dragalaselor,
am studiat o sapca de dama, din material textil - stofa, cu vreo 6 felii si cozoroc.
unde gasesc niste tipare ptr. sapca sau altceva semanator, basca sau altceva, sa pot croi si coase, macar orientativ ?
am un rest de material asemanator cu haina de iarna, si nu prea am curaj sa-l duc la atelierul de croitorie unde au sepci expuse in vitrina. anul trecut am comandat acolo o sapca si a fost o catastrofa, material taiat aiurea si in virful sepcii nu erau toate feliile cusute pina la capat ! iar cozorocul nu era simetric.
sau macar scrieti daca exista vreo chestie la care trebuie sa fiu atenta cind croiesc sau cos clinii sau cozorocul....
multumesc
Incearca la vreun anticariat niste cartulii cu teme de croitorie.
Sau pe net, mai ales daca stii engleza sau maghiara, etc. In romana stam prost la capitolul lucruri practice.
Sau sacrifica o sapca gata facuta: descoase, copiaza, si apoi coase amandoua sepcile...
Kitty, mamica de Adi si Robi
Tic-tac, daca ai posibilitatea, in burda din luna 9.2006 este un tipar de basca, sapca in 6 clini
acum citiva ani am desfacut o sapca si am reusit sa fac alta la fel, dar vroiam ceva mai deosebit, mai stilat, sa spunem, fata de tiparul clasic cu 6 clini.
din colectia revistei burda am exemplare, un teanc de vreo 15 reviste, mai vechi sau noi. trebuie sa le rasfoiesc din nou, poate mi-a scapat ceva...
la anticariat nu m-am gindit, e o idee buna.
si pe net nu am apucat sa caut.
multumesc ptr. idei, si daca va iesi ceva bun din opera mea va atasez o ...poza !