cine preseaza flori? (3)
Raspunsuri - Pagina 19
Ana68 spune:
quote:
Originally posted by ML
Ana, aici gasesti cum se preseaza etc,. etc in engleza (un link mai vechi pus de fete la inceputul subiectului):
http://www.riverhaven.com/toc.htm
Iar pe pg. 15 acum, citeste mesajul Ortansei si ce urmeaza, te ajuta?!
Uite pagina:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=90594&whichpage=15
Despre ierbar nu stiu prea multe. Poate sa intrebi la "scoli"?!
M-am uitat, de curiozitate, pe Google si am dat peste explicatiile de mai jos (in engleza). Nu te speria, ia si tu info de baza (eu am facut ierbar impreuna cu tata cu vreo 30 de ani in urma , cu plante de la tara, de la bunici. Imi amintesc ca le lipeam usor coditele si frunzele cu margini de la timbre. He, he!).
http://www.funsci.com/fun3_en/herb/herb.htm
"Ce e val ca valul trece (poze)"
Multumesc mult ML!
Am sa incerc sa-mi amintesc cum si ce facea bunica mea cu ierburile pentru iarna...
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
ML spune:
Fetelor mai respira cineva pe aici? Am facut o felicitare (a iesit mai bine in realitate decat in poza; e drept, petalele sunt subtirele, dar nu chiar asa...). M-a inspirat umbreluta din linkul pus de tine, Liviana:
http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/In%20joaca/Din%20flori%20si%20frunze%20presate/?action=view¤t=100_4461.jpg
"Doamna iarna-n goana trece,
In calesti de vijelii-" (poze)
ML spune:
Iar aici sunt niste papucei facuti din seminte de lunaria, hi, hi! nu de mine, bineinteles:
http://despapillons.canalblog.com/archives/2007/04/12/4584253.html#comments
ML spune:
Adriana, astept cu nerabdare sa vina primavara si sa adun floricele cat mai mici si noi. Am ramas cu o multime de frunze de artar placintoaie cu care nu prea stiu ce sa fac.... decat poate alte umbrelute .
lbelciug spune:
Ia te uita, buna noastra ML cum mai anima topicul asta!
Wow, da ce frumoasa si originala e creatia ta cu umbrela! E absolut superba! Bravo, ML!
De papucei ce sa zic? Se vede ca-s facuti de profesionisti. Am acasa si acum un manunchi de lunaria pe care il tin decorativ intr-o vaza. L-am cumparat in vara si e intact, nu s-a stricat deloc. Imi e tare drag!
Corina, tu ce mai zici?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
www.flickr.com/photos/10550092@N08/sets/72157603235562212/" target="_blank">Poze din NOV-DEV
Aldebaran spune:
Buna fetelor!
Lorena, ce ma bucur ca vad ceva iesit din manutele tale! foarte foarte draguta umbreluta, conturul din ce este, din crengute subtirele?
Liviana,ce sa mai zic si eu? daca ma intrebi despre floricele, mai bine lasa, iti raspund altadata!
Corina, mama lui Aris(12.08.2005)
Vrem si noi bb2
lbelciug spune:
quote:
Originally posted by Aldebaran
Liviana,ce sa mai zic si eu? daca ma intrebi despre floricele, mai bine lasa, iti raspund altadata!
Corina, mama lui Aris(12.08.2005)
Vrem si noi bb2
Te intrebam la modul general!
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
www.flickr.com/photos/10550092@N08/sets/72157603235562212/" target="_blank">Poze din NOV-DEV
ML spune:
Liviana, dupa mine, pe lunaria "rochita de mireasa" scrie. E ca o dantela de delicata. Nu ai o prietena care se marita sa-i faci un tablouas cu o rochita de mireasa, cumva? Hai ca aberez... Cred ca si prietene si inspiratie ai, timp nu. Cum se impaca cei mici?
M-am intors ca m-am uitat pe poze. He, he! Parca-s gemeni si au amandoi niste ochisoooori!
Corina, conturul, manerul si chenarul/colturile sunt din iedera salbatica (am sa culeg la toamna fire cat mai mici. Ma topesc dupa carcelusi si frunze, daca am norocul sa dau peste unele mai mititele si proaspete...). Eu mi-am zis ca... ori lucrezi la floricute, ori a venit BB2 . Cat are acum Aris, Corina?
Ati mai adunat ceva, fetelor? Mie imi pare rau acum ca n-am pastrat floricelele de la violeta de Parma. Pe la sfarsitul verii era napadita de flori. Zau ca abia astept primavara (nu ca mi s-ar fi urat cu iarna, ba din contra), de dragul mandrelor din gradina dar si a celor salbatice, multe necunoscute.
GabrielaG spune:
Bine v-am regasit fetelor...am admirat umbreluta, e superba si am spus ca ar fi cazul sa mai pun si eu mana pe ceva..macar asa de relaxare....dar nu stiu cand va veni timpul acela. Anul acesta nu am mai presat nimic, doar ce mai am din cele vechi....
O duminica frumoasa...,
GAbriela si baietii
PS. Cat despre ierbar, eu stiu ca mi-am facut singura la sfarsitul clasei a V-a...pentru inceputul clasei a VI-a. Puneam florile sau plantele la presat (daca reuseam si cu radacina, era suuper), intre doua foi de ziar si deasupra cu greutate, iar in vreo doua trei saptamani erau gata. Stiu ca se gaseau ierbare de cumparat in care trebuia sa punem plantele presate....Pe prima pagina era ceva de genul denumirea plantei, denumirea stiintifica si denumirea populara si scriu ca mai scriam niste detalii: radacina firoasa de ex, frunze...ce forma aveau ele, unde creste(in ce reginue sau tari). Si stiu ca pe ultima suta de metri am pus o frunza si floare de portocal(ca aveam in ghiveci acasa) si le-am presat prin calcare cu fierul de calcat....ca trebuia sa predam ierbarul...
Sper sa te fi ajutat cu ceva...au trecut vreo 26 de ani de atunci...mama...mia...