Nu faceti ca mine!!!!!
Raspunsuri - Pagina 4
flaviutza spune:
uite HERRA, mie mi-au spus sa-i dau..
daca face febra foarte mare. si nu are antecedente. ai nostri dau stiu asta pt ca si baiatul moasei ALEXIEI a facu acum vreo luna amigdalita si febra mare si eu i-am ridicat reteta, nu avea cine sa se duca dupa ea. si era si fenobarbital pe-acolo.
acum nu stiu, fiecare doctor cu ale lui. eu nu ma pricep,deci nu ma bag :)
ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/
sanziana72 spune:
quote:
Originally posted by flaviutza
Din patania de ieri am tras cateva concluzii:
mai apoi si e foarte important, sa sti sa acorzi primul ajutor in caz de_:
-cazaturi in cap (care sunt simptomele ce prevestesc probleme)
-ingerari de diferite substante(la unele de ex se provoaca varsaturi, la altele care provoaca arsuri pe esofag,nu)
-febra mare,convulsii(cum ti copilul,in ce pozitie etc)
-innec
-asfixie cu obiecte marunte(manevra heimlich sau cum ii spune ca am uitat)
-deshidratare(cum verifici stadiul dezhidratarii,masurarea reactiei la strangerea pliului de piele, cum il hidratezi corect)
-arsuri
-ceva intrat in ochi
-intepaturi de insecte
-sa sti sa recunosti SOCUL ANAFILACTIC
ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
De unde se poate afla cum sa procedezi in situatiile astea ? Eu nu stiu decat vreo doua puncte si asta pentru ca le-am invatat dupa ce s-au intamplat.
Si fiica-mea a avut cam acum o saptamana o amigdalita din asta urata in care a fost 3 zile cu febra 39C-40C. Cand reuseam sa i-o scad la 39C eram fericita. I-a scazut doar dupa 3 zile de antibiotic.
Si verisorul ei a avut (desi e in alt oras), iar cand am fost la medic am mai vazut si alte cazuri. Cred ca e un fel de epidemie si se manifesta cu febra foarte mare (noi am ajuns pana la 40,3C). Aveti grija cu cei mici ca se ia.
Sanziana & Marina (03/10/2004)Cand s-a nascut Marina... Varsta Marinei
"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)
tlaura spune:
Vai, Flaviutza, am citit cu sufletul la gura ce ai scris! Bine ca ai avut prezenta de spirit sa cobori cu ea la farmacie; sper ca cum sunteti mai bine!
Ii doresc multa sanatate sa se faca bine cat mai curand!
www.imagestation.com/album/?id=4287441075&code=8712142&mode=invite" target="_blank">Poze
ana06 spune:
Mi s-a facut pielea gaina citind cele scrise de mamica(felicitari pt. felul in care ai reactionat) si sanatate multa fetitei!Mi-ai starnit curiozitatea cu medicul, n-am mai auzit ca un medic sa vrea sa ramana la bolnav peste noapte,cred ca sunteti norocoase ca ati intalnit un asemenea om, cu cat il platiti?
Inca o data,multa sanatate!
flaviutza spune:
ana, e prieten de mult cu bunicul ALEXIEI .bunicul adoptiv,sotul lu'mama! si a venit,ca era in concediu.acum ai-a dat seama ca ii pediatru si l-a chemat..ca am refuzat sa ma bag in spital,ce era acolo...cate doi in pat si jale mare!
Sanzi_Ana, o sa le scriu eu pe aici ,maine,cand doarme fara! am un pliant de la nenea doctoru plus explicatii pe care le-am notat frumos intr-un carnetel(care doctor a plecat de la noi azi la 12,saracul cred ca ar mai fi stat daca nu il tavaleam eu prin intrebari!!)
ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
flaviutza spune:
l-am platit in natura!!! acusi imi permit sa rad...adik o masa copioasa comandata la restaurant , kenturi si cola la discretie si camera cu DVDul si cu ultimele racnete in materie de filme.la ora 2 cand m-am trezit , ca evident iar urcase termometrul era pe pozitii cu un film de groaza!
si am aflat niste lucruri despre febra...nici prin cap nu-mi trecea! promit ca vi le zic maine!
ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
Pet spune:
Flaviuto, doar ce-am atins si noi 40° C acum 2 saptamani si in casa mai ramasesem duminica seara cu un amarat de supozitor! Imi venea sa ma dau cu capul de pereti. Avem baietelul care se "comporta normal" cu febra foarte mare. Si tot in seara aia, dupa ce am plecat spre casa de la spital (cat de cat linistiti) ne-am facut stocul cu de toate din singura farmacie deschisa pe o raza de circa 30 km.