Mamici de ianuarie-februarie 2007 (44)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bits spune:

Liuda somn usor! sa dormi si pt mine caci la mine deja e 6 dimineata si nu mai e loc de somn

Nadiuta lasa mama ca bebe ia cel mai mult in ultimile luni de sarcina,are timp fata sa se faca mare(asta daca nu o sa vrea sa fie fotomodel)

Ralu mercic da uite ca se gasesc persoane care sa ma sperie si normal ca o iau razna.mama la telefon"vaiiiii ai grija ca e treaba cu diabetul,mai ales ca am si eu!",o alta prietena asistenta"da ai diabet gestational?vezi ca mamele copiilor peste 4 kg sunt dispuse spre asa ceva!".ce sa mai spun si eu?imi vine sa ma izolez si sa nu mai vb cu nimeni ca mai rau imi fac. tu cum mai esti?bebelina e bine?

36,KEN(1nov 2004)

Mergi la inceput

fetele cu cezariana la activ:dupa nastere bebeii au avut putere la supt din prima?

la mine Ken a fost un mancacios,poate ca si era nascut la termen(chiar daca am ajuns la cezariana) dar tura asta parca mi-e frica mai ales ca iese cu 2 sapt mai devreme.

36,KEN(1nov 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu74 spune:

Bits - esti o draguta , noi suntem bine , nu pot sa iti spun cate kg are bebe ca nu am mai facut eco de la 30sapmt si atunci avea 1.9kg, sper sa fie totul bine , merg cu Dumnezeu inainte ca in baza medicilor de aici nu stiu mare lucru despre sarcina mea.

Ralu 37DARIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Mariana menstruatia poate sa apara intre 6 saptamani si 3 luni dupa terminarea alaptarii, indiferent de cat dureaza aceasta?

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

34+

Mergi la inceput

hai Ralu ca mai e putin si ai sa-ti vezi minunea!ce-a fost mai greu a trecut!macar iti fac epidurala la nastere sau te lasa sa te chinui cum fac japonezii?

Oana cam asta ar fi intervalul dupa oprirea lactatiei dar nu garanteaza nimeni ca in timp ce alaptezi(de ex la 7 luni) nu poti sa ai si surprize.eu acum stand si gandindu-ma consider ca a fost mai bine ca a venit asa de repede ca puteam sa-mi dau seama de o eventuala sarcina(mai ales ca nu aveam voie sa raman insarcinata).partea nasoala a fost ca-mi refuza Ken sanul in perioada de dinainte si dupa ce apareau inamicii.i-a luat ceva timp sa se obisnuiasca cu gustul lapticului(se pare ca-si schimba gustul pe perioada musafirilor,eu cel putin asta am constatat).

36,KEN(1nov 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Bits si care ar fi o valoare medie ptr perioada de alaptat?

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Bits ai mei nascuti vaginal au supt f. bine.Cel nacut prin cezariana mi-a facut unele figuri, parca nu stia sa suga! Doua moase s-au chinuit cu mine si cu el pina sa-l "ademeneasca" desi canalele mi le desfundasem si lapte am avut imediat.

In plus cel nascut prin cezariana mi-a facut toate problemele care pot aparea rar la cezariana.( de la icter fiziologic pina la mici probleme respiratorii desi primii 2 nu au avut nimic, eu nu am RH neg, nici incompatibilitate ABO cu sotul,insa..ultimul a fost nascut la 38+3 prin operatie si nu stiu cit de bine au fost calculate alea 38 de sapt. -or fi fost 37+ sau chiar mai putin!)

In general, daca cezariana nu este facuta din motive medicale mai devreme nu prea ar fi probleme cu bebe...(da' eu sunt "baftoasa" cum am mai scris).

Oanain medie ciclul vine pe la 5 luni daca alaptezi regulat, insa mie mi-a venit la 12 luni dupa nasterea primului copil care l-am alaptat 8 luni si la vreo 7 luni de la a doua nastere.La al trilea n-am alaptat si mi-a venit la 6 sapt, insa sunt cazuri de mamici care alapteaza si le-au venit in mai putin de 2 luni de la nastere.Nu cred ca exista regula.

Mariana 30+
mama de Monica, Matei si Markus

Mergi la inceput

Oana de obicei ciclul vine atunci cind bebe nu mai bea prea mult lapte, alaptatul se rareste noaptea, si nu mai este foarte regulat nici ziua.Adica, daca cineva alapteaza peste 1 an, cu siguranta o face mult mai rar ca in primele 6 luni dupa nastere si atunci are mai multe sanse sa-i vina rusii.

Mariana 30+

Mergi la inceput

Oana depinde fff mult de organismul fiecareia.pana la 6 luni mama ii asigura bebelului necesarul de vitamine si anticorpi,dupa 6 luni numai anticorpi.daca te odihnesti indeajuns,te alimentezi bine,bebelul este alaptat la cerere(stimuleaza fff mult productia) ai sanse sa ajungi si la 1 an de alaptare poate chiar mai mult.eu am intrerupt la 9 luni si 2 sapt pt ca ma simteam fff rau,tremuram si-mi cadea parul fff tare,eram ca o leguma.ce-i drept nci nu am luat vitamine in timpul alaptarii si poate de la asta mi s-a tras.

Mariana ce greutate a avut baietelul nascut prin cezariana?aici nu se fac dozari pt incompatibilitate ABO.eu am Rh-ul pozitiv,sotul la fel dar grupele sangvine sunt A si O iar Ken mi-a facut si el un icter destul de pronuntat.nu ne dadea voie sa plecam acasa din cauza asta.am niste emotii tura asta cat China de mari!

36,KEN(1nov 2004)

Mergi la inceput

Bits, tu ai 0 si sotul A? Daca mama are 0 sunt mai multe sanse de icter.Dar daca tatal are stiam ca nu e problema.

Baiatul nascut prin cezariana a avut 3200 g iar cel nascut natural 3550g.

Mariana 30+

Mergi la inceput