Medicinisti din toata lumea uniti-va....AICI! (2)
Raspunsuri - Pagina 9
DianaR spune:
Daaaa is dulci foc cand incep sa vorbeasca... Desi acum sunt la faza in care mi-as dori sa-i mai si taca gurita si sa-mi dea o pauza de "de ce"-uri si "cum face?"
Meg, felicitari ptr minunea din burtica... Cred ca abia astepti sa o vezi in carne si oase!
Diana, Vlad(16.05.04)(bebelus si copilas) & Timeea (18.05.06)
elbi spune:
alina, sarcina usoara!
e greu cu doi, dar e asa de frumos!
ma gandeam si la al treilea, dar sa termin si cu facultatea...
deja cu noptile pierdute nu mai am probleme, adica de vreo 5 ani nu prea am dormit, dar rasplata e pe masura!
maria si baietii
Anya20 spune:
Va multumesc dragele mele pentru urari.
Meg, ce frumos e! Imi amintesc cum mi se parea mie cand aveam o burta mare-mare si bb crestea f mult in ultimele saptamani. Cand mi-a zis ca are 1300g la 28 saptamani, mi s-a parut ca gata, greul a trecut .
Eu aveam asa o idee despre sarcina: ca prin luna a 9-a esti f mare si zaci in pat, iar atunci cand nasti, parca mori un pic si apoi inviezi.. Imi repetam mereu:"eu chiar am 40 saptamani si merg singura, conduc masina, fac curat...". Mergeam pe strada si imi venea sa strig asa in gura mare.
Maria, si eu ma gandeam uneori ca poate peste cativa ani, cand amandoi copiii mei vor creste, mi se va face dor de burtica si de bebelusi. Si nu se stie niciodata cu al trei-lea. Daca spui si tu, care ai trecut deja prin experienta cu 2, inseamna ca se poate.
Alina 13+, mamica d-rei Anya (19oct.2005)
mamacita spune:
Eu,asa cum spuneam,nu mai fac fata cu raspunsurile,plus ca trec printr-o perioada bulversanta.
Dar mi-a aparut o contradictie cu ce citisem si sunt curioasa care-i adevarul:stiam ca sunt permise oua de 2-3 ori/sapt[OMS si AAP],nu zilnic.Care"manual"zice ca este ok oul zilnic,ca si lui Alexutu ii plac?
Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png
Anya20 spune:
Mamacita, dupa 1 an-1 an si jumatate, este permnis un ou pe zi. Nu este obligatoriu, dar e voie. Despre manuale...imi e greu sa-ti spun in care am citit, ca in compendiile clasice despre alimentatia la copii, vei gasi cu siguranta scris ceea ce ai spus si tu. Insa studiile recente spun altceva, iar colegii mei din spital s-au adaptat repede la noutati, fiind si clinica universitara. Stiu ca pana de curand asa se spunea (si eu am invatat la fel in facultate), ca sunt permise 2-3 oua pe saptamana (stiti desigur si povestea cu ouale care dau hepatita!), asa cum se ridica in slavi si celebrul ficatel, care acum a cazut in dizgaratie. S-a constatat probabil intre timp ca 1 ou pe zi nu dauneaza, asa cum se credea. Poate peste 10 ani vor ajunge sa creada ca mai nociv ca oul...nu e nici un aliment si va lua locul ficatului. Dar pana la urmatoare ordine...
Sheannamp spune:
Hai ca am ramas tare in urma cu scrisul!
V-am citit dar nu am apucat sa scriu mai nimic!
Anya, un ! Super! Sa-i dea Dumnezeu sanatate si noroc!
Meg, sa fie sanatos si la mai mare! Dar, te rog eu, nu fii prea nerabdatoare, lasa-l sa mai stea inca 6 saptamani!
Chestia cu ouale e o disputa interesanta! La adultii cu colesterol peste 190mg/dl e clar, se reduce aportul la unul maxim doua oua pe saptamana! Probabil ca acest lucru e valabil si pentru copii sau adolescentii la care se diagnosticheaza o dislipidemie!
