Anemia in timpul sarcinii
Raspunsuri - Pagina 13
Cinezee spune:
ete ca mi-am facut si eu analizele si iar am anemie , o problema cu care m-am confrutat ani la randu, disparuse la un moment dat , acum vad ca si-a facut iar aparitia
partea putin nasoala e ca si valorile la fier sunt scazute nu cele care ar trebui
4 +un la termen astept
gratiana77 spune:
Si la mine fierul e la limita inferioara asa ca dr. mi-a dat sa iau Maltofer, o pastila la 2 zile. Partea nasoala e ca sunt masticabile si gustul nu e tocmai placut. Dar pt un bebe sanatos indur orice.
22+ (Amaris-Stefania)
enik83 spune:
si eu am cam avut mai demult probleme cu anemia...iar acum ca sunt insarcinata mi-a aparut iar..dar ai mei imi faceau asa...suc de morcovi cu sfecla rosie si ca sa il pot bea (pt ca gustul nu e tocmai placut) puneau cate un mar cate o portocala, un pic de ananas ca sa varieze... si mai stiu ca ii buna cate o gurita de vin rosu luat in fiecare zi.. spanacul, mazarea, organele (ficatul in deosebi) sper ca v-am fost de ajutor...eu o sa ma apuc de cura de suc..
9+
clary spune:
Citat: |
citat din mesajul lui enik83 si eu am cam avut mai demult probleme cu anemia...iar acum ca sunt insarcinata mi-a aparut iar..dar ai mei imi faceau asa...suc de morcovi cu sfecla rosie si ca sa il pot bea (pt ca gustul nu e tocmai placut) puneau cate un mar cate o portocala, un pic de ananas ca sa varieze... si mai stiu ca ii buna cate o gurita de vin rosu luat in fiecare zi.. spanacul, mazarea, organele (ficatul in deosebi) sper ca v-am fost de ajutor...eu o sa ma apuc de cura de suc.. 9+ |
Ficatul nu e indicat in sarcina din cauza continutului de vitamina A care in cantitati mari poate afecta dezvoltarea bebelui..in schimb de cura cu suc de morcovi si sfecla am auzit..lua mama dupa chimioterapie si la ea a dat rezultate,adica valorile au mai crescut.Si eu ma lupt acum cu lipsa de fier si calciu ,iau vitamine si sper ca urmatoarele analize sa fie mai bune.
claudia 12+
adrianaBuc spune:
eu nu reusesc sa rezolv deloc cu anemia asta de sarcina - e adevarat ca e anemie usoara, dar tot e! Iau fier - maltofer - 2 capsule /zi - de o luna si hemograma nu s-a imbunatatit deloc. Acum mi-a dat sa fac si intravenos, dar nu suport, mi se face rau! Cineva mi-a spus ca atata timp cat hemoglobina nu scade sub 10 sa nu imi fac griji. Asa sa fie? Eu am 11,3 (limita inferioara e 11,7).
24+
Vine o ! Doamne ajuta!
mihaeladeny spune:
buna..si eu sunt gravida in 33 de sapt si mi-a zis doctorita caa sunt anemica...mi-a zis sa iau fier. dar mi.e f frica pt ca deja am 33 de sapt si au inceput contractiile...am fost la spital m-au pus la aparatul pt contractii,apoi mi-au spus ca daca continui sa am contractii ma interneaza ca sa-mi faca injectii pt oprirea contractiilor si sa nu nasc atat de devreme...de accea mi-e f frica pt bebe daca eu sunt anemica,poate nu reusesc sa iau destul fier..si se naste bebe cu anemie
veyrona spune:
buna!sunt in saptamana 30 de sarcina si voiam sa va intreb care sunt analizele gratuite care ti le da medicul de familie?ma refer la cele de sange,hiv,hepb si c sumar de urina,papanicolau,secretii,col!care din ele sunt gratuite?astept raspuns,pkls!
ochi_caprui spune:
Buna veyrona. Eu sunt in saptamana 32 de sarcina si am facut toate analizele gratuit. Medicul ginecolog mi-a zis ce analize trebuie sa fac, eu m-am dus la medicul de familiei, i-am aratat analizele recomandate de ginecolog, iar el mi le-a transcris pe o reteta din aceea roz.M-am dus la spital (la camera de garda) cu trimiterea de la medicul de familie sau la o clinica particilara care are contract cu casa ta de asigurari si mi le-am facut. De exemplu eu sunt asigurata la casa OPSNAJ si mi-am facut analizele la laboratoarele MED-AS.
didadi spune:
buna sunt in 35 de saptamani si sunt anemica, am fost la dr ginecolog si mi-a dat sorbifer.dupa prima pastila mi-a fost f rau si am simtit ca ma sufoc.am sunat dr si mi-a zis sa numai iau ca sunt alergica si ca am facut soc anafilactic si sa ma duc de urgenta la spitalul judetean sa spun problema si sa-mi faca o injectie.Am stat acasa si am baut f multe lichide sa elimin prostia aia de pastila care mi-a facut atata rau.nu am mai luat nimic.Am ramas cu ogestanul si pe asta o sa-l iau pana o sa nasc.cu dr urmeaza sa ma gasesc la sf lunii sept, cand probabil o sa si nasc.chiar nu am curaj sa mai incerc ceva pastile si pofta de mancare nu prea am.bb este bine, misca si se joaca de mama focului
Marina_1609 spune:
si eu am o usoara anemie acum si am avut asa si la sarcina trecuta. doctorul mi-a zis ca e absolut normal sa am valorile astea in sarcina asa ca mi-am vazut de treaba...
Concurs CLIPE DE VARA: pozele ma9-1 si ma9-2
----------------------------------------
Marina13+ & ANA SOFIA 05.08.08
----------------------------------------
Mami Marina's blog
Copil crescut din suc de morcovi