cine preseaza flori? (3)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Dau o cafea aromata si o veste super...azi n-am rezistat la niste floricele simpatice si le-am jumulit sa le pun la presat. Nu m-a vazut nici un vecin si chiar sunt curioasa cand o sa ma apuc iar de lucru.
O saptamana frumoasa,
Gabriela si baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aldebaran spune:

Eeeee, bravo Gabriela! Poate daca te apuci tu, ne faci si pe noi sa punem mana la treaba.

Corina, mama lui Aris(12.08.2005)
Vrem si noi bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

www.flickr.com/photos/10550092@N08/1524844256/in/set-72157601012169921/" target="_blank">SURPRIZAAAA

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
www.flickr.com/photos/10550092@N08/sets/72157601885830356/" target="_blank">Botez Bogdanel
www.flickr.com/photos/10550092@N08/sets/72157601885892902/" target="_blank">Poze din August&Sept

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Da' chiar surpriza! Ia uite cine tace si face! Habar nu am cum gasesti timp sa pui mana pe asa ceva cu doua gagalice pe cap. Cele din mijloc sunt superbe.

Si acum si explicatiile, Liviana... ?! Aici cele rosii sunt frunze de iedera (cresc cate 5 si se numeste -iedera- Virginia creeper... in romana, cum ii zice? Daca-i aceeasi planta...??). Iar cele albe sunt Lunaria de la Gabriela?
Ce faci cu ele?
Hai, mai spune un pic si despre copii si daca v-ati mutat.

"Acolo unde canta cucu' si urla lupu'" (poze)

Mergi la inceput

Buna fetele,
ma bucur ca scriem din nou aici, multumita lui ML care a resuscitat subiectul.
ML, trebuia sa revin oarecum in forta si cu imbolduri catre voi, nu?
Incerc sa-ti raspund punctual. Lucrurile au evoluat frumusel la noi in familie si pe scurt iata noutatile:
- Bogdanel e un ingeras dulce si cuminte. E un minunat, e sufletul meu. Comunicam f bine. Intuiesc toate nevoile lui iar momentele de alaptat si dragalit sunt delicioase. E pansamentul meu psihic si datorita lui gust maternitatea la maxim.
- Matei e un un dualist: inger si demon. Inger pt ca e un frumos si un dragalas inteligent care ne aduce multa bucurie dar deopotriva si demon cand il apuca tipatul si isteriile (asta e un sub delicat pt ca acest comportament imi produce suparare).
- de curand am semnat un antecontract pt un ap mai mare intr-un bloc nou. Ne vom muta peste 1,5 ani cand va fi gata, dar eu deja am inceput sa visez la amenajarile pt camerele copiilor, decorari si desigur la tablouri din flori presate.
Matei merge la cresa, asa incat ziua sunt acasa doar cu Bogdanel. De curand insa raceala ne-a vizitat pe acasa si fiecare din nou sufera cu ceva. Eu si B suntem ragusiti si tusim, insa ne tratatam. Probabil ca de la tratament, B a fost mai somnolent si a dormit chiar 3-4 ore legat. De aici, ML, timpul meu liber in care am reusit sa concretizez o idee mai veche. Tabloul e facut din:
- toamna: cu frunzele culese anul trecut si denumite corect de tine (eu popular ii spun plantei vita salbatica)
- iarna: din Lunaria pe care am cumparat-o de la Busteni. Cele de la Gabriela sunt rotunde si putine ca numar. Le pastrez inca si le voi folosi cu alte ocazii.
- primavara e facuta din diferite frunze verzi insa imi e teama ca nu cumva sa-si piarda culoarea in timp. Am ca optiune folosirea acoarelei verde, insa deocamdata le voi lasa asa.
- vara e facuta din 3 combinatii de petale galbene: de crizantema, de floarea soarelui si inca o floare care nu stiu cum se cheama. Aici am muncit cel mai mult pt ca n-am avut suficiente petale si a trebuit sa improvizez un pic.
Acum vine dilema mea si as vrea sa ma ajutati cu ceva sugestii. Tabloul e maricel si probabil va avea dimensiunea 50*70cm. Ce fel de culoare credeti ca s-ar potrivi in background? Am acasa doar carton alb, insa parca nu ma multumeste suficient. La aceste dimensiuni gasesc greu carton colorat, si deci as mai avea ca optiune colorarea celui alb. Ce-mi sugerati?
Gabriela, ce floricele ai pus la presat si cum au iesit?
Corina, pe cand o felicitare noua? Hai ca acum vine Craciunul...
DianaMirela, nu ne ocoli, te rog.
Astept si de la voi cateva cuvinte.
Pupici.

