Mamici de ianuarie-februarie 2007 (43)
Raspunsuri - Pagina 24
Albinutzza spune:
Alina ,da treb intors, pt ca regurgiteaza, oricum lucru asta treb facut cand mananca si nu lasat, pt ca risti sa si vomite, plus e vb de capusor cum a zis si Bits. Eu pe Luca de la inceput l-am culcat pe burtica, in marea maj a somnului, si singur isi intorcea capusorul, dar il mai puneam si pe spate, tocmai ca sa nu amorteasca.
Momentul cand il vei muta la locul lui voi il veti decide. Depinde si de copil, noi la 2 luni l-am mutat, dar era f linistit, si nici colicii num ai erau, si dormea bine. Am stat si eu cu inima stransa, aveam monitor, si acum il avem, dar apoi m-am obisnuit
Albinutzza
& Luca bondarelu'
07 Iulie 2005Bondariciu' piticutz
Parintzi de bondarici
Am crescut atat de mult
31+ Barza aduce o 
The piano keys are black and white, but they sound like million colours in your mind (Katie Melua)
Albinutzza spune:
Cristina, parca tu intrebai de paturici. Eu am avut de la inceput una gen sac de dormit, ca o pilota, foarte buna, cu capse, pe care o folosesc si acum, inca e buna
Asta iarna, iar vara, ca Luca s-a nascut vara, cand erau calduri mari nu-l inveleam, chiar au fost nopti cand dormea numa cu pampers atat. Deci eu zic ca-ti ajung. Depinde si cate grade ai in camera. Eu aveam termometru la Luca in camera. Ideal spune ca nu e bine sa depaseasca 24-25, pt ca aerul devine uscat si nu e ok. Eu aveam 22-23, si era f bine, chiar si la baie, nu depaseam 24, si uite ca e imun la raceli.
Albinutzza
& Luca bondarelu'
07 Iulie 2005Bondariciu' piticutz
Parintzi de bondarici
Am crescut atat de mult
31+ Barza aduce o 
The piano keys are black and white, but they sound like million colours in your mind (Katie Melua)
Messa spune:
aelito, as vrea eu mai repede, dar nu o sa fie pana pe la mijlocul lui ianuarie, garantat! Acum am aproape 34 de saptamani
tu ai aproape 39, deci ia te rog! Sa ma lase ploada sa-mi fac si eu sarbatorile acasa, linistita, frumos, fara burta taiata si fara concerte de oracaieli in sol major!
bits, eu am avut 4 kile jumate la nastere si mama nu a avut diabet, deci nu e o regula
Bine, la mine in familie nu a avut nimeni diabet.
Daconst, la mine a facut bubitze tati, cred ca bebe ma apasa pe mine pe ficat si eu l-am apasat pe el, bietul om! 
HARICLEEA, FACEM GALERIEEE!!! HAI, HARICLEEA!
Daconst spune:
Messo,figura esti...era bine daca facea si al meu bube,dar n-am fost inspirata sa-i dau eu lui mai repede la ficati.![]()
Mi-am sunat dr si cica sa stau linistita ca sun t de la sarcina bubitele.Imi prescrie o crema pe baza de cortizon si sa merg s-o iau.
Gata si problema asta...alta la rand.![]()
Hainute bb ,caruciorul
Dana 37+ 
belle_vue spune:
Haricleea, Mirela, tinem pumnii, sa aveti nasteri usoare si bebei sanatosi! 

Romaria, felicitari mamico, refacere rapida, multa sanatate tie si fetitei! Sa reveniti cu bine acasa si printre noi!
Da, stiu si eu ca scutecele de la Fixies sunt foarte bune si in plus fata de celelalte (sau in minus, depinde cum te uiti
) au un mic decupaj la marginea din fata care lasa liber buricelul care in primele zile (sau chiar saptamani) are atasat restul de cordon ombilical. O idee simpla si foarte utila pe care nici o alta firma de scutece n-o aplica.
Vreau si eu carusel de la Fischer Price. Aici, nou e cam 35 de lire, adica pretul pe care l-a platit Oana in Metro. Dar poate il gasesc pe ebay mai ieftin...
