Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (67)

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

LORY,
m-am gindit la tie aseara .Am incercat sa o adormim pina la 2 40 ,cind a cazut rupta de somn ,dupa zeci de incercari...pune-o in patut,la doua trei minute ...,ia-o ca plinge,iar adoarmeo si intr-un final dupa ce ascultasem toate cinci cd cu cutiuta muzicala ,a cazut terorista...Stateam cu ea in brate si ma gindeam la voi,m-am gindit ca esti tu si AELITA,la post ...Apoi s-a trezit la 7.20,deci 4 .40 a dormit.Este pentru prima data in viata ei ,cind doarme asa mult,era si cazul...,eu ma simt super odihnita...,tatai a plecat cu nicte treaba...si acum stam de veghe,mai miriie ea...,dar o las un pic si apoi fug sa inerc sa o adorm iar...Te pup si iti multumesc pentru gindurile bune.
MAYAIONE,
si tu ce faci treaza la ora asta?De stiam ca sinteti prezente ,soseam si eu ...Ma bucur intr-un fel ca nu sint singura cu astfel de probleme si mereu ii spun sotului meu,despre voi,aproape ca va stie la fl de bine ca mine.Toata ziua vorbesc de voi si va dau exemplu..Te pooop
ROMARIA,
uite e fac eu cind bb plinge...
1.o ridic si o tin pe picioare sau pe umar sa vad daca vrea sa eructeze...,lucru foarte important...
2.verific pamersul,il schimb la nevoie...,sa nu fie prea strins
3.ii dau sa suga...
4.incep sa o legan sa doarma,ca ea poate sa vrea sa doarma ,dar vrea legenata...
5.daca tot nu tace ...o tin pe piepul meu ,ridicata...,pentru ca o doare burtica si nu suporta pozitia orizontala.Stau sprijinita de o perna si un pic pe spate ,ca ea sa stea bine si o mingii pe spate.
5.ii atrag atentia cu jucarii zgomotoase sau cu muzica bbelusilor.
6.dansez si ii cind,ii borbesc in soapta la ureche orice...,ea daca iti aude vocea...,se linisteste..

Te pooop si bine ati venit acasa.

Dandusa,mamica de Crina Maria(1nov2006)
poze crinuta
poze dandusa La baita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

LaviniaP, incearca sa nu te stresezi prea mult. Si Matei ca bb a avut suflu sistolic, a facut 2 ecocardiografii.. iar dupa un an si un pic i-a disparut.
Ai incredere ca va fi bine!

Danita, si noi dupa ce-am gandit si-am razgandit am luat hotararea sa-i facem vaccinurile cumparate.
Avantaje:
1. mai putine reactii adverse
2. vaccinul antipolio:
- este tot injectabil (deci nu pe gura, ca la cel de stat => care in cazul in care vomita copilul dupa, degeaba i l-ai dat)
- este cu virusi inactivati

Apropo de vomitat dupa vaccin: este adevarat ca nu are voie sa manance dupa parca vreo 2 ore..

Dar am citit de curand ca OMS ar dori ca in 2007 sa schimbe vaccinul antipolio din "pe cale bucala" in "injectabil".

Are mama doi flacai.. Matei (4) si Grigore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

romaria eu tot cezariana, tot hranita bebelina la san, si pana sa inceapa sa faca caca au trecut vreo 3-4 zile, timp in care dadea bebe niste pufuri de ne scotea din camera. acum sunt scaune care ne scot din camera...
fatima mie mi-au zis sa ii dau vigantolul direct in gurita, ca altfel mai ramane pe lingurita sau poate nu bea tot din biberon, si se pierde substanta.