www.flickr.com/photos/10550092@N08/sets/72157601885830356/" target="_blank">Botez Bogdanel
www.flickr.com/photos/10550092@N08/sets/72157601885892902/" target="_blank">Poze din August&Sept

Mergi la inceput

Liviana, sunt superbe tablourile...vreau si eu sa am timp...si cred ca o sa-mi rezerv o zi si o sa le dau si baietilor mei de lucru. Si cred ca ar trebui sa ajung si in gradina botanica...dupa frunzele rosii si ruginite si galbene.
Pupici,
Gabriela si baietii

Mergi la inceput

Liviana, bravo! Vezi, cand ai tragere de inima si pasiune gasesti un piculet de timp si pentru sufletelul tau, chiar daca ai 2 nazdravani. Eu n-am mai facut nimic si parca nici inspiratie nu am, dar pastrez totusi floricelele presate cu drag, poate cine stie...

Vrem si noi bb2

Mergi la inceput

Liviana, acum dimineata m-am uitat impreuna cu baiatul cel mare la tablourile tale...spune el: "cred ca petalele sunt data cu culoare deasupra, ca sunt prea colorate"...Intrebarea mea: asa este? Ca la mine totusi culorile sunt mai pale.
Nu stiu cum au iesit floricelel presate, cele noi, ca nu m-am mai uitat la ele...
Pupici si o saptamana frumoasa, adica ce-a mai ramas din ea.
Gabriela si baietii

Mergi la inceput

Gabriela, nu. N-am aplicat nici o acoarela peste materialul presat desi aceasta practica e folosita in special pt plantele care dupa presare isi pierd culoarea repede. Am observat de ex ca frunzele din tabloul cu jardiniera care e expus la ai mei pe perete si-au mai pierdut din culoare. Nu stiu de ce insa, nu-mi vine sa le stric farmecul natural chiar daca verdele permanent ar da bine... Succes cu presatul si desigur culesul frunzelor rosii! ABia astept sa creasca si picii mei ca sa-i implic in astfel de activitati.
Corina, pasiune si dorinta aveam si inainte, insa nu si timp... Ce-i drept am simtit o inflacarare la gandul de a le oferi nasilor un cadou la botezul lui B si asa s-a nascut tabloul cu buchetelul (Gabriela, ML, l-ati vazut? e tot in albumul meu). Am intrebat-o pe nasa daca i-a placut si mi-a raspuns un pic evazic..."arata foarte feng shui si inca nu i-am gasit un loc in casa" (desi au o casa mare cu etaj). Am ajuns la concluzia ca totusi in Ro sunt f putini admiratori ai acestei arte si mai putini cei care vor sa creeze ceva de acest gen. Ziceam de inflacarare... Acelasi lucru l-am simtit la gandul ca voi avea un ap mai mare si ca in dormitorul nostru vor lipsi tablourile. M-am uitat in jur si inspirata de modelul covorului, m-am gandit sa fac acest 4 seasons pe un layout mai modern care ar putea sa se asorteze cu cel al covorului...
Fetele, nu mi-ati dat nici o sugestie apropo de background... Ma gandeam sa-l colorez in crem... o fi bine? Albul nu prea merge pt ca nu exista suficient contrast cu "iarna". In poza nu e prea clar, dar live se observa bine acest lucru.
Pupici.

Mergi la inceput

Liviana, cred ca ar merge crem pentru ca e o culoare neutra si e si calda(mie imi plac culorile calde), insa eu nu as pune o simpla culoare ci un fel de degrade, sau o combinatie de crem poate cu puuuuuutin maro sau alta culoare.Zic si eu....

Vrem si noi bb2

Mergi la inceput