Clubul cititoarelor (7)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Eu vreau sa va recomand "Timpul ce ni s-a dat" de Annie Bentoiu. Mi se pare o carte minunata si din care ai multe multe lucruri de invatat.

"Maestrul de GO" al lui Yasunari Kawabata este iarasi o carte foarte foarte frumoasa, despre Japonia, traditii si cum incep ele incet incet sa dispara.

Miruna + Alexei (13.07.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Capra cu trei iezi, de abia a iesit cartea...nu stiu daca au tradus-o inca in ro...
Eu am sa mai incerc o alta carte de acelasi autor..."About a boy"



It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
:
varsta, poze, D-ale lui David


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki68 spune:

"About a boy" o fi acelasi lucru cu "Totul despre baieti" (cum a fost tradusa in Rom.)? Dintre toate, tot "High Fidelity" mi s-a parut cea mai buna.

cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurora56 spune:

Am citit ,memoriile unei Gheise , la sugestia voastra si am fost incantata.Am vazut apoi si filmul dar cartea e de departe mult mai buna ca filmul .As dori sa-mi recomande cineva o carte de acelasi gen .Chiar mi-a placut sa citesc cate ceva din traditiile japoneze (mai citisem Tai pan si Nobila casa , care sunt frumoase dar un pic cam greoaie pentru o lectura inainte de culcare).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Daca ti-a placut James Clavell, poti incerca si Shogun (cartea comparabila cu filmul, datorita faptului ca filmul e in 5 parti, deci destul de detaliat, dar mai vechi). Si a mai scris King Rat - nu stiu exact traducerea in romaneste, parca Changi. Ambele f frumoase!

Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofia_misicu spune:

Va recomand un blog, scris cu foarte mult cap. O tipa care devoreaza carti si culmea, face o critica extrem de buna: fara pseudo intelectualisme - obositoare, pareri extrem de pertinente si recomandari foarte bune: http://luciat.wordpress.com

In alta ordine de idei, momentan citesc Cezar Paul Badescu / Luminita Mon Amour. Am citit mai demult si Tineretile lui Daniel Abagiu si tin minte ca nu mi-a prea placut. Luminita e si mai rau. In primul rand e autobiografic, ceea ce pe de-o parte scuza cartea, pe de alta o acuza. O scuza pentru ca ar fi groaznic sa inventezi asa ceva. O acuza, pentru ca, desi sunt mare fan spalat rufe in public, n-as avea curajul sa ma avant la asa ceva. Cartea este povestea casniciei si divortului scriitorului. Avand proaspat in cap anumite chestii, mie mi se pun in gat paginile, da' ii admir curajul. Desi extrem de personala, cartea este scrisa extrem de rece, cu un ochi de strain. Are parti misto, insa sunt extrem de neinchegate, ne-ancorate. M-am saturat de mizerie, de bucuresti, provincie imputita, de boli, de camine imputite, de tipologia studentului. De aia n-am mai citit cartile din colectia Ego (cea cu scriitori romani). TOate abunda in "rahat" (scuzati expresia). Si Luminita e plina de spleen, da... e ...inca nu m-am hotarat.

Ca tot vorbim de spleen, pe blogul de care v-am spus, era recomandata cartea Anei Maria SAndu / Fata din casa vagon. Ma gandeam daca sa o cumpar. E tot despre suferinta si jeg. Parca imi vine sa il iau pe Harry Potter pe o insula si sa citesc cap coada toate sapte volumele in bucla si sa imi zic ca lumea e frumoasa.

Nota: din colectia Ego recomand cu cea mai mare caldura : T.O Bobe: Cum mi-am petrecut vacanta de vara. Si acolo e mizerie umana, dar e atat de misto povestita, incat nu te afecteaza.

Nuka si Mama la Nuka

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

quote:
Originally posted by miki68

Dintre toate, tot "High Fidelity" mi s-a parut cea mai buna.

cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei



The long way down e pe departe mai buna...insa cred ca trebuie citita in engleza...