Dar.. nu trebuie uitat ca oul contine lipide si aminoacizi esentiali ce sunt obligatorii pentru dezvoltarea normala cerebrala asa ca teoria actuala pare a fi corecta!
Ei bine si acum vin eu cu intrebarea: ce facem cu copii cu istoric familial de dislipidemie si ateroscleroza precoce? Cum influenteaza aportul zilnic de oua pe acestia?
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
M&M spune:
Neata!!
Iar am ramas in urma!!!Ce mult scrieti fetelor!!!!
Alina, felicitari si sarcina usoara mai departe!!
Meg, wow!!! Deja 32 ed saptamani!!! Ce repede a trecut timpul!!! Sarcina usoara mai departe.
In ceea ce priveste dicutia despre oua si eu stiu tot de 2, 3 oua/sapt, dar la adult!!! La copii nu ma pricep si nu imi aduc aminte sa fi citit undeva despre cate oua sunt permise la copilasi.
Cristina
noi doi
Viata era frumoasa, eu tanar, gata de lupta, sigur de izbanda.
mamacita spune:
quote:
Originally posted by Anya20
Mamacita, dupa 1 an-1 an si jumatate, este permnis un ou pe zi. Nu este obligatoriu, dar e voie. Despre manuale...imi e greu sa-ti spun in care am citit, ca in compendiile clasice despre alimentatia la copii, vei gasi cu siguranta scris ceea ce ai spus si tu. Insa studiile recente spun altceva, iar colegii mei din spital s-au adaptat repede la noutati, fiind si clinica universitara. Stiu ca pana de curand asa se spunea (si eu am invatat la fel in facultate), ca sunt permise 2-3 oua pe saptamana (stiti desigur si povestea cu ouale care dau hepatita!), asa cum se ridica in slavi si celebrul ficatel, care acum a cazut in dizgaratie. S-a constatat probabil intre timp ca 1 ou pe zi nu dauneaza, asa cum se credea. Poate peste 10 ani vor ajunge sa creada ca mai nociv ca oul...nu e nici un aliment si va lua locul ficatului. Dar pana la urmatoare ordine...
Despre studii recente este vorba,iti indicasem si sursa in paranteza,caci m-am ghidat dupa indicatiile Academiei Americane de Pediatrie cele mai recente,nu cele "clasice",despre care,iti spun sincer,m-a lasat memoria de multTocmai fiind vorba despre indicatii de actualitate iti solicitasem o sursa demna de incredere...
Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png
Briantis spune:
Salutare !
Noi am tras chiulul ,adica ne-am plimbat pe la parinti ,acum suntem acasa si trebuie sa bucataresc si nu stiu ce sa fac de mancare .Mi-au secat ideile .Am intrat sa va urez toate cele bune !
La multi ani tuturor ! Un an nou fericit si cu multe bucurii !
Mama lui Andreiutzu
Anya20 spune:
Mamacita, pai tocmai pe situl OMS am gasit si eu date.
2-3 oua pe saptamana sunt necesare si obligatorii pt o alimentatie echilibrata. Ei spun ca ouale si carnea trebuie consumate zilnic, dar nicaieri nu am gasit scris ca un ou pe zi ar fi o problema. mai ales dupa varsta de 1 an, cand este permis ca un copil sanatos sa manance din mancarea adultilor, (cu restrictiile cunoscute), iar probabilitatea de a face alergii scade mult. E cu atat mai bine daca ii plac si copilasului, ca stim cu totii ca ouale sunt o sursa ideala de proteine. Iar dupa un an pot fi consumate si oua si carnita in aceeasi zi.
Poti sa citesti pe-aici:
http://www.who.int/child-adolescent-health/New_Publications/NUTRITION/Complementary_Feeding.pdf
http://www.who.int/child-adolescent-health/New_Publications/NUTRITION/guiding_principles.pdf
http://www.who.int/child-adolescent-health/New_Publications/NUTRITION/FNB_24-1_WHO.pdf
http://www.healthfinder.gov/scripts/SearchContext.asp?topic=591&targaud=183
Daca tu gasesti scris altfel pe undeva, da-mi te rog si mie un link.