat serios in dimineat asta si am hotarat ca mai bine mergem la dr .Predoi de la Clinica morfo Fetala din cadrul spitalului Titan unde costa 6 mil. Mine dimineata urmeaza sa o fac .
Cert este ca nu mi se pare normal sa ceara 14 mil pt o analiza,peste tot am vazut ca nu este mai mare de 7,8 mil .
Voi ce parere aveti?
pap.elena spune:
buna fetelor!
Tocmai ce am facut amniocenteza la dr. Predoi la Clinica materno fetala de la spitalul titan ,m-a costat 6 mil .Totul a decurs normal ,nu am simtit nimic ,este foare usoara operatiunea in sine.Dr Predoi a fost un dragut la fel si personalul de acolo .M-am internat la ora 8 .30 dimineta iar la ora 12 am plecat acasa .Cine vrea mai multe detalii poate sa-mi ceara .Nu ezitati sa va faceti aceasta analiza este spre bine copilului.
AncaSiRoxana spune:
Am facut si eu ieri amniocenteza, tot la dr Predoi. Acum astept rezultatul...
pap.elena, si tu ai avut contractii dupa aceea? Eu azi mai toata ziua am avut... Sa imi spui si mie cand primesti rezultatul, sper sa fie totul in regula si la mine si la tine!
Sanatate!
Anca
Anca (mami de Roxana, 26.08.2005 si bebe2)
pap.elena spune:
Buna !
Am avut ceva contractii dar care nu au tinut prea mult.Am deja 6 zile de cand am facut amnio. si ma simnt foarte bine .In ultimele 6 zile l-am simtit si pe bebe miscanu-se pentru prima oara ,a fost foarte dragut si emotionant momentul . Incerc sa fiu optimista ,sper intr-un rezultat bun.
O sa vezi ca totul o sa fie bine.
Am o intrebare ? Sti cumva de unde apare diferenta asta de preturi la amioncenteza ? Eu prima oara ma programasem la Dr Albu si costa 14 mil , apoi am aflat de Dr. Predoi.E cumva vreo diferenta ,sant mai multe tipuri de amniocenteza.Eu la Dr Predoi am dat 6 mil ,mi se parea cam mare diferenta.
AncaSiRoxana spune:
Stiu doar ca amnio la dr Predoi la Titan se plateste analiza propriu-zisa, adica reactivii folositi in analiza. Restul, spitalizare, seringi, substante medicale folosite etc. nu se platesc, intra in asigurarea noastra de sanatate, caci de aceea ne-au cerut adeverinta de la serviciu, centrul asta de materno-fetale fiind un parteneriat de stat-privat.
La alte spitale probabil ca laboratoarele cu care lucreaza au mai scumpi reactivii folositi sau se plateste si altceva - in afara de spitalizare, ca aia oricum e gratuita si in alte parti, din moment ce amnio se face doar in spital cu internare. Nu stiu precis...
Cat despre contractii - deja azi, a doua zi de la amnio, m-am simtit mai bine decat ieri.
Anca (mami de Roxana, 26.08.2005 si bebe2)
monalac spune:
fetelor,imi inchipui prin ce tensiune treceti pana veti avea rezultatele,asa ca am intrat sa va spun ca va tin pumnii sa fie totul bine si sa aveti niste bebici sanatosi!