Sezatoarea canadiana (56)
Raspunsuri - Pagina 20
oanagabriela spune:
quote:
Originally posted by Sori1980
Buna mamici de Canada - Toronto,
Am postat o intrebare pe Odisee, pun linkul mai jos, poate aveti vreun sfat sau informatie.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=91757
Mersi frumos.
Sori 25+ cu
Linkul nu funtioneaza.
try spune:
Donia, pai pana la botez uiti si c-ai nascut, d-apoi sa te refaci dupa cezariana. Dupa 2 lun ide schimbat scuteze, alaptat si pus la culcare sa vezi ce chef de dans o sa ai, ca ma isimt ica-ti iesi si tu din rutina biberoanelor.
Oricum, nu te grabi sa botezi copilu' la 6 sapt. cum e datina, daca sunt prea mici sunt prea sensibili, iar daca sunt prea mari sunt prea constienti si mai plangaciosi. Botez la 6 sapt. nu e batut in cuie, poti intarzia pana face 2-3 luni.
Cricor, s-a desfiintat si ala din Pickering... am aflat la scurt timp de la niste romani din Pickering. Am gasit, facem in N-V toronto-ului, dar si la biserica mergem tot acolo. Majoritatea prietenilor nosti sunt cam de prin partea de N sau V a GTA-ului, doar noi ce venim din E, asa ca ne-am hotarat sa facem in partea celalta. Mergem 80% sigur la Bellagio si botezul la Sf. Gheorghe.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi
Ira spune:
'Naseara mamici.
As avea o propunere pentru cineva care locuieste in Vancouver. La vara, in iulie, am vrea sa mergem o saptamana de vacanta acolo - perioada 9-13 sau 16-20 iulie, exista cineva care ne-ar putea oferi cazare (1 pat pe noapte - 5 nopti) la schimb cu Montreal o saptamana.
Noi avem un apartament mic, 2 dormitoare, nimic pretentios, dar e destul de central in Mtl si vara orasul merita o vizita de o saptamana fara indoiala.
Sau daca aveti site-uri cu moteluri ieftine in Vancouver ? Merci.
OlgaTarziu spune:
Buna fetelor.
Am o mare rugaminte la voi. Vrem sa-i aducem pe socrii in vara in vizita aveti habar unde gasesc un formular de invitatie, un link ceva? Si unde le legalizati mai ieftin ca la o firma notariala ne-au cerut 140 dolari. Astea-s preturile?
A doilea aspect. Strict pe Toronto
Care aveti barbati sau prieteni electricieni in cautare de job? Daca aveti trimiteti-mi un pm. Un prieten de al nostru cauta sa angajeze electricieni si ne gandeam sa intrebam intai noi printre romani.
Olga
We're walking in the air
We're floating in the moonlight sky
The people far below are sleeping as we fly
-Nightwish-
Cricor spune:
quote:
Originally posted by OlgaTarziu
Buna fetelor.
Am o mare rugaminte la voi. Vrem sa-i aducem pe socrii in vara in vizita aveti habar unde gasesc un formular de invitatie, un link ceva? Si unde le legalizati mai ieftin ca la o firma notariala ne-au cerut 140 dolari. Astea-s preturile?
A doilea aspect. Strict pe Toronto
Care aveti barbati sau prieteni electricieni in cautare de job? Daca aveti trimiteti-mi un pm. Un prieten de al nostru cauta sa angajeze electricieni si ne gandeam sa intrebam intai noi printre romani.
Olga
We're walking in the air
We're floating in the moonlight sky
The people far below are sleeping as we fly
-Nightwish-
Olga draguta, te-am sunat, n-am dat de tine. Invitatie poti sa iei de la orice agentie care vinde bilete de avion. Columbus Travel legalizeaza pentru 10 $.
ange spune:
olga,noi aici la Mtl. invitatiile le luam de la primarie si costa 5 $.Le completeaza acolo pe loc,dai banul si ai invitatia.
Mergi la primarie.Nu te complica cu agentii,drumuri,telefoane,alea,alea
parerea mea.
ira,tzi s-a facut de vacanta? abia vine iarna la Mtl si tu visezi soare,mare,calduri,=etc?
"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."
lorelaim spune:
Cold medicine warning for toddlers
The Associated Press and The Canadian Press
Friday, January 12, 2007
Warning for parents not to give children under the age of two over-the-counter cold medication without first consulting a doctor.
More than 1,500 toddlers and babies wound up in emergency rooms over a two-year period and three died because of bad reactions to cold or cough medicine, federal health officials reported Thursday.
The U.S. Centers for Disease Control and Prevention warned parents not to give common over-the-counter cold remedies to children under two years old without consulting a doctor.
