Nu faceti ca mine!!!!!
Raspunsuri - Pagina 3
flaviutza spune:
IEPU, eu ma gandeam ca sunt singura din aia care nu are nimic prin casa...ca daca copilul nu se imbolnaveste ,de ce le-as avea? cel putin asa procedam inainte! acum insa....
Macar m-am lamurit ca nu sunt singura...mai sunt ca mine care nu au nik de urgenta :).pls, sa va faceti stocul! asta a fost de fapt si motivul pt care am postat!
ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/
carmenpit77 spune:
flaviutza noi mamicile nu putem decat sa-ti multumim pt ca existi. Si eu ma numar printre cele care nu am avut bb de 9 luni bolnav niciodata si nu am in casa decat niste supozitoare cu paracetamol pe care le luasem preventiv pt vaccin
Otilia spune:
Ii doresc si eu insanatosire rapida Alexiei!
Si acum intrebare: ce-i aia anticonvulsiv? Se da asa fara reteta la copii? N-am auzit niciodata de asta... Eu n-am decit antitermice (dolipran si nu mai stiu ce solutie fluida rosie) prin casa.
Adélie la p'tite souris
Bijoux passion
Floricici din gradina mea
Anuska spune:
quote:
Originally posted by flaviutza
Anuska ,si a mea a fost constienta tot timpul.pai si in catzul asta tot convulsie e?
ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
Asa mi-au spus cei de la salvare si spital!
Bine, eu cand am vazut-o ca e ceva in neregula cu ea, am sarit si am frectionat-o cu spirt pe manute, pe picioare, am mai dezbracat-o si mai stiu eu ce i-am mai facut eu atunci in nebunia aia... Probabil ca prin actiunile mele i-am scazut si eu febra si n-a apucat sa isi piarda cunostiinta....
Eu am "mica mea farmacie" in casa, pt noi ca oameni mari pastile pt cap (antinevralgic, algocalmin, paracetamol,aspirina), gat (fenosept,eurosept), burta (furazolidon,anghirol), si poate ca si altele , iar pentru fete siropele de toate soiurile (Nurofen, Calpon, de tuse), pt inlaturarea senzatiei de voma, pt nas si multe altele ca nici nu mai stiu ce-i p-acolo.... Sotul meu chiar rade de mine cand ii spun sa se duca sa ia din "farmacie" at cand are nevoie de ceva.... Si le controlez periodic sa vad ce mai e bun, daca a expirat, daca mai e din cutare medicament.... Si le pastrez si prospectele, ca sa stiu daca uit pt ce e bun respectivul medicament! Mama mea asa avea si am observat ca e bine pt ca at cand te loveste necazul, nu mai ai timp sa dai fuga p-afara si e bine sa ai la indemana ce-ti trebuie...
Poze la intoarcerea cu Teo(bb2) acasa
De la botezul Teodorei
Din parcul Tineretului, dar si cu altii
Povestea nasterii Anei
Povestea nasterii Teodorei(bb2)
dana_ene spune:
Flaviutza, Doamne !
M-ai speriat.
Sanatate multa !
Daniela mamica de Oana Maria (2 sept. 2003) si Roxana Elena (7 febr. 2006)
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">SPIRIDUSI DE IANUARIE-FEBRUARIE 2006
www.nazdravani.ro" target="_blank">NAZDRAVANI DE AUGUST-SEPTEMBRIE 2003
flaviutza spune:
Din patania de ieri am tras cateva concluzii:
e bine sa ai urmatoarele
-trusa cu medicamente de urgenta(tot,de la antitermic,tifon,HUMANA HN25-un antidiareic excelent,saruri de rehidratare,etc)
-BANI in casa(eu nu aveam decat vreo 20 roni,) gandeste-te ca umbli cu salvarea pe la bacomate
-BULETINUL TAU ,ACTELE COPILULUI la indemana(iti trebuie in caz de internare, sau daca e sa iei o reteta ce nu se elibereaza decat cu buletin)
-numarul de la urgente, de la salvare, unde sa suni rapid sa spui simptomele
-cateva nr de taxi in caz ca e f urgent
mai apoi si e foarte important, sa sti sa acorzi primul ajutor in caz de_:
-cazaturi in cap (care sunt simptomele ce prevestesc probleme)
-ingerari de diferite substante(la unele de ex se provoaca varsaturi, la altele care provoaca arsuri pe esofag,nu)
-febra mare,convulsii(cum ti copilul,in ce pozitie etc)
-innec
-asfixie cu obiecte marunte(manevra heimlich sau cum ii spune ca am uitat)
-deshidratare(cum verifici stadiul dezhidratarii,masurarea reactiei la strangerea pliului de piele, cum il hidratezi corect)
-arsuri
-ceva intrat in ochi
-intepaturi de insecte
-sa sti sa recunosti SOCUL ANAFILACTIC
ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
irinabungau spune:
Flaviutza, Doamne ajuta ca Alexia este bine acum!!!! Ai fost foarte inspirata, ai reactionat super, bine ca nu te-ai pierdut cu firea!!! Oricum, este o lectie pentru toata lumea, chiar azi fug la farmacie sa cumpar si eu una, alta.
Pupici multi, sa va faceti bine!!!!
Irina si Ioana Alexandra (13 aug 2005)
http://www.dropshots.com/irinabungau
poze
flaviutza spune:
OTILIA, anticonvulsiv e fenobarbitalul si mai sunt si aletele mai bune, mai noi, nu stiu exact, iti poate scrie o reteta doctorul de familie atunci cand prescrie antitermicul.nu se da fara reteta.se prescrie pt cazurile in care respectiva boala se manifesta cu febra puternica(cum e amigdalita)si DA, e bine sa il ai, mi s-a spus ieri, IL DAI LA COPIL NUMAI DACA TE TREZESTI CA SARE BRUSC FEBRA, DE REGULA DUPA 39,dar poate face convulsii si mai jos daca e crescuta brusc. ce faci daca face seara la 10 febra asta brusc, ajunge la 40..pana ajungi la urgente a intrat in convulsii.nu toti fac, se poate si la 40 sa nu faca convulsii,dar nu ai de unde sa sti.
stiu ca nu sunt asa de periculoase c. pe fond febril dar totusi e bine sa le eviti.
ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
flaviutza spune:
Anuska, mi mi s-a spus si la farmacie si pe salvare ca nu au fost convulsii..pe-aproape.febra puternica i-a cauzat moleseala si somnolenta . a fost constienta permanent, dpoar ca reactiile erau mai..blege.plangea. se agita.
ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
herra spune:
in primul rand, multa sanatate Alexiei!
am patit si eu asa - mi-a facut febra f.f. mare, tot din cauza amigdalelor; si a debutat tot cu manute foarte reci.
dar eu stiu de la dr ca nu se da fenobarbital sau desitin sau alte antitermice - mai puternice si mai putin folosite, decat la copiii cu antecedente, adica cei care au avut un episod de convulsii.
un minut din timpul vostru inseamna o VIATA pentru ei !!! nu UITATI forumul umanitar