chris + alexandra
bebe alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

salut fetele!
dandusa sa nu mai spui ca lapticul tau nu e bun, e cel mai bun pt puiul tau. si vreau sa iti spun ca toate avem momente grele, important e ca fetita ta ebine sanatoasa. ca nu doarme... se va regla cu timpul. al meu doarme momentan pe canapea in sufrageri pt ca nu a vrut nicaieri in alta parte. asta e, acolo vrea acolo il pun.
vad acum ca sper dimineata s-a linistit si a dormit... vezi, nu era suficient de obosita. cat depsre dpresie.. cred ca toate avem intr-o forma mai mult sau mai putin accentuata. singura si mie imi e tare greu, ma mai apuca bocitul, dar o sa vezi ca va trece si perioada asta mai dificila. uite multi de la mine pt tine si de la bebe Daniel pt bebe Crinuta!
si sa nu mai spui niciodata ca nu esti o mama buna!!! vrei bataita???? stii de cate ori am stat si eu si m-am gandit asa???!!! esti cea mai buna mama pt crinuta!!! acum esti un pic obosita si deprimata si trecem cu vederea, dar sa nu mai gandesti niciodata asa ceva.
romaria pt ca sa te mailinisteti. nu te agita, vei agita si copilul. incearca sa il tii cat mai aproape de tine sa te simta si poate se linistete. despre kk, adica depsre constipatie eu zic ca sunt experta forumului. stai linistita daca face parturi, e bine. kk poate sa faca de 6-7 ori pe zi sau o data la 7 zile. abia daca nu face 7 zile se considera constipatie. eu totusi ii punea 1/4 dintr-un supozitor cu glicerina pt bebelusi dupa 4 zile. nu e bine sa ii pui prea des pt ca se poate obisnui. daca vei avea probleme cu constipatia da un semnal si o rezolvam noi. a! foarte important este ca tranzitul tau intestinal sa fie ok, asa ca da-i cu supe, ciorbe, lapte, compoturi, multe lichide. pt colici avem asa: sab simplex, bonisan (natural), debridat. la alegere, depinde ce vi se potriveste. hai nu te panica! incet incet va fi din ce in ce mai usor! asa-i fetele?!!
ruxandra stii cumva cat e vaccinul?
fetele pupici, sper sa ne lase bebe sa stam prin zona si azi! de maine vine bunicuta inapoi!!! desi bebe a fost cuminte pana acum, chiar foarte cuminte, imi dau seama cat de mult conteaza sa ai pe cineva sa te ajute. macar ca sa pot in liniste!

Laura lui Daniel
Poze Daniel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

bamboleta, acum am vazut ca aveti probl. si voi cu ochisorii....si noi tb sa mergem sa vedem daca avem un canal lacrimal infundat, ca avem secretii la un ochisor si i-am luat de 3 ori proba de secretie si nu a iesit nimik.... sper sa nu fie canalul lacrimal, ca e o interventie nasoala pt un bebe asa de mic.... si oricum se face de abia dupa 2-3 luni.... ofofof... sapt. viitoare mergem si noi la oftalmolog.... ce i-a facut le bb? cum a verificat sa vada dc e canalul lacrimal?

Dia de Oana
poze Oana

Mergi la inceput

dia_bi, incearca cand sughite sa-i dai laptic sau ceai.... tocmai am citit intr-un numar mai vechi din revista mami sfaturile unor doctori care spuneau cat de nociva e picatura aia de lamaie la copii asa de mici.... accentueaza colicile si ii perturba flora din stomacel... ei ziceau ca mai bine lasi copilul sa sughita 30 min decat sa-i dai lamaie
si sa stii ca am remarcat si eu ca dupa ce ii dadeam stropul de lamaie pt sughit, o cam apucau durerile de burtica.... noi acum ne lecuim cu ceai

Dia de Oana
poze Oana

Mergi la inceput

dandusa, te inteleg perfect cum te simti.... si eu sunt singurica pana la 9 seara cand vine tati de la servici... si in unele zile am o fatza de se sperie tati cand ajunge acasa... sunt pur si simplu tabarata, imi vine sa plang de oboseala, sa uit de copil in camera lui si sa dorm in dormitor cu usile inchise... of.... cica trece perioada asta dupa 2 luni... sper.... si noi avem zile si zile, am zile cand plange non stop si tb sa stau cu micuta terorista in brate toata ziulica si ma rupe...
chris 80, eu ii pun vigantolul peste jumate de lingurita de ceai, si atunci efectiv pluteste in lingurita si nu ramane pe lingurita ... mie nu stiu cum sa-i dau picaturile alea uleioase asa goale...

