Mamici de iulie-august 2007 (7)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns first_carmen spune:

Buna fetelor!

In urma calculelor ma inscriu si eu pe listuta de la inceput cu UM 7 noiembrie 2006 si DPN 14 august 2007.

Te pup Adicu si-mi pare bine ca ne regasim aici.
Intradevar, luni cind am fost la prima ecografie de confirmare am primit poza cu doi bebei. :) O sa trebuiasca sa ma documentez f bine de la mamici de gemeni.
<red>Ioana75 </red> Ecografia mi-a facut-o tot doctorul care s-a ocupat de FIV. Eu am auzit ca este bine ca sa ai un doctor care te monitorizeze toata sarcina si sa asiste si la nastere fie ea normala sau cezariana. Problema mea este ca doctorul meu de FIV nu asista sau cel putin nu in august cind toata lumea de la FIV isi ia concediu. Ce ma sfatuiti? Si cred ca doctorul se grabea atunci cind l-am intrebat in cite saptamini este sarcina si mi-a zis ca nu stie.

Va pup si o zi excelenta!
Carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mioara2004 spune:

Alina
aici pe site DC am citit pe undeva depre impartirea asta.Mi-am si notat-o.
Mioara

12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mioara2004 spune:

Alina ne dai tu, te rog impartirea corecta pe luni? Ca sa stim, pe mine toata lumea ma intreaba in ce luna sunt, nu in cate saptamani...
Mioara

12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

Mioara...nu stiu ce sa zic. Eu asa am invatat si in facultate. Iar in cartile de specialitate e trecut la fel.

Carmen...acum am citit. Gemeni, ce frumos! Sa ai o sarcina usoara si...la termen.

Mychy, la inceputul sarcinii, varsta ecografica e importanta doar daca ai avut ovulatie f tarzie. Daca nu, este doar orientativa. Tot de la UM se calculeaza. Spre sfarsitul sarcinii, varsta ecografica apreciaza cresterea bebelusului, daca este in regula sau are hipotrofie. Dar mai e pana atunci

Alina 12, mamica d-rei Anya (19oct.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

carmen felicitari!abia asteptam sa vina si pe aici cineva cu gemeni!
m-a lasat gatul,doar imi mai curge nasul.remedii folosite:lapte cald,baut cat se poate suporta de cald indulcit cu miere,ceaiuri cu multa lamaie si iar miere(jadi si eu am mancat o jumatate de borcan de miere aproape in 3 zile...)si remediile homeopate:oscilococcinum dimineata si seara si homeogene 9 pt gat din 2 in 2 ore sug o pastiluta.ma enerveaza ca ma doare burta cand suflu nasul si cand stranut.rrece si asta.asa ca sanatate la toata lumea!
nu mai mi-a fost greata de vreo 3 zile...sper sa fie totul ok,ma obisnuisem si imi dadea senzatia ca bb creste bine ....

alina 8+

Mergi la inceput

Alina, eu am tusit atat de rau cand am fost racita, ca am facut ruptura musculara la insertia pe o coasta. Acum doar daca stranut imi vine sa plang de durere. Si eu m-am tratat cu tot ce s-a putut, dar pana nu-si face viroza de cap, n-ai ce-i face. Eu sunt pro-homeopate si pe cat posibil asa le dau si celor din familie pentru diverse afectiuni. Ajuta f mult daca sunt luate la timp si respectate conditiile de administrare si mai ales daca remediul este potrivit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Carmen, sigur ca toate avem un doctor care ne urmareste sarcina si cu care speram sa nastem (nasol intr-adevar ca prindem perioada cu concedii).

Am gasit un site unde explica un mod de a calcula lunile: aici. Sint mai multe sisteme, mie imi place asta.

Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

Multumesc Mioara. Azi trebuie sa ies caci piciul meu are prima serbare si e musai sa fiu prezenta. Cu greu a vrut sa mearga la gradi fara mine. Sper sa fie bine.
carmen felicitari si o sarcina cat mai usoara. Eu la prima sarcina am tot sperat ca am gemeni (era burtica mai mare), dar n-a fost sa fie.
Alina sanatate multa. Ai noroc ca poti sa mananci miere. Mie nu imi place asa ca imi pun putina in ceai. Dar incerc cu multe lichide calde.
Sa speram ca trecem cu bine de toate.
va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

nma, succes la serbare! Si noi avem miine prima serbare a fetii.
Carmen, am uitat sa te felicit ca sint 2 bebei. Sa nu citesti rindurile urmatoare.

Am vazut acum 2 seri pe Discovery Science un documentar despre siamezi. Au aratat pe viu o cezariana cu siamezi, nu stiu cum de am avut curaj sa ma uit. Concluzia lor: doar daca sint uniti in zona inimii sansele sint aproape 0.

Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)

Mergi la inceput

Ioana, am citit si eu linkul. Asta cu lunile e mai mult o chestie populara, pt ca prietenii si cunostintele nu te intreaba cate saptamani ai (doar daca a mai fost cineva in situatie ), ci cate luni. Dar medicul calculeaza mereu in saptamani, tocmai ca sa nu existe diferentele astea. Si dpdv medical sunt defapt 10 luni a cate 4 saptamani. Insa chiar si ei calculeaza in mare DPN-ul adunand 9 luni calendaristice si 10 zile la data UM.

Mergi la inceput