De la ce varsta pot sa ii dau portocala si lamaie?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alondra25.2006 spune:

Eu i-am dat de la 4 luni portocala in amestec cu mar si suc de morcov.Zeama de lamaie i-am dat odata in ceai si mi-a facut diaree,asa ca nu i-am mai dat.

Sucul de morcov crud este f. bun ptr.constipatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

nu vreau eu sa fiu gica contra dar chiar eu nu inteleg un lucur... e sanatos si natural, da, dar mai fetelor voua nu va supera pe stomacul gol sucul de citrice... e acid, eu nu as da pe stomacol gol la copil de 4 ani asa ceva, dara la un bb de 4 - 5 luni, si nici diversificarea nu as incepe cu fructe si sucuri, ci cu cereale pe baza de orez si dupaia vegetale.

Acuma fiecare face cum doreste, si cum crede ca este mai bine pt copilul ei..

Ceva de citit pt cine doreste: www.keepkidshealthy.com/infant/startingsolids.html" target="_blank">AICI

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/go.asp?l=gabbriela&p=gabbriela" target="_blank">1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

Citricele sunt alergene si se dau dupa 8 luni.
Cat despre sucuri, si-au pierdut demult valoarea, pentru ca s-a constatat ca e mult mai sanatos sa se consume fructele cu pulpa, datorita continutului bogat in fibre, care previn si constipatia.
Din pacate la noi inca se mai recomanda de la varste f mici.
Acum pot sa nu apara probleme, dar nu garanteaza nimeni ca pe viitor copilul nu va dezvolta alergii.
Cele mai bune sunt fructele autohtone: mar, para, piersica, caisa. Mai ales ca perele sunt f bune pt reglarea tranzitului intestinal.
Si toate contin si vitamina C.

Alina 11+, mamica d-rei Anya (19oct.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Mai, dar de prune, in special de cele uscate/afumate stiam din copilarie! Acum de ce nu se mai folosesc?!? Daca e prea mic sa le pape, e foarte bun si sucul lor.

Bebeii au hipoclorhidrie gastrica, deci citeva picaturi de citrice chiar i-ar ajuta. DAR citricele sint alergogene. Deci....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Noi avem acum 8 ani, dar m-am uitat in caietel.
Deoarece a avut alimentatie mixta de la 3 saptamani (san, o masa, si restul lapte praf), am inceput asa:
PORTOCALA: 6 saptamani. Am inceput cu cate 1/4 lingurita si intr-o saptamana dupa fiecare biberon de la ora 12.00, avea in completare 1/2 biberon cu suc de portocala.
Lamaie nu i-am dat pana spre un an.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Eu i-am dat suc de mandarina de pe la 4 luni, la recomandarea med pediatru .

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ildyqo spune:

Un subiect f.f. controversat. Cartile de specialitate, mai ales cele occidentale sunt foarte grijulii in privinta alergiilor nu recomanda suc de portocale doar la varste mai mari. Medicii nostrii , mai ales cei de moda veche recomanda sucul de portocale de la 6 saptamani. Cine exagereaza? Dupa cine sa ne luam?

Fetita mea are 6 luni si tot ma intreb cand pot sa-i dau si eu un pic de portocale, dar cred ca mai bine astept decat sa fac vreo prostie. Mai bine frunza de patrunjel decat sa o nenorocesc la stomac. Poate nu s-ar intampla nimic dar e mai sigur asa.

Acum tu faci cum crezi ca e mai bine pentru puiul tau.

Ildy si Blanca Andreea 16/06/06

http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/ildyqo/my_photos

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;54;104/st/20060616/n/Blanca+Andreea/dt/8/k/280c/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Portocala i-am dat prima data la 4.5 luni in conditiile in care am inceput diversificarea la 3.5 luni. Nu i-am dat niciodata insa pe stomacul gol, n-am avut nici o problema pana acum. Lamaie i-am dat inca de cand avea 1 luna, cate 1 pic ptr ca aveam mari probleme cu sughitul. Acum bea cu mare placere zilnic cate 200-250 ml suc de citrice

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
pozici la 1 anisor
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary_ary spune:

Buna,

La noi cateva felii de posrtocala introduse ion sucul de mar si morcov au facut minuni. Dupa vreo 6 luni de constipatie in momentul in care i-am introdus portocala a inceput sa faca scaune de 4-5 ori pe zi. In afara de portocala nici un remediu nu a dat randament. O ajutam cu termometru in fiecare seara.
Cateva picaturi de lamaie am inceput sa-i dau de foarte mica atunci cand sughita. I trece instantaneu! Si acum la 1 an si 2 luni mananca felia de lamaie mai ceva ca marul.
Eu sucul il dadeam intodeauna pe la ora 16.

mary si gogoasa mica

Mergi la inceput