The deaths of three infants six months or younger in 2005 led to an investigation that showed the children all had high levels of the nasal decongestant pseudoephedrine, up to 14 times the amount recommended for children ages two to 12. The study found 1,519 ER cases from 2004 and 2005 involving young children and cold medicine.
More children's health information
More Body & Health news
The CDC said it's not known how much cold or cough medicine can cause illness or death in children under two years old, but there are no approved dosing recommendations by the U.S. Food and Drug Administration for that age group.
In Canada, these medications are accompanied by Health Canada-approved dosage recommendations and it's recommended that parents and caregivers adhere to these, said Alastair Sinclair, a spokesman for Health Canada in Ottawa.
"When in doubt regarding appropriate dosages, they should contact their physicians."
He noted that two different over-the-counter products might contain the same ingredient, and caregivers should be careful to avoid inadvertent overdose in children.
The American Academy of Pediatrics first advised parents in 1997 about the risks of complications and overdose potential with certain cough suppressants. Last year, the American College of Chest Physicians advised doctors not to recommend cough suppressants and over-the-counter cough medications to young children because of the risks.
Dr. Michael Shannon, chief of emergency medicine at Children's Hospital Boston, said it's common, especially in the winter, to see emergency room cases of toddlers given cough or cold medicine.
"Pediatricians have for years, particularly for the last five years, been for the most part trying to dissuade parents from giving young children common cold preparations," Shannon said.
Dr. Michael Marcus, director of pediatric pulmonology, allergy and immunology at Maimonides Infants and Children's Hospital in New York, said: "The best thing (parents) can do is support with fluids and lots of kisses and time, because lots of infections are viral and will pass in a few days. The medications have a greater potential for harm than the infections you are trying to treat."
© The Calgary Herald 2007
try spune:
Noi nu dam nici un ban pe formular si nu ne deplasam de-acasa. Le-am luat de pe internet sau ni l-a dat si noua niste prieteni, nu ma itin minte. Am formularul de invitatie salvat in calc. Noi de fiecare data (3 ori) cand am adus parinti aici am folosit formularul respectiv insosit de letter of emploiment de la sot si de la mine. Atata tot. Si maica-mea are acum viza multipla pe 5 ani (ii dadeau mai mult, dar atat avea valabilitate pasaportul ei). Toate aceste acte le-am tirmis in original prin posta.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi
CataD spune:
Olga, ne e nevoie sa legalizezi nici o invitatie. Daca vrei sa ai un exemplu de formular du-te la o agentie, Appolo Travel le da cu 5 sau 10 dolari. Noi trimitem pe asta de 5 ani si nu am avut nicodata probleme. Poti sa trimiti si scrisa de mana, am auzit de varianta asta, trebuie doar sa contina toate datele necesare.
Trebuie sa mai trimiti si acte doveditoare de salariu (cere la firma sa-ti dea, sau trimite ultimele 3 paychecuri), copii dupa residenta sau cetatenie si parca atat.
Succes!
Cata
Daiopri spune:
Buna,
Ira eu zic ca daca tot iti este asa dor de zapada, mai bine ai veni de acum incoace. Mai fetelor din To and Mtl nu vreti sa luati voi zapada? Ca noi e a doua oara iarna asta cand ne-am trezit acoperiti de zapada, si aici nu sunt prea pregatiti (ca in tara), si vai de capul nostrum (mai mult al meu) cu condusul. Plus ca e frig tare…. Pai eu venisem la caldura:)
Ira eu sunt de acolo, dar din pacate nu te pot rezolva cu cazarea, noi stam tot la 2 bdr cu bbel de aproape 4 ani, si in vara as vrea sa o chem si pe sora mea daca i-o da drumul. Sotul l-am intrebat si nu vrea sa vizitam Mtl :( - oricum am papat vacanta in Mexico.
In schimb daca ai ceva intrebari pot incerca sa te ajut cu mare placere. Scrie-mi pe pm ce intrebari sau cam cum va planificati, si o sa iti raspund. Despre moteluri nu prea stiu, e dificil de zis, caci probabil ar trebui sa stati chiar in Vanc. Acuma nu stiu cum e la voi, dar nu vreau sa monopolizez aici discutia, asa ca vorbim pe e-mail. Oricum sper sa va placa aici, sa aveti impresii cel putin la fel de bune ca despre Mtl.
Imi pare tare rau ca nu te pot ajuta mai mult. Poate cand om lua si noi vreodata casa, dar la preturile de aici mai repede imi iau in Ro:((((
Numai bine tuturor si primavara frumoasa va uram de sub nameti inghetati