It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
:
varsta, poze, D-ale lui David


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

hop si io pe-aici, ca sa va spun parerea mea despre "Istoria Iubirii" a Nicolei Krauss. Noroc de Theodora, care mi-a recomandat-o, ca io n-as fi cumparat in veci un asemenea titlu !! Cartea e frumoasa, sensibila, inteligenta si scrisa cu umor, asa cum numai scriitorii evrei stiu s-o faca....insa...seamana deranjant de mult cu cartile sotului, si in special cu www.supercarti.ro/carte/extrem_de_tare_si_incredibil_de_aproape.html" target="_blank">"Extrem de tare si incredibil de aproape"!!! Vorbesc de structura cartii, de limbaj, de teme (de ex. cea a tacerii si a cuvintelor "Da"-"Nu"), ba as merge sa zic ca exista asemenari si de subiect!!! Nu stiu cine de la cine s-a inspirat, fiindca "Totul este iluminat" a lui Foer a aparut inaintea "Istoriei Iubirii" a lui Krauss care, la rindul ei, a aparut inaintea lui "Extrem de tare...". Am avut senzatia ca citind-o pe Krauss, il citesc pe Foer, si asta doar pentru ca-l citisem pe Foer dinainte :-)) Ca sa fiu sigura ca sint totusi doi autori, mi-am comandat de la Amazon, www.amazon.com/Walks-Into-Room-Nicole-Krauss/dp/0385721919/ref=sr_1_2/102-5395855-0477723?ie=UTF8&s=books&qid=1186687360&sr=1-2" target="_blank">"Man Walks into a Room", publicata in 2003.

Va recomand si eu, www.raft.ro/detaliu.asp?IDCarte=14123&IdDomeniu=0216" target="_blank">"Umbra vintului", o carte captivanta care mie mi-a adus aminte de Borges, de Ecco si de Chesterton, 3 in 1!!

Si fiindca venii vorbi de blogul recomandat de Sofia, astept sa-mi ajunga "Aripa dreapta" a lui Cartarescu, drept pentru care ma duc sa scutur colbul de "Aripa stinga" si "Corpul" :-)) (A citit cineva aripa dreapta??)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

M-am apucat sa citesc Orbitor si mi-e mila sa o citesc prea repede sa nu se termine :) De la Nostalgia incoace (cartea mea de suflet din cele scrise de Cartarescu), toate romanele lui ma uimesc de fiecare data prin felul in care curg, prin metafore, prin descrieri (aici ma loveste rau pentru ca descrie zonele in care am copilarit si pe care le vedeam la fel de fascinante). Stiu ca nu place oricui cum scrie, dar celor ca v-a placut pina acum, va spun cu mina pe inima, nu ezitati, cumparati si volumul asta din Orbitor!

Lilanda, de acord cu tine, si mie mi-a placut foarte tare "Umbra vintului", cred ca am citit-o tot la recomandarea cuiva de pe forumul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

quote:
Originally posted by Natasa

M-am apucat sa citesc Orbitor si mi-e mila sa o citesc prea repede sa nu se termine :)


Eu sint in "transa", de astazi dimineata de cind am pus mina pe "Aripa stinga", cu pretentia absurda doar de-a o rasfoi intr-un rapid refresh. M-a captivat din nou si ma afund in surubul ala fara sfirsit al holarhiei:-)
Mi-a venit ideea ca titlul, "Orbitor", este unul genial, asa cum suna el in limba romana!! (in engleza Orbitor a fost tradus Glaring si parca-i lipseste reversul pe care-l are cuvintul romanesc). M-am jucat cu sensurile cam asa; cobori la detalii, de undeva de sus, de la viitor, la trecut, ca-ntr-o spirala a lui Arhimede spre intuneric, acolo unde nu vezi de sus nimic. Totusi intunericul asta se reflecta in afara, intr-o lumina puternica ce te face, la rindul ei, sa nu mai vezi nimic...aaa?? Mi-ar placea sa mai discutam despre Orbitor, dar poate ar fi mai nimerit sa deschidem un subiect separat, nu ?!...pentru iubitorii de fractali :-)

Mergi la inceput