Mamici din Japonia (6)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ocris spune:

Anca, cand era fata cea mica bebelus, m-am gandit si eu la varianta cresei pentru cea mare. Nu am dat-o atunci la cresa, dar am dat-o devreme la gradinita. E greu in colectivitate pentru ca pe langa raceli, iti face si bolile copilariei. Eu nu o vaccinasem deloc si a facut imediat oreion, pe care l-a dat imediat celei mici, care a facut febra mare 5 zile. Nu ma intreba de cate ori am fost cu ea la urgenta, pentru ca nu ii scadea deloc febra. Si asta de la oreion. Dupa acest oreion am vaccinat-o si de gripa (influenza) si de varsat de vant (mizu boso). Este teribil cand ti se imbolnaveste si cel mic.
Apoi racelile. Am ajuns la concluzia ca singura solutie ca fata sa fie sanatoasa, este sa stea cat mai putin la gradinita. Din decembrie, cand mi-a facut un inceput de bronho-pneumonie, o duc la gradinita cat pot de tarziu si o iau cat pot de devreme. De atunci nu a mai facut decat o singura data o febra usoara, care a scazut imediat. Si nu-ti spun ca au facut maraton in fiecare dimineata in ianuarie si februarie.
Acestea sunt fetele mele. Poate ca Shion este mai rezistent si nu se va imbolnavi.
Poate vin fetele si cu alte pareri in legatura cu cresa (gradinita).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pika-pika spune:

off,da...asa e cu gradinita aici...acelasi lucru imi spun toate prietenele cu copiii la gradinita.Si eu va trebui sa muncesc si ma ia cu fiori cand ma gandesc ca trebuie sa o dau la gradinita,dar sper totusi sa nu se imbolnaveasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluidavid spune:

Anca si eu vreau sa ma streseze david cu vorbitul ,da` vorbit sa pricep si eu nu pasareste ca asta toata ziua o toaca
Oare cand o incepe copkilu` sa vorbeasca ? Marele meu stress.
Cu diversificarea Patricia sta tare bine desi nu ii prea plac fructele,in special merele, in orice combinatie.
Eu nu am mers pe nici o schema concreta,am luat ce mi s-a parut OK din schema japoneza,schema romaneasca si americana si am facut o schema personala ,adaptata la preferintele domnisoarei mele,si ne merge tare bine.
Albus de ou inca nu ii dau,dupa 1 an avem tot timp,sunt patita de la David,la 1 an si vreo 3 luni nu i-a priit un ou si a facut enterocolita,asa ca noi o luam incet cu oul.
Mai vroiam sa scriu dar s-a trezit himesama asa ca atat deocamdata.

Stefania, mami de David(24 dec.2004) si Patricia(12 iul.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Salutare mamicilor.
Bre,nu va mai stresati atit ca se imbolnavesc cupiii,e normal mai ales cind intra in comunitate.Prima jumatate de an colecteaza tot si aduc acasa.Cind e epidemie de ceva,la fel.Cit despre bolile copilariei eu zic ca e mai bine sa le faca acum cit sunt copii,ca n-a ,de aia le si cheama asa.Pe cind,adulti fiind e mult mai complicat sa faci oreion sau pojar &co...
Asa e la primul copil esti mai fricoasa ,nici la urmatorii nu esti nepasatoare,tot e stress,oboseala,suparare ca sunt puiii bolnavi dar slava domnului se fac ei bine
Si ale mele au facut in august oreion,in ianuarie RSV din care mijlocia a dat in pneumonie,sapt. trecuta aia mare a luat influenza ,mijlocia si pitica doar muci au avut.
Iarna tre` sa ne mutam casa la spital!
Noi am fost internate si anul trecut in ianuarie (mijlocia era atunci de un an si 2 luni si era cea mai mica) cu pneumonie,anul asta la fel,tot in ianuarie aceasi domnisoara a facut pneumonie iar bebelina RSV.Asta adus tot de la cresa.

