Mamici de iulie-august 2007 (7)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Hai ca ma bag de tot aici peste voi
Claucia, right back at u
Andra, pai ia fa un calcul si vezi 8*30 (nu zic 45)=240 de minute/60=4 ore ai scapat ieftin intr-o ora, nu? De asta nu face T. masuratorile alea. Dar Claucia ti-a zis bine: daca vrei sa intrbei ceva nu ezita, eu mergeam cu lista de-acasa pentru ca mereu uitam. Acum n-am mai facut si evident ce am vrut sa intreb am uitat, iar pana la urmatorul control n-a mai fost de activitate.
Pana la urma la baby expo nu mi-am mai luat nici un pantalon de gravida. Si nici la ora actuala nu am pantaloni de gravida. Uimitor inca incap in blugi si mai aveam o pereche de pantaloni mai larguti si cu talie joasa cu care ma imbrac acum. Dar blugi frumusei, cu banda elastica in fata, cam ca aia de a baby expo am vazut in magazinul victoria.

Andreea mamica lui Filip Stefan
bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns before-after spune:

salutare!

Fusei azi la medic, totul pare in regula. Abia azi am facut prima eco (bb are aproape 7 sapt). Mi-a facut vaginala, si s-a vazut foarte bine. BB e cat o boaba de mazare, dar are o inimioara ...bum bum se auzea.

Sunt foarte incantata....parca mi-au mai trecut si greturile o leaca, de cand am facut cunostinta cu el.

Nu pot sa mananc decat: mandarine, iaurt, banane si paradoxal:ciorba acra. Medicul mi-a zis sa nu ma alertez din cauza asta, sa mananc doar ce pot, sa nu ma fortez.

Mie mi-a dat sa iau numai acid folic si no-spa (asta daca e nevoie). De utrogestant (sau cum s-o numi) nu a zis nimic. Vad ca voi am toate luati asa ceva.

Voi stiti cum se numeste eco cea de la 12-13 sapt? am uitat ce mi-a zis ca se poate vedea atunci...

P.S. in problema cu vaccinul antigripal, m-a linistit total, nu e nici o pb ca l-am facut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

b-a felicitari pentru bataile inimioarei!

Sunt multe fete pe aici care nu au luat utrogestan, eu sunt una dintre ele si nu am luat asa ceva deoarece se prescrie pentru fixarea sarcinii atunci cand sunt ceva riscuri de pierderea ei. Eu iau acid folic si no spa, atunci cand simt ca ma doare burta un pic mai tare (pana acum am luat 2 no spa).

Eu sunt cu raceala ori mai bine ori m-am invatat cu ea. Azi am baut doar 3 ceaiuri ca nu am avut timp in schimb am plecat mai repede de la servici, am stat in pat si m-am relaxat citind o carte. Sper sa nu mai fiu insomniaca la noapte!

Deni & Vlad 28 sept 2005 & bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Salutare burticute! :)

Mai, m-ati innebunit de cat puteti sa scrieti ... bravo!
Felicitari si noilor burticute si sarcini usoare! Nu-mi vine sa cred ca suntem deja 70 ... wow!

Eu una nu pot tine pasul cu voi, va citesc din cand in cand, dar deja am pierdut firul si va incurc total ... sa fie cu iertare, dar suntem prea multe :)
Asa ca decat putin despre noi: vineri am fost si cu sotul (Boby) la controlul din primul trimestru. Si binenteles ca, panicata cum sunt, am avut o groaza de intrebari ... bune sau nebune ... de il busea pe Boby rasul si dr. se uita amuzat la mine. Dar a fost un dragut si rabdator si nu m-a pocnit ;) Ba chiar m-a linistit ca eu credeam ca am colul deschis (dupa un consult propriu la o spalare vaginala ... sunt nebuna total :)) ... si mi-a explicat ca sunt muschii deja labartiti de la prima sarcina de simt eu sarcina asa jos, apasand pe "pasarica" :) Ne-am vazut si "omul de zapada" - dupa cum l-a botezat ta-su - ... doar ca nu prea ii pasa de noi, ca a stat cu spatele si cu capul in jos ... i-am vazut decat putin capul si mainile cu niste degete lungi de pianist :) Oricum e totul in ordine, ce ne-a bucurat mult de tot ... si ce-a mai linistit putin pe panicoasa de mama-sa. Ta-su, cand a ajuns acasa, canta: "are tata o fetita frumusica foc ..." si era tare fericit ... chiar mai fericit decat la prima ecografie facuta la Cris ... probabil pentru ca acum stim ce ne asteapta si ca stim ca-i frumos si merita efortul :)
Pe 28 am testul de trisomia 21 - si cred ca si spina bifida, sau? Mie dr. mi-a spus ca tripletest-ul nu se mai face, fiind deja depasit ... dar nu stia ca-i spune testului asta nou cumva. E o ecografie detaliata cu masuratari si analize la sange. Sper sa fie totul ok!
Eu am deja sapt. 12+ si tot ma mai chinuie putin greturile ... si tot seara, dar parca sunt mai usoare. Sau poate m-am obisnuit deja?
Si trece asa de repede de nu-mi vine sa cred ... nici nu stiu cand am facut 12 saptamani ... e de groaza! La Cris totul a fost f. lent, de nu mai aveam rabdare ... acum deja imi e groaza ca vine iunie si eu nici nu bag de seama. Si chiar de radeti de mine si nu ma credeti, eu tot va spun ca l-am simtit de vreo 4-5 ori ... ma mai linisteste ca-i acolo si ca-i bine :)

