Mamici de ianuarie-februarie 2007 (44)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

Hello prunici,
Fetele mau anuntat despre noutatile de pe aici asha ca sunt la curent inainte sa ma apuc de citit.
PATRICIA BINE AI VENIT PRICHINDUTZA MICA SA FII MANCACIOASA ,SANATOASA SI SA O ASCULTI PE MAMICA.
Cristina o sa fie bine eu cel putin asha simt si sper.
Fetelor eu azi mi-am luat patut.Domnu meu a zis ca e cadou ptr mine de craciun vezi doamne sa fie el impacat.Am luat si salteluta in concluzie printesica mea are totul aproape gata.

31+saptamani http://new.photos.yahoo.com/naomi_creamy/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Multumesc, Mariana si Bits. Eu ma retrag in incercarea de a face nani.
Sper ca noaptea asta sa treaca cu bine ptr Cristiana si sa aflam de bine si de la Haricleea.

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Asa este Bits...daca sotul are 0 nu-i nici o incompatibilitate.

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

Buna seara,

Vad ca mi-am facut un obicei sa intru cand voi deja sunteti la culcare. V-am citit pana mai devreme, am mai tras si un pui de somn, am mai vb la tel si a trecut timpul.

felicitari MIrela pentru fetita
Ana Patricia, bine ai venit in clubul stelutelor!

Abia astept vesti si de la Haricleea, care se vede treaba ca e foarte ocupata!

Cristiana70, daca bebelul tau acum a vrut sa vina pe lume, nu putem decat sa-i uram bun venit. Sa speram ca totul va fi bine in final, ia partea buna a lucrurilor: il tii in brate mai repede, iar tu ai scapat de neplacerile ultimelor saptamani de sarcina. Te asteptam cu vesti.

Aelita, m-am molipsit si eu de la fete cand am vazut ca nu mai lansezi mesaje. M-ai innebunit cu energia pe care o ai. De-acuma nu aveai lenjerii si s-au inchis fabricile de facut cearsafuri! nu zic cu rautate, dar ma dai pe spate cat esti de harnicuta. Ai cumva provenienta olteneasca?
M-am hotarat si eu sa nu nasc chiar acuma, parca nu e chiar asa rau (e loc de si mai rau). Mi-am aranjat intre timp si casa pe cat a fost posibil, sper sa fie si mai bine zilele viitoare.

Adinush, si eu sunt/eram intr-o situatie asemanatoare cu casa, nu stiu daca la tine se pot aplica solutiile mele, dar incearca sa-ti aranjezi un coltisor al tau sau ce se poate aseza. Sezi stramb si cugeta drept, vezi care ar fi cea mai buna varianta (de obicei e cea mai simpla). Mai ai foarte putin pana la marele eveniment si nu ar trebui sa mai ai si alte subiecte de gandire. Sa te odihnesti cat mai mult, nu se stie unde vei avea nevoie de aceasta energie!
Cu strept B eu zic ca o sa-ti faca intravenos antibiotic la nastere, eventual poti sa intrebi dinainte ca sa stii. Poti sa si spui ca asa ai auzit la cineva (tot de pe forum stiu !!!)

Marinar, eu nu cred o iota din termenele astea date de ecograf. Termenul este de 40 de saptamani la toti copiii, poate aparea o variatie de cateva zile functie de momentul exact al ovulatiei pentru ca astea rar pot fi cunoscute. Oricum mai depinde si de bebel cand i s-a facut pofta de o gura de aer. Dar daca copilul e mai mare... e mai mare si gata, nu ca o sa se nasca cu 3 saptamani mai devreme pt ca asa iese dintr-un calcul matematic dat de un aparat.

