Mamici din Japonia (6)
Raspunsuri - Pagina 8
![](images/user_woman.png)
ocris spune:
Voi incepe eu sa vorbesc despre fetitele mele. Cea mare merge la gradinita si numaram amandoua zilele pana la vacanta: ea, pentru ca asteapta cu nerabdare sa treaca la grupa mijlocie, eu, pentru ca sunt mai linistita cand o stiu acasa. Cea mica este inca acasa, se joaca cuminte si se bucura mult cand se intoarce Mayo de la gradinita.
Anca, tu cum te descurci? Cred ca si fetita ta s-a facut mare. Deja ai trecut la diversificare?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ralucami spune:
Salut!
Vin si eu la subiectul asta cu toate ca nu sunt mamica ( inca) .
Unde ati facut gauri pt cercelusi , mamici de fetite? Se poate face direct in spital/clinica, dupa ce s-a nascut?
Si inca o intrebare: am vazut pe listele fetelor din Ro, cu nou-nascuti, un "produs de baza", si anume serul fiziologic. In Jp se gaseste, de unde pot sa-l cumpar?
POZE BEBE
Film eco 4D
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
mamaluidavid spune:
Raluca nu cred ca la spital o sa ii poti face gauri pt. cercei,din cate stiu la scoala nu e voie ca fetitele sa poarte cercelusi.
Eu nu o sa ii fac gauri Patriciei,poate cand va fi mai mare,asta daca nu isi face ea singura
Ser fiziologic am primit din tara,aici nu am auzit,nici nu stiu cum se spune.
Stefania, mami de David(24 dec.2004) si Patricia(12 iul.2006)
hanako2004 spune:
ralucami eu din cate am inteles de la sotul meu...
la unele spitale se fac gauri in urechi..dar na acum depinde de spital...insa sunt locuri speciale unde se fac gauri si pt buric,nas,,etc..eu peronal am fost si am intrebat de gauri in urechi la copii si faceau ...eu am programat pt emi de cateva ori insa nu ma lasat inimioara..cu gandul la durere..insa cercei are 3 perechi..cumparate chiar de papa...trebuie sa-mi fac curaj si sa ma duc sa pun si eu cercei la fata ...ca pana la scoala mai are vreme...
la noi e important ca papa isi doreste sa o vada cu cercei mai mult ca mine
POZICI NOI LA bucatarie
Mami si ingerasul EMILy.2005.01.060
pika-pika spune:
ralucami si eu am intrebat la spital si nu fac gauri,in schimb prietenele mele peruane le-au facut gauri fetelor lor la un brazilian care se ocupa cu piercing si tatuaje
Eu n-am avut curaj...pana la urma am luat si eu aceeasi decizie ca si Stefania.
shian si eu imi bat capul in fiecare cu ce sa-i mai gatesc Ainei.Voi pe unde sunteti cu diversificarea?Aina are 8 luni.SI ma uitam ieri intr-o carte japoneza despre diversificare si scrie ca de la 8 luni pot sa-i dau jumatate de ou intreg.Parca eu stiam ca pana la un an nu se da albus de ou.
In general,despre Aina...numai de bine...a inceput sa mearga de-a busilea,trage de tot ce apuca in mana,facem modificari prin casa ca e dezastru,ascundem tot ce se poateSi trebuie sa-l educ si pe sot pentru ca ii cade ceapa cand gateste pe jos si acolo o lasa etc.
N-au trecut nici 2 min ca a si gasit-o Aina.
Pupici!
elyia spune:
Buna,mamicutelor!
Nici nu stiu cand a trecut timpul!David implineste 8 luni pe 24.Se lupta sa mearga de-a busilea de ceva timp dar funduletul e cam greu,toata ziua tipa...oioi.hey hey,hay hay.
SHIAN,PIKA PIKA,nici eu nu stiou ce sa ii mai gatesc,oricum fructele inafara de banane sunt cah.De exemplu,azi i-am dat avocado pentru prima data cu un picut de mar(baby food) si i-a placut.Poate asa va accepta fructele.
Seara ce le dati bebeilor sa pape?
Ou eu nu i-am dat inca(avem antecedente cu atopia si mai asteptam )dar si eu stiu ca albusul nu se da decat dupa un an.
Stiti cumva ceva leacuri pentru a scapa de mucisori?Mai nou am descoperit ca David e alergic la medicamente !Medicamentele pe care i le dau acum sunt destul de slabe si rezultate sunt dar destul de incet.
mama de ingeras
http://asia.pg.photos.yahoo.com/ph/barsanloredanaelena/album?.dir=8feascd
ocris spune:
quote:
Originally posted by elyia
Buna,mamicutelor!
Nici nu stiu cand a trecut timpul!David implineste 8 luni pe 24.Se lupta sa mearga de-a busilea de ceva timp dar funduletul e cam greu,toata ziua tipa...oioi.hey hey,hay hay.
SHIAN,PIKA PIKA,nici eu nu stiou ce sa ii mai gatesc,oricum fructele inafara de banane sunt cah.De exemplu,azi i-am dat avocado pentru prima data cu un picut de mar(baby food) si i-a placut.Poate asa va accepta fructele.
Seara ce le dati bebeilor sa pape?
Ou eu nu i-am dat inca(avem antecedente cu atopia si mai asteptam )dar si eu stiu ca albusul nu se da decat dupa un an.
