Mamici de martie - aprilie 2007 (13)
Raspunsuri - Pagina 3
BiancaM spune:
Lili_q rulourile cu piept si branza le fac simplu:
-am cumparat piept de curcan fully cooked si niste branza si o sa tai felii subtiri de curcan si o sa pun peste cate o felie de branza, dupa care o sa le rulez si o sa le intep cu o scobitoare sa stea rulate. Daca vrei sa fie calde, le pui putin la cuptor sa se incalzeasca pieptul(dar nu prea mult, sa nu se topeasca branza)
- rulada cu ciuperci, nu am incercat-o niciodata, abia anul asta am cerut reteta de la soacra-mea. Nu pare greu de facut si nici greu de digerat:
300 g sunca taiata cubulete
300 g cas taiat cubulete
300 g ciuperci taiate marunt
2 cepe potrivite
1 canita de cafea plina cu ulei
5 oua mari
sare piper dupa gust
1 legatura patrunjel verde tocat marunt cu totul
Dupa marimea tavii se poate adauga sau scadea din proportie.
Se unge cu ulei o tava de cozonac
Se pune o folie de aluminiu (sau o foaie ca de taitei ) in tava
Se caleste ceapa taiata marunt 4 minute. Se adauga ciupercile si se
calesc pana scade toata apa. Dupa ce s-au racit se amesteca cu sunca si casul
Se bat bine cele 5 oua si se toarna peste compozitie. Se adauga mirodeniile patrunjelul
se amesteca bine.
Daca nu are grasime suficienta compozitia se adauga putin ulei sau smantana.
Se pune in tava compozitia si e bine ca folia sa acopere tot.
Se baga la cuptor la foc potrivit 45 min.
Se rastoarna din tava pe un fund de lemn dupa racire.
Cum inteleg eu reteta este sa faci compozitia si dupa ce e gata, sa o pui pe o foaie de aluat ca cea de taitei( aia se face din ou,faina si apa sau ulei, nu stiu exact, ca tre sa ma uit in cartea de bucate)si sa o rulezi, o pui in tava de cozonac si dai la cuptor. Eu am mancat la soacra-mea de fiecare Craciun si Paste si era super-buna.
Daca mai ai intrebari o sa incerc sa le clarific.
Editez, daca vrei in rulourile cu piept poti sa pui si o feliuta de ardei gras.
Bebica al nostru e
Sa fiti iubite(iubiti)!
http://new.photos.yahoo.com/ibianca2003/albums/
roxanici spune:
Tzuna, m-am tot uitat la pozele tale si nu mi se pare ca tb sa nasti. Mie mi se pare ca nu ai burtica exagerat de mare.Poate in realitate din cauza ca esti micuta de statura ramane lumea cu impresia ca ai burta foarte mare.Mie mi se pare normala ptr varsta ei, chiar ma astepam sa fie mai mare din ce ne-ai zis.
Menu de Craciun... pagana ce sunt nu ma agit (vin si socrii la mine cu chestii pregatite) si sincer..... nu stiu daca o sa fac ceva....poate salata de vinete sau ciorbitza...depinde de cerere. Oricum vom avea toate "porcinele"....carnati, sunci afumate, muschiulet....
Am in cap sa fac o negresa, dar tot asa la cerere cadaca fac atunci cand nu tb ajunge la gunoi.
Ah, si de petrecut.... il petrecem fix acasa craciunul...si cu cine o vrea sa vina la noi, daca o vrea cineva.
Mihaelaaa, bafta maine
roxana 26+
RaisaFudulu spune:
Salut fetelor
Cred ca eu sunt singura zapacita printre voi
Toata ziua am intrat si vedeam ca sunt doar eu pe forum ca nu mai scrie nimeni dar am crezut ca sunteti foarte ocupate cand colo eu eram pe vechiul forum
Intr-un final v-am descoperit si dupa ce scriu o sa va citesc
Multumesc BiancaM
Cu ajutorul ei in curand o sa am si eu cateva poze in album
Pa ca am amortit ca a avut multe declaratii de facut si am muncit pana la ora asta
Pupici si ne vedem maine
Diana 24
madmat spune:
fetelor eu ma duc sa dorm .
noapte buna si o noapte cat mai linistita.
vorbim maine
matilda25+
absoluta spune:
Meniul meu ar cam fi asta:
-aperitiv;
-salata beouf;
-oua umplute;
-sarmalute;
-friptura;
Si as mai vrea sa fac ceva, am mancat la cineva acum 2, 3 ani si mi-a placut....un fel de drob, dar de pasare (ficatei, pipote, inimi, ciuperci), e ceva foarte foarte bun, insa nu stiu exact reteta. Daca vreuna din voi o stiti va rog sa o scrieti.
Craciunul il facem acasa impreuna cu sora mea si cumnatul meu.
BiancaM spune:
Gata Diana am pus pozele
Bebica al nostru e
Sa fiti iubite(iubiti)!
http://new.photos.yahoo.com/ibianca2003/albums/
absoluta spune:
Chiar toate dormiti? Chiar nu am si eu cu cine sa vorbesc?
Ce femei...
Ce firi...
Ce caractere...