Mami de Theodor (27.10.2004) si Bebe din burtica (DPN 5 feb 2007)
Those who can't laugh at themselves leave the job to others
Liuda spune:
mai dar chiar... acum mi-am dat seama...
la mine in camera copilului e mai frig ca in restul casei din cauza ca deasupra este uscatotul care dupa ce ca nu se incalzeste, toti il lasa cu geamurile deschise ca sa li se usuce chilotii... deci deasupra fiind frig si in camera e mai racoare... asa ca o sa tin termostatul acolo, asta inseamna ca daca la copil in camera fac 22 -23 gr. (chiar ziceti-mi care e temp. optima pentru copil in camera si care e temper. optima in camera cand ii faci baita) in restul casei o sa fie 24-25! Prea cald! bine exista solutii, mai inchidem din calorifere si e rezolvata treaba! Dar ca idee ... nu e interesant cu uscatorul deasupra!
Va pupic pe buric.
Liuda si o burta de 35 sapt si 2 zile
oana_bucur spune:
Liuda temperatura recomandata in cartile de specialitate ptr nou-nascuti este intre 17 si 19 grade...hai 20 grade. Iar la baita poti incerca un 22 grade...
Eu m-am dusat...aranjat caci avem curs ptr mamici...azi e cursul de pediatrie deci luam notitze...
Haine bebe
Burtica
Eu si Noi
34+ 
Liuda spune:
mai 17-19 grade - mi se pare putin, ca eu acum de exemplu am in casa 19 grade si e cam racoare, mai ales daca te gandesti sa-l dezbraci cu puta goala... sa-l schimbi! la 21 e mai comod! cel putin eu la 21 de grade in casa ma simt bine! si la baie 21 tot parca nu prea cred... copilul iese din burta de la 36 de grade a corpului - e cam nasol brusc sa treci de la 36 la 19 , e diferenta de peste 15 grade! eu nu zic sa stea la 30 dar nici 17 - 19 !!! Eu credeam ca e vb de 21-23 ca e mai acceptabila pentru corp!
Va pupic pe buric.
Liuda si o burta de 35 sapt si 2 zile
cristiana70 spune:
Na, hai sa pun iarasi destu' pe rana: eu nu pot dormi iarna in incaperi calde, ca mi se infunda nasul si abia respir, asa ca toata casa zace noaptea cam pe la 17 grade, ceea ce cred ca e putin pentru bebe. Nu am altceva de facut decat sa pun un calorifer electric ca sa mai ridic vreo trei-patru grade. Ce ma sfatuiti? Suratele "nordice" ce parere au de problema asta? Binenteles ca la baie pot sa-i fac o temperatura mai apropiata de 24 de grade, dar si in rest e musai atata caldura? Noi cu cate grade am crescut, ca nu-mi aduc aminte...
Ce scutece FIXIES, ca eu nu am vazut asa ceva, la noi e plin de HUGGIES.
!
ADELA, intra draga mea la apelul de zi, nu vezi ca intram in panica? Imi pare rau ca nu mai veniti la Arad, nici eu nu ma deplasez in mare graba nicaieri, am oroare de circulatia asta precraciunista!
OANA, bine ca mi-ai adus aminte, sa merg si eu sa-mi iau Garmastan, am intrat deja in luna a opta, si chiar ne apropiem si noi!
ALBINUZZA, paturici din acelea am si eu, dar 
imi bat capul in continuare cu problema temperaturii! Si eu m-am gandit ca daca totul merge struna, sa-l mutam pe bebe in camera lui, cand e mititel se adapteaza mai usor. Azi discutam cu casierul de la banca care are doua fetite, una de patru ani si una de trei luni, si tocmai le-au mutat impreuna, fiindca cea mare era geloasa pe cea mica ca doarme cu parintii!
cristiana 32+
David Cristian
cristiana70 spune:
Multumesc OANA, parca mi-ai citit gandurile, ma gandesc ca daca tin copilul la temperaturi prea ridicate risca sa devina prea sensibil. Iar schimbatul unui scutec sper ca nu dureaza mai mult de 15 minute!
ALINATAXA, stiu ca te doare sufletul, dar nu muti motanul in camara sau in pivnita, ci doar in sufragerie! Noi am planuit ca de la primavara sa ne invatam cainii sa stea doar pe afara, mai rarut prin casa, macar pana trece perioada cu bagatul tuturor cele in gurita. O sa fie mai greu la inceput, dar sunt sigura ca odata adaptati va fi ok.
cristiana 32+
David Cristian