Am mai multe probleme la care as vrea sa gasesc si eu raspuns
1. Noua lege, adica 1 martie m-a gasit in concediu postnatal si vreau sa stiu daca concediul de crestere al copilului pe care l-am inceput pe 13 mai o sa fie considerat ca vechime in munca sau nu
2.Pot sa lucrez cateva luni inainte de 1 ian 2004 si astfel sa pot beneficia de indemnizatia de 4,2 mil pt ca eu am salariul minim pe economie acum
3.Concediul de crestere al copilului incepe o data cu nasterea copilului sau o data cu concediul prenatal? Eu am inceput concediul prenatal la o saptamana dupa nastere pt ca am nascut chiar de sarbatori, cand nu s-a lucrat, si nu am avut nevoie de concediu inainte pt ca m-am simtit foarte bine si am lucrat pana in ultima zi.
Toate concediile sunt considerate vechime in munca
Nu are relevanta intrebarea a doua. Puteti sa va intorceti la servicu dar nu va va ajuta cu nimci. calculul indemnizatie se va face in acest an tot la ceea ce a fot inainte de a se naste copilul. Daca veti depune cererea de ingrijire a copilului in anul 2004 probabil ca veti beneficia de 85% din venitul mediu brut. Si aici am retineri dar nu am sa le expun deoarece nu sunt justificate si pana in anul 2004 mai este mult.
Concediul pt cresterea copilului incepe din momentul solicitarii acestuia. Dupa nastere daca mama are dreptul la postnatal sau la ingrijirea copilului ramane la latitudinea ei care concediu il solicita dar nu se poate decat unul singur. In principiu cu mici exceptii este recomandabil sa fie luat si terminat cel postnatal din considerente financiare adica se incaseaza bani mai multi.
Marius (www.desprecopii.com)