Dia de Oana
poze Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bamboletta spune:

Salutare

Antonia a fost cuminte azi noapte a dormit s-a trezit doar la papa,acuma sta la mami in brate ca e forumista si ea

A inceput sa zambeasca la mami se uita asa in ochii mei si cand ii vb rade m-am topit nu alta si tati e gelos ca la el inca nu a ras

Dandusa- cum sa nu fii o mama buna?esti cea mai buna mamica pt crinuta si noi avem momente mai grele cand simt ca nu mai pot dar o sa treaca ele

Dia1609-i-a verificat cu un betisor din ala e curatat urechichiusile coltul ochiului de langa nas,mi-a zis ca daca era infundat canalul lacrimal ar fi trebuit sa iasa secretie din aia galbuie dar nu i-a iesit nimic,a zis sa nu-i mai pun picaturi deloc ca sa-i ia proba la secretie si mergem miercurea viitoare

Bamboletta si Antonia-Gabriela (1 nov 2006)
"poze"
www.dropshots.com/bamboletta" target="_blank">"video bebelina"
"Poze Antonia-Gabriela"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_bi spune:

haide-ti sa va incurajam si noi putin, ca am trcut de 2 luni
asa e dupa 2 luni se mai linisteste si cu colicile si cu dormitul
cand am venit acasa primele 2 zile au fost crunte si am zis ca daca asa va fi e groaznic
toata lumea imi spunea sa-i fac program cu somnul si cu papa,dar ea se trezea din ora in ora si papa,soacra-mea imi zicea ca ii incarc stomacul,dar ce sa fac daca plangea intr-una,nu puteam s-o las
apoi m-am gandit ca era laptele slab dar de fapt nu erau desfundate canalele am incercat sa ma mulg dar ma durea groaznic asa ca pana la urma ea mi le-a desfundat
am avut si noi depresie imi venea sa plang intr-una fara motiv dar nu vroiam sa ma vada nimeni
dar toate au trecut si acum dormim noaptea ne trezim de 2 ori papam si gata,dar totusi este o problema nu dormim in patut ci in pat cu mami si cu tati si ziua daca o pun in patut doarme putin si se trezeste
cam atat despre noi ce am vrut sa va spun e sa nu dispera-ti ca toate trec cu mult calm
si la mine cand vine sotul de la munca deabia atept sa mai scap putin dar vine si el obosit
v-am pupat pe toate si numai bine va doresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

quote:
Originally posted by Dia1609
tocmai am citit intr-un numar mai vechi din revista mami sfaturile unor doctori care spuneau cat de nociva e picatura aia de lamaie la copii asa de mici.... accentueaza colicile si ii perturba flora din stomacel... ei ziceau ca mai bine lasi copilul sa sughita 30 min decat sa-i dai lamaie
si sa stii ca am remarcat si eu ca dupa ce ii dadeam stropul de lamaie pt sughit, o cam apucau durerile de burtica.... noi acum ne lecuim cu ceai

Exact!
Si noua pediatra ne-a interzis cu desavarsire lamaia pt a stopa sughitul. Ceva legat ca-i acida si cand ajunge in stomac nu stiu ce nefericire se intampla...

Pt a opri sughitul ne-a recomandata asa:
- pus bb in scaunul tip scoica (sau sa-l tii inclinat cam in acel unghi) si facut masaj la burtica in sens invers acelor de ceasornic
- o linguritza, doua de ceai/apa caldutza
- tinut lipit cu burtica de tine
_

editez: Trebuie deschis un nou capitol! Unde scrie cum se face, ca pe mail in yahoo n-am gasit.
O sa incerc, da nu crez ca iese.

am revenit! Cred c-a iesit. Ia vedeti!!

Are mama doi flacai.. Matei (4) si Grigore

Mergi la inceput