Stiti cumva ceva leacuri pentru a scapa de mucisori?Mai nou am descoperit ca David e alergic la medicamente!Medicamentele pe care i le dau acum sunt destul de slabe si rezultate sunt dar destul de incet.
mama de ingeras
Daca intrebi la farmacie, se gaseste un unguent pentru copii. Se foloseste in fazele usoare ale racelii. Poti sa intrebi despre `kodomo no kaze kusuri`- 'nuru kusuri' sau 'kurimu kusuri`.
Eu o ung cu un asfel de medcament pe fata cea mare cand are probleme cu nasul.
Multa sanatate si toate cele bune.
elyia spune:
[/redOCRIS[red],arigatou!
mama de ingeras
shian spune:
Buna mamici,ma bucur ca subiectul prinde viata.
Elyia,fetita mea este opusul baietelului tau,adica mananca doar fructe,legumele sunt cahh...Am incercat s-o pacalesc punandu-i si fructe in piureul de legume.Credeti ca a mers?Nu...Isi inclesteaza gurita, maraie ca un tigrulet si da din manute de zici ca vrea sa zboare.Daca-i dau doar fructe deschide o gurita mare si nu apuc sa iau in lingura ca deja tipa dupa urmatoarea...De ieri am taiat fructele si ne-am intors la inceputuri...okayu...Credeti ca-i place?Nu,dar altceva nu-i dau si cu pacaleli,cu jucarioare si cu cate-un ceas jumate de gambariseala,papa si ea putin.
Ocris,Anika a crescut ,are sapte luni(de maine),iar Shion e cu o saptamana mai mare ca Riyo.Cum ma descurc?Cu Anika n-am probleme,e o cuminte,exceptie facand faptul ca e atat de sclifosita la capitolul mancare.Cel care ma intoarce pe toate partile este conu'Shion,care nu stiu de unde le mai scoate...Doamne,vorbeste atat de mult(cica-mi seamana)Ce... cateodata ma face cu nervii...Abia astept sa inceapa gradinita(hoikuen),ca sa mai am si eu un pic de respiro...
Tu cum te descurci cu amandoua?
Pika_pika,noi inca suntem incepatoare la capitolul diversificare,mergem incet si prost...
Ziceai de ou...Eu sunt intr-o dilema totala si am ajuns la concluzia ca daca plec pe-un principiu,nu mai plec urechea la altul pentru a nu crea confuzii.Sa-ti spun si de ce...Japonezii spun ca ai voie ou inca de la cinci luni,la fel si capsuni si multe altele(daca introduci cate-un ingredient pe saptamana ,ti-ar trebui o luna cu vreo suta de zile, asa multe sunt),pe cand in Romania ,se spune ca n-ai voie.Care-i solutia adevarata?Cu Shion mi-am batut capul,norocul sau nenorocul a fost ca nici n-aveam pe nimeni in tara care sa m-ajute(nici cu un sfat,nici cu carti sau reviste),n-aveam nici calculator pe-atunci,asa ca eu am mers pe sfaturile celor de la hokenjo , metoda japoneza,inchizand ochii la propriu altor metode(ulterior).Ca sa nu ma mai lungesc,as putea posta o lista cu ce au voie si ce nu in functie de varsta,plus retete,numai sa-mi zici.
Ziceai de Aina ce a trecut la explorari?Felicitari,sa vezi de-acuma ce curatenie-ti face...Eu am instalat deja tarcul lui Shion,chiar daca Anika abia a inceput sa se intoarca de pe-o parte pe cealalta,iar pana la mersul de-a busilea e cale lunga...Cu toate jucarelele de pe jos si monstruleti mi-e frica s-o las in "libertate"
Va las ,mi s-au trezit diplodicii...Pupicei
pika-pika spune:
Eu pana acum am mers pe schema japoneza,in general,dar alimentele care nu se dau la noi sau prin alte tari devreme totusi nu i-am dat.M-am gandit ca are timp destul sa manance asa ca de ce risc...Oricum si in Romania am observat ca fiecare are alt stil asa ca...De exemplu acum cu oul,cred ca n-o sa-i dau albus de ou,poate sa astepte pana la un an.Aina mananca cam tot ce-i dau,dar are zile in care mananca bine si altele in care prefera laptele.De exemplu pana acum i-am dat doar carne de pui si ficat de pui si peste.Inca ma mai gandesc daca sa-i dau carne de vaca.Mie nu prea imi place si poate de asta am impresia ca nu e buna.Pe de-o parte abia astept sa implineasca un an sa nu ma mai gandesc ce pot sa-i dau,ce nu...Cand iesim in oras cu borcanasele dupa noi...
In Peru(sotul meu e peruan)avocado se mananca ca si leguma,adica pe paine prajita cu sare sau in salata cu lamaie.Sotul meu mananca cu orice fel de mancare la orice ora.
Asa ca am sa o invat si pe Aina sa manance la fel.
Aina acum mananca dimineata lapte,la pranz mancare plus fructe,la 3-4 cateodata lapte si ceva biscuiti,la 6-7 cina,iar mancare si inainte de culcare iar lapte,pe la 11-12 ca asa de tarziu doarme
Azi i-am dat cina un pic cam tarziu si a adormit pe la 9 fara sa bea lapte,sigur se trezeste mai tarziu si are chef de joaca.
Ma duc sa mai fac cate ceva.