Ah, si tot trebuie sa ma mai bag la ceva ca ma amuza tare "grijile" voastre cu camera bb-lusului :) Asa eram si eu la prima sarcina, niste planuri mari si late ... realitatea a fost alta dupa ce l-am nascut :) Deci, asteptati intai sa vedeti ce fel de bb o sa aveti, dupa care puteti sa hotarati cum faceti cu camera. Daca o sa aveti un bb ca Cris al meu, o sa fiti fericite sa-l aveti langa voi (poate chiar in pat cu voi) ca sa mai prindeti si voi putin somn. Daca o sa aveti un bb puturosel, somnoros si cumintel puteti sa-i faceti camera din prima clipa, ca nu o sa va para rau. Nu vreau sa va sperii - mai ales pe mamicile in devenire - dar unii copilasi sunt mai pretentiosi, dar totul trece cu varsta :) ... Si peste tot e recomandat ca bb-le sa doarma primele luni cu parintii in camera, ca sa-i auda si sa se simta in siguranta, deci fetele cu apartamente mici, la inceput bb-le nu o sa bage de seama cat de mare e locuinta, o sa aiba nevoie doar de dragostea si atentia voastra ... mai incolo vin cu pretentii ;)

Pe cine trebe sa trag de manecuta? Io nu sunt pe listuta cu datele de nastere ... si neaparat vreau sa fiu felicitata ;)
Deci, io = gemanuta de mai, mai exact 27 mai 1974

Gata, ajunge! Va pupic pe buric si va doresc o seara faina! :)

Irinusha cu Cris ( 3 Mai 04 ) & a2a minune ( DPN: 2 Iulie 07 )

www.cristian.in-guide.de" target="_blank">albumul lui Crisulica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jeni71 spune:

Buna seara fete dragi !
Sa raspund intai fetelor care m-au intrebat de interviu - au fost iar intrebari de teorie, insa m-am descurcat, iar rezultatul il aflu joi-vineri.
Apoi am fost la gine sa vad bebele care a mai crescut 2 mm acuma avem 9 mm (puiutul lui mama), insa i-am spus doctorului ca obosesc f usor si ca gafai si cand vorbesc, si m-a speriat f rau. Mi-a dat trimitere la cardiologie si a zis sa ma duc urjent ca nu e normal sa obosesc de acuma cand sarcina e f mica. Si a scris in trimitere ca medicul cardiolog sa faca toate analizele necesare si sa exprime o parere pt ducerea pana la capat a sarcinii. A zis ca daca cardiologul nu da unda verde intre Craciun si Anul nou sa ma duc sa fac intrerupere. Si am trimitere si la Diabetologie sa imi faca hipo/hipeglicemie provocata in sarcina pt a depista daca exisdta sansa de a mi se declansa diabetul in sarcina avana din vedere ca parintii sunt cu diabet iar primul copil s-a nascut f mare. Asa ca maine mai toata ziua stau pe la analize.
Si seara am reusit sa ajung ca o doamna la coafor . Macar atata ca numai la analizele de maine mi-a stat capul.
Bun venit noilor mamici si sarcini usoare !
Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Irinush, o sa ne cunosti tu pe toate, incet incet! Povestesti foarte frumos si sper sa fie fetita !

Jeni, nu cred ca trebuie sa te sperii cu cardiologul, si eu respir mai greu si dupa ce urc scarile gafai dar nu imi pun problema ca e de la sarcina, oricum m-am ingrasat un pic si toate astea isi spun cuvantul. Plus hormonii astia care ne invadeaza! De testele de diabet insa trebuie sa te tinii cu dinti... deci dai de baut inainte de craciun .

Eu nu am copil acasa, nu am sot, stau si frec netul!