Liuda, de acord cu tine apropos de haine mai putine dar mai bune. Pe mine efectiv ma dispera persoanele din jurul meu care efectiv fac depresie daca nu-si permit o toala noua (de doi bani) macar odata pe luna. Eu am declarat pe fata ca nu ma intereseaza decat sa arat bine la corp, daca asta e indeplinita, imi sta bine cu orice, in plus am si chef sa merg la cumparaturi de haine fara teama unei crize de nervi. Iar tot in sprijinl calitatii de multe ori imi fac pe comanda, e asigurata si unicitatea, la un pret ceva mai redus decat Steilmann.

crisu28, bun venit si... nastere usoara, ca termenul e aproape. Ce ne mai zici de tine?

nadiutapm, sigur ca e ok bebita, probabil ca daca ar fi avut mai mult stateai linistita in cazul unei nasteri premature. In cazul meu, mi-am luat-o in cap: daca am vazut ca e asa mare mi-au venit idei de nascut mai repede. Parca mi-au mai trecut.

Daconst, ce bine ca bb mai sta acolo!

bits, nu te mira de bb daca voi sunteti atat de bine claditi amandoi!

Catalina, ma bucur ca esti bine si ajungi la 40 de sapt asa cum iti doreai si parca nu mai puteai spera. Totusi dr tau mi se pare ca risca putin chemandu-te exact la termenul de 40 sapt. Cred ca e constient ca numai prin noroc nu-l chemi mai devreme.

va las, poate mai adorm si eu!

criss 35+ cu Ligia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Ralu la mine acum la 30 sapt. avea 1355g iar la sarcina trecuta la 37+2 CICA 2500g dar... s-a nascut la 38+3 cu 3200g!!

Alinatxa felicitari pt. patut!
Noi poate nastem la date apropiate, mai ales daca aleg cezariana iar...

Noapte buna Oana si fetele din Ro,ma duc si eu ca maine am serviciu de la 9 dimineata si aici e deja ora 11 noaptea.

Mariana 30+
mama de Monica, Matei si Markus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

monu "Figurine lipite cu dublu adeziv am avut si noi. Un perete intreg, pana cand Alexia a hotarat ca nu ii mai plac piticii si i-a jumult iar peretele arata jalnic pt ca s-a dus si varul o data cu adezivul.
"buuuuna treaba ti-a facut!
mihacarm
eu nu mai stiu daca ai zis,tu esti profesoara,nu?si ai luat gradul 1 ,gata,ai scapat? bravo!felicitari!
dianamizzi
daconst vad ca ai scris odata cu mine.Ma bucur ca a fost alarma falsa doar,si nu ai patit nimic!
oana bucur,am inteles,sa traiti,servetele de bucatarie!bag la cap!
LIUDO EU STRIG SI DUPA PATUL DE TORTURA DUPA VOI.NU VA LAS EU ASA DE IZBELISTE.II ZIC DOCTORULUI,MOASELOR: STATI ASA CA AM DE DAT NESHTE MESAJE!!
ete ca urlai cu literoaie fara sa vreau.
"nu va mai cautati in chiloti cu lupa ca ma inervatiiii

"daconst asta,vezi ce ne facu cu lupa ei???
Shine
tu daca ai ganduri,toarna aci tot,nu le tine pt tine,ca nu ne stresezi tu cu una cu doua.
mariana,deci e bine cu monitorizarea aia,ca m-au invitat cu 2 zile inainte de 40 s!
cred ca e tare nasol sa iti intoarca ei copilul ,in caz ca e pelvian.
bits,14 ecografii!! tu nu ai de ce sa te plangi!
cine vine la tine in vizita racit ???????
ia nu mai vorbi tu cu toata lumea care te sperie!!! cu diabetul asta! analiza aia de glicemie ti-au facut-o?decat sa te sperie asa,iti luau un pic de sange si gata.ai vorbit cu mamicile de la noiembrie dec?
ralu ,o sa iasa totul perfect,si Daria o sa fie o printesa sanatoasa si mancacioasa,ai sa vezi!!mai e un pic si vine!
Alinatxa gata cu patutul pregatit,doar bebe sa vina !!!!

io tot cu arsurile,nu ma mai urc asa pe pereti de durere,iau cate un plic din ala de trei ori pe zi,dar nu imi trece de tot si nu pot sa mananc.mananc din ce in ce mai putin,de o luna jumate nu am mai crescut in greutate.o fi ramas si bebe pe loc,nu stiu...

