Medicinisti din toata lumea uniti-va....AICI! (2)
Raspunsuri - Pagina 10
mamacita spune:
Pe acolo am citit si inainte de a incepe discutia,dar cred ca citim acelasi lucru,dar intelegem diferit:adica eu am priceput"dupa capul meu"ca trebuie sa asiguri o varietate de alimente complementare,surse valoroase de proteine=vita/pui/peste/oua,administrate zilnic alternativ,ca sa asiguri diversitatea.
Am sesizat eu o nuanta ironica atunci cand mentionai de compendiile clasice sau de clinica universitara in care practici[si eu sunt "mamica"unei clinici universitare,chiar daca nu de pediatrie]sau este de vina comunicarea virtuala,fara sunet si mimica?
Sper ca nu te superi sau c-o iei la modul personal,dar aceasta discutie,cred eu,are rol educativ,constructiv si chiar voiam sa ma edific.Sincer.Pe mine nu ma afecteaza polemicile oneste,dar daca te-am suparat,tinand cont ca esti si mamica,spune-mi sa nu continui...
Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png
Anya20 spune:
Nu m-am suparat absolut deloc si chiar nuanta nu a fost ironica. Cred ca ironia nu isi are locul, mai ales intre noi. Ziceam de clinica universitara, pentru ca acolo in general medicii sunt mai bine informati (ceea ce stii si tu f bine) si ca ceea ce spun eu are la baza nu numai ce citesc prin diverse surse, dar si recomandarile si explicatiile celor mai cititi ca mine.
Si revenind la subiect,defapt intrebarea initiala a fost daca este permis un ou pe zi, pentru ca ii place f mult (nu daca se recomanda strict unul pe zi. Sau cel putin asa am inteles eu). Iar eu nu am gasit nicaieri scris ca nu ar fi permis, ci doar ca se recomanda cateva pe saptamana pt diversitate si pt aportul de diverse elemente pe care le aduc, exact cum ai spus si tu. Tinand cont ca a trecut varsta critica de 1 an, cand pot aparea alergii si oricum nu se pot asocia cu carne, iar copilasii sunt sanatosi, nu am gasit vreun impediment. Cand am auzit si eu prima oara chestia asta, chiar am mers si am citit. Si apoi iar am intrebat si explicatiile mi s-au parut pertinente.
Acum chiar sunt curioasa daca gasesti altfel in alta parte. Si nu cred ca e o polemica. E o discutie cu rol educativ, asa cum spuneai si tu, iar eu nu am orgolii de-astea. Oricum, eu nu pretind ca le stiu pe toate (ar fi absurd), tocmai de asta ne-am si adunat, sa invatam unii de la altii. Iar provocarile stiintifice chiar imi plac . Si vad ca si tie.
Alina 13+, mamica d-rei Anya (19oct.2005)
mamacita spune:
Este raspunsul pe care-l asteptam de la tine.Am vrut sa obtin precizari,pentru ca devenise un dialog intre noi doua si sa nu se considere substraturi malitioase.
Nici eu nu iau o asemenea discutie drept razboi de orgolii ori alte.Mai citim,m-ai facut curioasa.poate se mai dezmorteste cineva,sa ne ajute.
Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png
atlantiana spune:
Ma primiti si pe mine in club? Sunt rezidenta anul I pe neurologie, in Constanta. Bebele meu are 10 luni, e poznas si nu ma lasa sa dorm noaptea.
Am vazut ca ati discutat de salariul suplimentar la nastere. L-am luat si eu, fara ca cineva sa comenteze, fiindca e precizat in CCM la nivel de ramura sanitara. Drepturile salariale se pot cere in termen de 3 ani; eu l-am primit la vreo 8 luni dupa nastere.
Insa nu mi-au dat diferenta dintre salariul de baza si indemnizatia de materniatate, pe motiv ca nu se specifica acest drept in contractul la nivel de unitate, si nici in cel la nivel de ramura. A primit cineva aceasta diferenta?
DianaR spune:
quote:
Originally posted by atlantiana
Ma primiti si pe mine in club? Sunt rezidenta anul I pe neurologie, in Constanta. Bebele meu are 10 luni, e poznas si nu ma lasa sa dorm noaptea.
Am vazut ca ati discutat de salariul suplimentar la nastere. L-am luat si eu, fara ca cineva sa comenteze, fiindca e precizat in CCM la nivel de ramura sanitara. Drepturile salariale se pot cere in termen de 3 ani; eu l-am primit la vreo 8 luni dupa nastere.
Insa nu mi-au dat diferenta dintre salariul de baza si indemnizatia de materniatate, pe motiv ca nu se specifica acest drept in contractul la nivel de unitate, si nici in cel la nivel de ramura. A primit cineva aceasta diferenta?
Bine ai venit si sa-ti traiasca poznasul! O ce veste buna, deci inca mai pot cere salariul suplimentar. Super! Nu stiu despre ce diferenta vorbesti, ma tem ca nu te pot ajuta.
Esti inca in CIC?
Diana, Vlad(16.05.04)(bebelus si copilas) & Timeea (18.05.06)
Anya20 spune:
Atlantiana, bun venit! Ce creste listuta noasta!
Sa-ti traiasca bebelusul si sa fie sanatos!
Aha, deci pot cere salariul asta in timp de 3 ani. F bine. Macar daca ma duc sa fiu inarmata cu toate informatiile, ca sunt sigura ca or sa incerce sa-mi dea peste nas.
Alina 13+, mamica d-rei Anya (19oct.2005)
M&M spune:
Atlantiana , bine ai venit!!!!
Azi, fiind ultima zi a acestui an doresc sa va urez LA MULTI ANI 2007!!! plin de sanatate, bucurii si realizari pe toate planurile , sa va traiasca bebeii si sa se faca mari!!!!
Cristina
noi doi
Viata era frumoasa, eu tanar, gata de lupta, sigur de izbanda.
DianaR spune:
Fete dragi anul care vine sa fie unul mai bun si plin de realizari! Sa va traiasca copilasii si sa va bucurati de ei in liniste! La multi ani!
Diana, Vlad(16.05.04)(bebelus si copilas) & Timeea (18.05.06)
X-ray spune:
dragi medicinisti si mediciniste!sa dea DD sa avem un an nou cu sanatate,cu copii sanatosi(pt cine asteapta sau are deja),cu multe realizari profesionale!si integrarea asta sa ne aduca si nou salarii decente,respect,conditii de munca mai bune si in general cam tot ce visam noi ca medici tineri care doresc cu adevarat o cariera in domeniul medical!
la multi ani!
alina 10+
megbeng spune:
un an bun va urez si eu, cu cat mai multe bucurii si impliniri!
petrecere frumoasa de revelion!!!
vine bebe!
Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!