Deni & Vlad 28 sept 2005 & bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jeni71 spune:

Jadi nu stiu cat sa ma sperii cat nu, oricum e bine ca ma duc maine si nu cine stie cand ca sa am vreme sa imi fac ganduri. Pt ca pana acum anual imi faceam analizele complet (sange, ecografii, etc) si toate erau ok. E adevarat ca si eu am inceput sarcina asta cu cateva kg in plus peste normal dar de cand m-am mutat la Tg Mures nu fac decat sa degust bunatatile zonei.
Clar ma duc si fac si analizele tp diabet pt ca una e sa mi se declanseze la 50-60 de ani, una e sa apara acum. Pt ca mi-a zis doctorul exista cazuri cand in sarcina diabetul are valori asa mari ce nu scad de la pastile si se ajunge la insulina.
Oi vedea maine, stau peste tot cat e de stat sa le fac sa-mi iau gandurile din cap inainte de Craciun.
Si dau de beut inainte de Carciun pt examen, pt ca voi sti (cred) rezultatele testelor........
Pupici la toata lumea !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Andreea, multumesc inca o data de raspuns! Ce m-as face eu fara tine? Apari cand am mai multa nevoie de un raspuns .
Claucia, multumesc de asemenea de promptitudinea raspunsului!
Eu deja port de mai bine de o saptamana pantalonii vechi de gravida, nici gand sa mai incap pe burtica in cei normali. Si la Dragos am purat destul de repede pantaloni speciali, asa ca nu ma mai mir. Oscilez intre o salopet de blugi sau reiat ori o pereche de-aia cu elastic in fata. Ma gandesc ca varianta a 2-a e mai practica, desi o salopeta mi-am dorit mult si la prima si nu am avut...Mare dilema...
Mi-e greata, nu ca v-as spune ceva nou. Ce imi prieste? Ce este sarat: macaroane cu branza, seminte, procarele intr-un cuvant. Ieri am baut putin suc de portocale, am zis sa bag si eu ceva sanatos. M-am simtit horror dupa el: amar in gura si arsuri ingrozitoare! Cu semintele insa sunt de poveste: la prima sarcina mi-era o sila si de miros, era un calvar sa-l vad si pe sotul ca mananca asa ceva. SI am ramas cu sila aia si dupa nastere, pana acum, la sarcina a doua, cand ce imi place sa mananc fara sa-mi faca sila? SEMINTE! . Te doare mintea ce feste ne mai joaca si hormonii astia!
Jeni, iti tin pumnii la investigatii! Doamne ajuta sa fie bine!
Irinusha, trecut data de nastere in listuta! Cu ocazia asta, repet rugamintea de un PM in cazul in care am uitat pe cineva!
NOapte buna!

Andra7+, Dragos Alexandru - 31.05.2005 si bb2
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amameda spune:

Am tot citit pana la ora aceasta ca sa termin tot ce ati scris.
Se pare ca avem nevoie de o retea europeana de masacrat soacre si cumnate. Sa stiti ca eu am incercat sa vi le impusc, dar unele sunt asa de date ca inca circula cu glontele in cap.... Va trebui sa angajati un profesionist.
Imi pare bine before-aca te-ai linistit cu vaccinul si felicitari pentru bataile de inimioara.
Jeni,trebuie sa te linistesti cu toate gandurile negre vis-a-vis de analize. Nu ai nimic, sunt sigura. Merita insa sa faci o ecocardiografie ca sa stii daca poti naste natural sau nu ( daca intentionezi )sau sa spui anestezistului ce si cum daca vrei sa faci cezariana. Sunt f. putine cazurile cand doamnele tinere din zilele noastre - cand reumatismul articular acut ,care da anumite boli cardiace ,e mult mai rar - au contraindicata sarcina.
Mergi fara nici o grija si vei vedea ca e bine.
Pentru cele cu dureri mari de gat cu puroi si febra tin sa spun antibioticul care merge cel mai bine la noi in tara pe infectiile de amigdale si care nu e contraindicat in sarcina e mult hulita Penicilina. Apelati cu incredere la ea ,fara prejudecati.
Carla ,imprumuta-mi si tu barbatul pentru o portie de gogosi ca mi se facu o pofta!!!!!Promit ca nu-i fac nimic.
Nu-mi vine sa cred cat ai putut manca,era de asteptat sa servesti ratele. Lasa ca trec saptamanile de greata.
Fetele ce spuneti am voi carnati de casa afumati (sursa sigura),asa macar sa gust? Oana nu mi-a trimis scaricica aia si ma gandesc in continuare la ceva pregatit din porc...
Si pe mine ma mai chinuie putin traheita si mai incerc sa expectorez. Incerc sa tusesc si ma doare burta. Ar merita sa-mi vedeti fata fiindca tine de tragi-comic.
Pozitia de dormit am vazut ca e tratata intr-un subiect separat la odisee, unde isi spunparerea si gravi in luna mai mare decat noi.
Felicitari noilor burtici venite in clubul nostru.
Va pup pe toate si va doresc o noapte odihnitoare si o noua zi plina numai de intamplari fericite.

MEDA 9 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brabe spune:

buna fetelor!
multumesc ca m-ati pus pe listuta!
felicitari pt noile gravidute!
am fost azi la medicul de familie si m-am mai linistit putin. el crede ca nu am probleme si ca sangererea provine de la implantare. astazi am avut numai cateva picaturi. simt ca innebunesc pt ca aici nu vor sa-mi faca ecograf pt ca e prea mica sarcina.
a mai avut careva dintre voi sangerari?
abia joi voi avea valorile hcg-ului.

apropoo de greturi la mine sunt sporadice, dar nu prea am pofta de mancare.

pe burtici

Mergi la inceput