Eu am avut noroc de copiii nu prea sensibili,n-am avut probleme la mincare.Acum i-au borcanele sau cutiute ,inca n-am inceput sa-i gatesc,o las pe mai tarziu.
Chiar ma gindeam intr-o zi,ce ne mai zbatem noi sa nu gresim,sa le dam atitia ml de suc,atitea gr de nush ce leguma noua,fruct si ma intreb oare cum era pe vremea bunicilor frate?
Strabunicile noastre tot asa cresteau copiii numai dupa carti ,la gramaj si numa cu branduri?Si iote ca au crescut bine,sanatosi si-au ajuns oameni!
Na,vedeti ce obtimista sunt?
Nu va faceti prea multe griji,daca au dragoste copiii cresc !!
Va pup si spor la munci si la 100m garduri dupa bebei

Mergi la inceput

Stefania,ce matinala ai fost azi doamna!

Sa aveti o zi faina,toate mamicile!
Eu am o lene azi (waaaa) sa scriu in calendar ,ma uit cu stringere de inima pe jos si ma gindesc cit mai dureaza pina bag aspiratorul(ca am deschis pc-ul inainte sa termin treaba si gata,dorm aici pe tastatura,nu ma mai urneste nimeni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shian spune:

Pika_pika,citeam zilele trecute intr-o carte cat de bun este avocado pentru bebelusi.Eu nu i-am dat lui Shion niciodata,dar as vrea sa-i dau Anikai.Tu i-ai dat Ainei?Cum l-ai preparat?
Ocris,noi am trecut peste emotiile de inceput in ceea ce priveste cresa,avem din vara trecuta o experienta de trei luni.Sarcina cu Anika a fost una problematica,iar cand nu-mi era rau eram in spital,asa ca pe Shion l-am dus la un fel de cresa de urgenta(numai trei luni).Inainte insa ,am fost la medic si l-am intrebat cam ce vaccin ar trebui sa-i fac inainte de intrarea la cresa?Mi-a spus ca cel impotriva oreionului si a pojarului(hashika)trebuiesc facute ,insa cel impotriva varicelei(mizu boso)mai bine sa nu-l fac,iar daca ia boala,sunt medicamente destul de bune si in trei zile ii trece. Oricum la copii apare intr-o faza usoara,eu am capatat-o anul trecut si a fost groaznic,aveam bube si-n gura,ca sa nu mai spun despre alte locuri.
De racit mi-a racit de multe ori,dar tot dr mi-a zis sa nu ma stresez atata din cauza a niste simple raceli ,pentru ca ,cu cat raceste mai mult cu atat organismul devine mai puternic.Spune-i unei mame sa nu se streseze cand e bolnavior copilul...In fine,cu nervi cu temeri si cu muscaturi de la partenerii de joaca,am trecut atunci peste toate...Din aprilie o luam de la capat...Sper doar sa nu ia nici o boala pana la sfarsitul lui aprilie cand mergem in tara.
Stefania,

quote:
Anca si eu vreau sa ma streseze david cu vorbitul
...Daca vrei ti-l imprumut o saptamana pe Shion ...
Voiam sa-ti zic sa aduci duminica niste poze cu Patricia si David...Am uitat ca vi si cu ei...Abia astept sa-i vad...
Hannen,eu am aspirat de dimineata,dar tre's-o iau de la capat ca tocmai ce si-a mancat Shion oyatsu...Mi-ar trebui niste puisori de gaina...
A...ziceai ca vrei sa ajungi la Ambasada...Acum au program in fiecare zi,de luni pana vineri de la 9 la 12.

Va las,pupicei ,mergem sa-i taiem pleata lui Shion.

Mergi la inceput

Shiam,serios???Au program zilnic??
Sa-ti zic o faza,am sunat marti sau luni,nu ma stiu ,la sectia consulara.Raspunde un nene care isi facea pranzul,serios fetelor,dormea!Mi-a zis ca-mi face leg.care s-a finalizat cu un raspuns morfolit "nu raspunde dl. consul"
Zic "pai de vreo 3 luni tot nu raspunde,am mai sunat si nika" ,pt ca el imi recomandase sa mai incerc pina in 16:00.
La insistentele mele mi-a zis ca imi trebuie allien cardul si pas. vechi si sa ma duc luni,miercuri sau vineri intre 9:30 si 12:00.
Moama ce program lung au!
Acum zici ca au zilnic?Tre` sa fac niste sapaturi.
Am aspirat si eu,am reusiiiiit!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocris spune:

quote:
Originally posted by hannen

Salutare mamicilor.
Bre,nu va mai stresati atit ca se imbolnavesc cupiii,e normal mai ales cind intra in comunitate.Prima jumatate de an colecteaza tot si aduc acasa.Cind e epidemie de ceva,la fel.Cit despre bolile copilariei eu zic ca e mai bine sa le faca acum cit sunt copii,ca n-a ,de aia le si cheama asa.Pe cind,adulti fiind e mult mai complicat sa faci oreion sau pojar &co...
Asa e la primul copil esti mai fricoasa ,nici la urmatorii nu esti nepasatoare,tot e stress,oboseala,suparare ca sunt puiii bolnavi dar slava domnului se fac ei bine

Si ale mele au facut in august oreion,in ianuarie RSV din care mijlocia a dat in pneumonie,sapt. trecuta aia mare a luat influenza ,mijlocia si pitica doar muci au avut.
Iarna tre` sa ne mutam casa la spital!
Noi am fost internate si anul trecut in ianuarie (mijlocia era atunci de un an si 2 luni si era cea mai mica) cu pneumonie,anul asta la fel,tot in ianuarie aceasi domnisoara a facut pneumonie iar bebelina RSV.Asta adus tot de la cresa.

Eu am avut noroc de copiii nu prea sensibili,n-am avut probleme la mincare.Acum i-au borcanele sau cutiute ,inca n-am inceput sa-i gatesc,o las pe mai tarziu.
Chiar ma gindeam intr-o zi,ce ne mai zbatem noi sa nu gresim,sa le dam atitia ml de suc,atitea gr de nush ce leguma noua,fruct si ma intreb oare cum era pe vremea bunicilor frate?
Strabunicile noastre tot asa cresteau copiii numai dupa carti ,la gramaj si numa cu branduri?Si iote ca au crescut bine,sanatosi si-au ajuns oameni!
Na,vedeti ce obtimista sunt?
Nu va faceti prea multe griji,daca au dragoste copiii cresc !!
Va pup si spor la munci si la 100m garduri dupa bebei

Fetita ta care a facut pneumonie de 2 ori este f. posibil sa dea in astm. Eu de asta ma tem cel mai tare. Cred ca daca racelile se lasa cu pneumonie si cu astm, nu putem vorbi de `intarirea organismului prin expunere la microbi`.
Ma bucur ca esti optimista. Sper sa invat si eu de la tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluidavid spune:

Hannen am fost matinala ca mi-a fost cupilu` matinal. Daca nu, nici vorba
Anca sa aduci poze cu piticii
Gradinita...hmmmmmm la anul o sa mearga David,emotii nu am ca stiu ca o sa fie bine,ma credeti ca nu ii pasa daca sunt langa el sau nu? Ba mai mult,cand suntem la joaca se joaca NUMAI cu celelalte mamici,eu sunt in plus ,ii place ca toate ii spun "kawaii ne" si se simte omu` in centrul atentiei.Jmeker copil mai am
Daca vreau sa plecam si el nu vine ii spun ca eu plec si il las singur si ce credeti ca face? Zice PA,face cu mana si pleaca el inaintea mea .
Chiar fetele cu copii mai mari,cu cat timp inainte v-ati interesat si inscris copilul la gradi?
Al meu zicea ca ar cam fi timpul sa mergem sa vorbim,asa repede trebuie?

Stefania, mami de David(24 dec.2004) si Patricia(12 iul.2006)

Mergi la inceput

Ocris,ai dreptate.Fetita mea are astm.Acum nu stiu cum si ce fel,atit imi zic periodic cind rasufla greu (la raceala) "zensoku ni nateru",nu stiu daca am scris corect,pe inteles.
Deci acest zensoku nu este ceva permanent(!!??)serios ca nu inteleg.Am intrebat si mi-au zis ca se vindeca asa de la sine...hmmmoare????
Ca sunt rare cazurile care ajung la maturitate asa cum le stim noi.
Ce m-a lamurit de numa numa!

Mergi la inceput