Nu faceti ca mine!!!!!
Raspunsuri - Pagina 2
mami_de_Bobo spune:
Flaviutza, iti multumesc pentru ca te-ai gandit sa ne impartasesti aceasta experienta, desi erai atat de tulburata.
Sa stii ca si eu am trecut printr-o situatie asemenatoare cu Mihaita al meu cand avea 6-7 luni. A facut febra 40 si deja aproape ca intrase in convulsii. Am sunat medicul pediatru si mi-a a reomandat, pe langa antifebril, sa-l invelesc intr-un scutec sau cearsaf inmuiat in otet+apa. Metoda a functionat si, pana a ajuns medicul la noi, febra incepuse sa scada.
Ii doresc multa sanatate fetitei tale, iar tu nu te invinovati de nimic! Eu sunt convinsa ca esti o mama extraordinara!
Flaflo spune:
Flaviutza, multa sanatate Alexiei! Imi inchipui prin ce ai trecut, dar bine ca s-a terminat cu bine!
Comoara mea!
Flavia si Bianca
flaviutza spune:
Of, Doamne....numai copil bolnav sa nu ai! ii prima mea experienta de genul asta!
Acum suntem bine, doar febra ne da baai de cap, i.am dat la ora 3 panadol acum iar a facut 38.7 i-am bagat supozitor novocalmin si e bine.
Ii curge rau nasul , nu inghite bine, dar totusi a lins 150 grame piure si 500 ml lichide( cu seringa de la panadol, cu rugaminti, cu jucarii cumparate ,ii dam cate una cand ace ce vrem noi si dupa ce ii bagam supozitorul.
siropelele le-ar bea pe toate odata.
culmea e ca mai sunt doi bebei in zona in spital cu aceleasi simtome.
am doctorul cu mine, e cazat ostaseste in sufragerie si ne-am imprietenit de numa! ii super tare tipul,are vreo 55 ani , necasatorit,fara copiii, anul asta a fost in tibet!
fi-mea a dormit toata ziua cu mici reprize de trezire(asta cica de la cele doua fenobarbital pe care i le-au dat la spital)
ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/
flaviutza spune:
apropo, cred ca am mentionat, NU a facut convulsii.adic a ajuns in starea aia de blegeala de dinaintea lor.ii tremurau picioarele,era somnolenta, dar nu a avut nici macar convulsii din alea scurte, imi scapa acum..nici macar sa ramana fixa cu privirea pt cateva secunde.
era in schimb foarte dezhidratatta de la febra
ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
flaviutza spune:
APROPOS, sotul meu a facut convulsii pana la 4 ani! cred ca de aia ii putin...dus cu pluta:) acusi nici nu a mancat, sta si ii face masaj pe talpi lu fi-sa!nu se dezlipeste de dormitorul ei.eu am luat o pauza.
bine ca ,relativ, am scapat...ma rog in noaptea asta suntem cu ochii pe ea.
Eu am apucat sa o duc la farmacie imediat ce am gasit-o in pat. am spus chircita,adica statea cu manutele sub burtica si avea frisoane,tremura carnita pe ea. o intrebai unde te doare spunea ceva de mos claciun.apoi a apucat-o asa, o moleseala,i se inchideau pleoapele,dar misca constient maini, picioare,si incerca sa tina ochii deschisi.atunci am reusit sa ies cu ea in ploaie si pana la farmacie mai inviase ,pt ca s-a pus pe plans.
fetele m-au asigurat ca nu ajunsese inca in faza de convulsii, au intors-o pe toate partile, dar daca nu era scoasa in aer rece rapid si nu primea fenobarbital in cateva minute facea sigur!
si chiar daca ar fi facut, stiu ca nu sunt atat de periculoase pe cat sunt de urate ca manifestare.
alea pe fond afebril sunt parca cele periculoase si alea...cum le spune...spasmele in flexie la bebeii mici.
ma duc la bebelina...ma cheama !
ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
Andrada spune:
Se pare ca predispozitia la convulsii se mosteneste. In majoritatea covirsitoare a cazurilor convulsiile febrile nu lasa urme. Iar utilizarea fenobarbitalului e de cele mai multe ori contraindicata. Convulsiile apar cind febra creste brusc in interval de 15 minute. Odata ce apar convulsiile la virsta mica, mai poate aparea si al doilea episod. Cele mai multe convulsii se petrec pina cind copilul are 6 ani. Eu zic ca ai procedat bine si ca ar fi fost f greu sa previi. Acum insa trebuie sa tii un ochi mai atent pe ea la urmatoarea febra,
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Anuska spune:
Mi s-a zburlit pielea pe mine citind.... si am retrait episodul in care gaza mea cea mica a avut o astfel de convulsie, noroc ca a ramas constienta.... uf! Am chemat at salvarea, m-a dus la spital.... si asta din cauza de 4 masele care ieseau concomitent! Imi dau seama ce-a fost in sufletul tau! Eu ma cam pierdusem, noroc ca a fost si soata acasa si a avut mai mult sange rece ca mine... Si nimeni din familia mea si a lui n-a facut d-astea! Oricum de atunci la cel mai mic semn de crestere a febrei administrez antitermice... si stau cu ochiu' pe ea!
Sanatate multa micutei si voua!
Poze la intoarcerea cu Teo(bb2) acasa
De la botezul Teodorei
Din parcul Tineretului, dar si cu altii
Povestea nasterii Anei
Povestea nasterii Teodorei(bb2)
flaviutza spune:
Andrada, nu se da un anticonvulsiv atunci cand febra sare de 39 grade? nu stiam. ai spus ca e contraindicat.si atunci ce-i fac daca(inca are amigdalita) ii mai sare febra de 39?
da, mi s-.a spus sa stau cu ochii pe ea,totusi doamna de pe ambulanta a zis ca nu e predispusa la convulsii daca a reusit sa nu intre in ele la aproape 41 febra.(asta ca am apucat sa o duc la timp la farmacie,poate aerul rece i-a mai scazut din febra)
eu zic,nu pt a ma dezvinovati, ca efectiv nu poti sa banuiesti ca al tau copil care acum pare sanatos tun o sa aiba peste 20 minute febra 40.cica asta declansaza de fapt convulsiile,febra crescuta rapid.
de altfel, am citit acum ca manifestarile pe care le-a avut fi-mea(dureri de burtica,frisoane,senzatia de somn) sunt manifestarile cresterii rapide a febrei,si da, moleseala accentuata prevede o criza convulsiva.
deci,asa,pe viitor am facut urmatoarele:
-am in casa toata "trusa de urgenta" supozitoare,anticonvulsive, tifon si plasturi sterili(pt taieturi), etc
-am o suma de bani cash nu pe card cum ii aveam ieri,la care sa apelez
-am in telefon numarul de la urgente,de la salvare,vreo 4 numere de taxi.
-am grija sa am tel incaract
acu-s patita, suflu si-in iaurt!!!
ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
flaviutza spune:
Anuska ,si a mea a fost constienta tot timpul.pai si in catzul asta tot convulsie e?
ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
IEPU spune:
quote:
Originally posted by flaviutza
deci,asa,pe viitor am facut urmatoarele:
-am in casa toata "trusa de urgenta" supozitoare,anticonvulsive, tifon si plasturi sterili(pt taieturi), etc
-am o suma de bani cash nu pe card cum ii aveam ieri,la care sa apelez
-am in telefon numarul de la urgente,de la salvare,vreo 4 numere de taxi.
-am grija sa am tel incaract
acu-s patita, suflu si-in iaurt!!!
ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
Eu sunt una din aia care nu are in casa nici anticonvulsive, nici plasturi sterili si de cele mai multe ori nici bani cash.
Pentru mine subiectul postat de tine e ca o galeata cu apa rece in cap. Multumesc ca te-ai gandit sa ne povestesti si noua ca sa ne mai trezim, astea ca mine, din somnul dulce.