De la ce varsta pot sa ii dau portocala si lamaie?

De la ce varsta pot sa ii dau portocala si lamaie? | Autor: anca_teohari

Link direct la acest mesaj

Buna, fetita mea are 6 luni si o saptamana si e cam constipata. Am inteles ca portocala este buna pt asa ceva dar nu stiu daca si lamaia. Am auzit ca lamaia este foarte buna pt ca are vitamina C. Credeti ca este bine sa ii dau cateva picaturi pe zi de portocala si lamaie? Are stomacelul cam sensibil si ma gandesc daca este ok sa ii dau aceste fructe.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LiaMia spune:

este constipata = are probleme cu stomacul??? nu am inteles bine treaba asta... care eproblema de care vorbesti?

dc e constipata, sucul de citrica poate sa-i ajute in acest sens. asta din experienta mea cu copchilul din dotare. dupa ce i-am inceput diversificarea cu morcov si mar, eu i-am adaugat si citrice.

pentru inceput am optat pt mandarine, ca sunt mai dulci ca portocalele. apoi i-am dat in amestec suc de morcov+mar+citrica. si totul a fost ok.

la sase luni nu vad de ce nu i-ai da. eu nu am auzit contraindicatii decat in cazul copiilor cu diaree la activ (pt ca ii deregleaza si mai rau) sau cu alte sensibilitati specifice la stomac.

numai bine,

LiaMia si Florin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Pe la 6 luni am inceput sa-i dau portocala desi stiu ca parerile sunt impartite(initial doream sa astept pana la 1 anisor). Lamaie inca nu i-am dat(are apoape 7 luni).
Constipatia: se rezolva cu mar crud sau suc de morcov sau crema de legume.
Vit. C: patrunjelul contine mai multa vit. C decat lamaia.
Daca are stomacelul sensibil: as mai amana un pic citricele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex2 spune:

Ptr constipatie suc de mar si daca e cronica dr iti poate prescrie galactuloza (nu stiu daca am retinut exact).
De fapt ce vroiam eu sa spun este legat de sucul de portocala ca si aliment. L-am introdus dupa morcov si mar pe la 6 luni jumate, si ii place foarte mult. Bea zilnic un biberon de portocala amestecat cu mar sau cu morcov. Sucul de portocala (citicele in general) nu sunt bune in concentratia normala, de asta trebuie diluate cu ceva (apa daca altceva nu e). Sunt foarte sanatoase, mai ales acum iarna, contin Vit C. Copilul meu nu a fost niciodata racit, dar asa cum am spus bea zilnic suc de portocale.

Alexandru

Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

pt constipatie aici se recomanda sucul de prune... iar cu citricele ne sfatuieste sa se astepte pana la un an pt ca sunt in categoria celor alergice.. sau cine consuma citrice sub un an spun medici de specialitate ca pot dezvolta alergii mult mai usor ca cei ce nu consuma pana la un an.

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/go.asp?l=gabbriela&p=gabbriela" target="_blank">1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Tot ca Gabbriela stiu si eu. Nu am dat citrice la copil atit de mic.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Nu ati dat citrice la un copil asa de mic, ziceti? Eu i-am dat suc de portocale primului bebe de la patru luni si un pic (am inceput diversificarea mai devreme), este adevarat ca in amestec cu suc de mar si morcov. Pana la un an si opt luni nu a suferit absolut de nimic, nici macar nu a racit vreodata. Daca nu se da simplu, sucul de portocala este foarte sanatos.
Pentru constipatie noi am consumat suc de morcov+portocala+mar. Pediatra mi-a zis despre morcov ca ar fi foarte bun si el in asemenea situatii, insa crud, cel fiert avand efectul invers (constipa)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Si eu le-am dat fetelor mele sucuri de citrice de pe la 5-6 luni.
Nu am avut nici un fel de probleme cu ele.

Dar si sucul de prune este f. bun in caz de constipatie.

Daniela mamica de Oana Maria (2 sept. 2003) si Roxana Elena (7 febr. 2006)

www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">SPIRIDUSI DE IANUARIE-FEBRUARIE 2006
www.nazdravani.ro" target="_blank">NAZDRAVANI DE AUGUST-SEPTEMBRIE 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MAGRamona spune:

BUna , eu am o fetita de 5 luni care a fost constipata de la 2 luni dar asa de rau ca avea scaun doar 1 pe saptamina si atunci cu supozitoare. doctorita mi-a recomandat sa-i dau suc de portocale nediluat. si si-a revenit. de atunci ii dau orice fel de sucuri inclusiv de pepene mure si capsuni iar cind sughite ii dau cite o lingurita de zeama de lamiie. toate nediluate. dar bineinteles depinde de la copil la copil. unii sunt mai sensibili intradevar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelia1278 spune:

Citricele sunt acide si irita stomacul. Cum fetita are stomacul sensibil, chiar nu cred ca sunt indicate.
Sucul de morcov crud, preferabil si cu ceva pulpa (daca accepta) este foarte bun in caz de constipatie.

Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85226" target="_blank"> Bazar pentru Alex, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85226" target="_blank"> un baietel diabetic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elavas spune:

Si noi papam suc de morcov+mar+portocala de la 4 luni si o saptamana si suntem bine.Stiu copii care la recomandarea peditrei beau sucuri de citricede la 2 lini pentru a se feri de raceli(aportul mare de vitamina C).Incearc-o cu cateva picaturi si creste doza treptat,iar daca le acepta da-i cu incredere,inclusiv lamaie.Asta bineinteles daca nu are probleme cu stomacul,pentru ca nu am inteles de ce estesensibila cu el.
Sa fiti sanatoase.

Mergi la inceput