Tensiunea arteriala in sarcina

Tensiunea arteriala in sarcina | Autor: paula75

Link direct la acest mesaj

Deschid acest subiect deorece insarcinata fiind tensiunea mea este 13 cu 8 sau uneori 14 cu 9....MARE zice doctorul si ca la gravide tensiunea trebuie sa fie mica 11 sau 10. Am tratament cu DIFIDIPIN dar eu nu vreau sa iau ca nu e chiar recomadat.
Voi ce imi puteti spune?
Paula 29+

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Eu am avut aceasta problema si m au internat imediat, dar deja eram in saptamana 37/38 ... Este o problema serioasa si trebuie sa urmezi sfatul medicului in care ai incredere !!!
Multa sanatate si sarcina usoara in continuare !


Daria & Giulia (2004 08 16) www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eimotto spune:

Depinde care medic ti-a recomandat. Ai vazut si un specialist cardiolog? Eu am aflat ca depinde si de aparatul cu caren ti se masoara. Deci eu zic sa vezi si un specialist si sa iti faci si analize de sange/urina deoarece rezultatele sunt cumva legate intre ele.
sanatate si fara stres!

Mamica de Iulia (06.02.2004) si 20(cred)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelursu@k.ro spune:

Eu mi-am luat tensiunea intamplator, aveam 14 cu 9. Eram in saptamana 20. Tragedie mare... Medicul mi-a dat aspirina tromboass parca se numea.Tensiunea s-a mentinut tot timpul sarcinii la valoarea 13 cu 8. Am luat mult ulei de peste si am mancat fara sare. Aaa da si binenteles ca am consultat si un medic cardiolog care nu mi-a dat nici un tratament.
Mai grav la mine era ca ritmul cardiac era mare. Aveam "un fel" de tahicardie. Tot fara tratament. Mi-am facut analize la urina sa exclud varianta preeclampsiei(parca asa se numeste). Si am nascut "natural" la 40 de saptamani un baietel frumos si sanatos, dar cam urlaret. Acum are 2 ani si io tensiunea 10 cu 6.
pupici multi si sanatate multa


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaPan spune:

Paula 75

Eu am avut incepind cu sapt 30 de sarcina tensiunea 14 cu 9 si apoi chiar mai mare. Am fost tinuta in strict control, concediu medical repaos la pat iar cind tensiunea tot a crecut am luat METILDOPA care este recomandata si fara riscuri in sarcina. am consultat o multime de carti si in toate asta se recomanda pentru tensiunea indusa de sarcina. Spune-i doctorului despre asta incearca sa gasesti medicamentul asta si ia-l. Este periculos sa lasi totul la voia intimplarii - incearca sa iei medicamentul si stai linistita cit mai mult. Eu cu medicamentul asta, repaos la pat si vizite de 3 ori pe saptamina la doctor, in iunie 2005 am nascut un baietel sanatos fara nici un fel de probleme. Success si Rabdare Totul o sa fie bine. Ai grija de tine si bebe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blueeyes2003 spune:

Paula este foarte importanta aceasta problema.Eu am avut tensiune indusa de sarcina si din nefericire,nu am fost asa de norocoasa ca fetele care au scris,eu am pierdut sarcina la 26 de sapt. Analizele de sange si urina erau ok si totusi dintr-o data mi-a crescut TA si de la 15/11 a crescut brusc la 20 si era prea tarziu.Acum a revenit la normal.Nu mi s-a gasit nimic la rinichi,doar o usoara tahicardie care ar fi putut duce la cresterea TA,dar este doar o parere. Nu vreau sa te sperii,Doamne fereste,dar este important sa fii monitorizata atent,sa faci analizele de urina des,sa-ti masori TA si totul va fi ok.Eu stiu ca Dopegyt se da in cazul hipertensiunii induse de sarcina.
Iti doresc sa ai o sarcina cat mai usoara si un bebe sanatos!



Craciunul aprinde lumina din sufletele noastre!
De Craciun sa fim mai buni,sa fim mai atenti si mai iubitori,sa fim mai aproape de cei dragi,sa ne bucuram de ei,sa ii iubim si sa fim iubiti!
Craciun Fericit!!!

Mirela
Praying for a miracle!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

Paula, nu e de gluma cu hipertensiunea indusa de sarcina. Si eu am avut problema asta. La mine s-a declansat prin sapt 10-12, mi s-a recomandat Dopegyt. Apoi in sapt 20-21 Dopegytul nu a mai fost suficient, am suplimentat, la sfatul medicului Nifedipin. Nici asta n-a mers, asa ca fuga la cardiolog care mi-a recomandat si alte pastile, amlodipina si Furosemid la 2-3 zile plus dopegytul. Apoi in sapt 34 iarasi tensiunea a laut-o razna si n-a mai scazut cu nimic... In sapt 36 am nascut, placenta era foarte imbatranita din cauza medicamentelor ptr tensiune luate. Fata a fost ok,n-au fost probleme cu ea. Eu am intrat in sala de operatie cu tensiune 20. Infernal de mare. Concluzia mea e ca TREBUIE sa mergi la cardiolog, trebuie sa faci ceva ptr a tine sub control tensiunea sa nu pui sarcina in pericol...

Ileana
poze,poze si iar poze...
Luca (2 octombrie 2003) si Ilinca (29 august 2006)
O poveste fara titlu...



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elen spune:

Fetelor am si eu o intrebare: simteati ceva cd va crestes tensiunea? intreb pt k mie nu mi se ia TA si nu vreau sa am vreo surpriza

Multumesc

Elen 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blueeyes2003 spune:

Elen tocmai asta este problema,ca nu simti cand iti creste TA.La mine au aparut durerile de cap cand era deja foarte mare.
Pentru linistea ta,mergi la med. de familie sa-ti masoare tensiunea.
Sarcina usoara in continuare!



Mirela5+
Our little Miracle!

Mergi la inceput