38s+3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kateryna spune:

Fetelor ati vazut ce frumos in Bucuresti??? Acum stau pe geam si admir ninsoarea!
Gata am reusit si eu in sfarsit sa-mi termin bagajul de spital. Asta e o performanta la mine, mai ales ca ma chinui sa ma apuc de el de pe la 28 de sapt. Bine ca nu m-am hotarat sa-l fac dupa ce nasc.

35+ George Anelin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

Iata-ma si in tura de noapte! Nu pot sa dorm, mi-e tare cald si am parasit patul conjugal... Ii las pe baieti sa doarma dar cand ma gandesc ca maine ma ia Matei de calda...

Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana 37 cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

ALAPTAREA

Pozitionarea copilului - mama stand in sezut

Gasiti o pozitie in sezut care sa va convina (pe scaun sau pe pat, cu spatele rezemat de un spatar si coatele pe perne). Luati copilul in brate si intoarceti-l astfel incat sa fie cu fata spre voi si cu capul pe antebratul vostru. Burtica sugarului trebuie sa atinga pantecele mamei pt a putea gasi usor sanul.
Cu cealalta mana tineti sanul cu degetul mare in partea de sus, aproape de zona areolara si cu aratatorul in partea de jos a sanului.
Tineti minte ca trebuie adus copilul la san si nu sanul la copil.
Apropiati corpul sugarului de al vostru si atingeti-i buzele cu mamelonul. In timp ce isi deschide gura mare, ca un cascat, miscati-i capul incet spre san astfel incat sa prinda areola mamara in totalitate.
Asigurati-va ca barbia, buza inferioara si limba sugarului ating primele sanul si ca destul din sanul vostru se afla in gurita lui astfel incat mamelonul sa fie cat mai aproape de gatul lui. Ar trebui sa fie un mic spatiu intre nasul lui si sanul vostru.
Pt a va asigura ca bebelusul este hranit corect, ar trebui sa simtiti cum laptele este extras din san si sa ii vedeti urechile si tamplele cum se misca usor.
Dc nu ia destul san in gurita, introduceti degetul in coltul gurii sale pt a-l indeparta usor de mamelon si incepeti din nou.

Pozitionarea copilului - mama stand intinsa in pat

Pozitia aceasta este f comoda noaptea si f convenabila femeilor cu cezariana.
Puneti o perna la spate ca sa va sustina in pozitie laterala. Culcati sugarul cu fata la san, sustinandu-l cu o mana pe spate (puteti sa-i puneti si o perna care sa-i sprijine spatele). Tineti sanul corect si apropiati gurita sugarului pt a nu va obosi apecandu-va. Sugarul trebuie sa fie asezat pe o parte si nu pe burta sau cu capul intors spre san.
Lasati o manuta a copilului libera pt ca sa va poata atinge sanul in timp ce alaptati; va savura contactul cu voi!

Mihaela (33+) si Alexia- Maria26 august 2004

Utile pt burtici, viitoare mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

quote:
Originally posted by kateryna

Fetelor ati vazut ce frumos in Bucuresti??? Acum stau pe geam si admir ninsoarea!
Gata am reusit si eu in sfarsit sa-mi termin bagajul de spital. Asta e o performanta la mine, mai ales ca ma chinui sa ma apuc de el de pe la 28 de sapt. Bine ca nu m-am hotarat sa-l fac dupa ce nasc.

35+ George Anelin

Unde stai mama de ninge ca la mine in Pantelimon nu e nici urma de fulg de zapada?...asta nu inseamna ca as vrea sa ninga. Maine vreau sa-mi fac curaj sa ajung in Cora dupa ceva cadouri de Craciun si parca nu mi-ar placea sa fie zapada.

Mihaela (33+) si Alexia- Maria26 august 2004

Utile pt burtici, viitoare mamici

Mergi la inceput