Help!
As dori sa-mi explicati si mie daca, este normal ca la 6 luni si jumatate bebelusul meu sa nu stea in fundulet nici macar rezemat, iar capul nu-l tine drept ?
Alta problema este aceea ca nu vrea sa manance mancare. vrea doar san. Este normal?
Va multumesc
Raspunsuri
Reliana spune:
Ginan, ai fost cu bebelusul la doctor? s-ar putea sa-ti spuna ca muschii nu sunt foarte dezvoltati, iar unii copii au nevoie de mai mult timp! Faptul ca nu vrea sa pape māncare, nu ar trebui sa te impacienteze, incearca sa-i dai inainte de lapte niste fructe proaspete(mere rase cu banane) si vezi cum reactioneaza. Ar fi bine sa-i poti da si putina carnita de pui cu cartofi piure si daca nu vrea lasa-l, va veni vremea si cānd laptele nu va mai fi de ajuns! De fapt se spune ca dupa ce dau de gustul carnii nu ii mai satura doar laptele!
Bafta!
Tot ce-ti doresti se poate realiza, atunci cānd vrei cu adevarat!
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=117&cid=16
adi77 spune:
Cred ca este normal pentru ca fiecare copil e altfel. Fetita mea nu
a mancat gris cu lapte, mar ras, etc. pana la 7 luni nu a baut din sticluta nici ceai nici lapte am fost la medic si sti ce mi-a spus nu copil nu este un roboter pe care il poti programa. Multa rabdare si sa vezi ca intr-o zi totul o sa fie totul ok.
Andrea & Raluca
danielac spune:
eu cred ca pentru tinutul capului trebuie sa iti faci un pic de giji si sa mergi la doctor...
pentru papa nu te speria.
Dana si Diana-Maria http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
Ela spune:
Cu statul in fundulet inca nu ar fi o problema, dar capul ar trebui sa si-l tina singurel! Pe pediatru nu l-ai intrebat, poate iti da un sfat!
Mie mi-a aratat pediatrul de la primul consult un exercitie - mi se pare ca e si in Mama si copilul - care s-o ajute pe Ilinca sa-si formeze muschii si sa inceapa sa-si tina capusorul singura!
Din pozitia culcat, il apuci bine de manute si-l ridici incet pana ajunge in fundulet, il tii putin asa si pe urma usor il pui la loc!
Cu mancarica - incearca sa vezi ce-i place din alimentele pe care poti sa i le dai acum - si poate il tenteaza ceva!
Numai bine la mamici si la bebici!
mirela.mustaciosu spune:
In general copii alaptati exclusiv la san accepta mai greu orice fel de alta mancarica. Eu am avut mari probleme cu mancarea cu baietelul meu pana pe la un an, plangeam la fiecare masa. Acum si-a intrat in ritm si mananca excelent. In privinta statului in popou si al felului in care tine capsorul, trebuie sa-ti stai de vorba cu medicul pediatru. Din cate stiu sunt mari diferente intre copii in privinta varstei la care "reusesc" sa faca anumite lucruri, asa ca nu cred ca ar fi un motiv de ingrijorare.
Iza spune:
Si fetita mea are tot 6 luni si jumatate si nu sta in fundultetz decit cind vrea ea (sprijinita de perne si uneori singura cite un minut). Si nu vrea tot timpul.
Capul si-l tine insa foarte bine de multa vreme. Am facut si noi exercitiul de care spunea Ela.
Diversificarea am inceput-o, la 4.5 luni, cu cereale si un pic mai tirziu morcovi fierti. Primul tip de cereale (cu orez) a fost numai de exercitiu, nu pot sa zic ca minca. Asta a durat cam o luna si apoi pe celelate le-a acceptat foarte bine.