Am devenit foarte cheltuitoare...
Buna fetelor,
Poate vi se pare ca e de ras subiectul, dar eu chiar simt ca am o problema si am mare nevoie de ajutorul vostru!
Deci pe scurt situatia mea, de un an jumate casnica si inca pentru jumatate de an tot asa, pe scurt n-am ocupatie, viata sociala samd.
Problma mea e ca am devenit foarte cheltuitoare in ultima vreme, cheltuiesc o groaza de bani pe fel de fel de prostii-unele chiar nefolositoare
!
Dupa ce fac cumparaturile realizez cat de mult am cheltuit , am o stare cumplita de vinovatie (simt ca nu merit sa cheltuiesc atatia bani pe care nu i-am muncit eu, ma simt un nimeni
si cad intr-o stare cumplita de depresie).
Imi propun de fiecare data sa cumpar putin sau deloc dar a doua zi o iau de la capat!
Ce sa fac?
Cum sa nu mai scap in vartejul cumparaturilor?
Mai rau este ca sentimentul de vinovatie ma apasa chia si atunci cand cumpar paine sau apa minerala!
Va multumesc ca m-ati ascultat:(
Raspunsuri
tinatache spune:
cumparatul fara masura e o dependentza, la fel ca si fumatul. Incearca sa-ti gasesti alta ocupatie, un hobby. Poate sport, citit, orice altceva care sa-ti mute gandurile de la cumparaturi. Iar pt ce ai nevoie zilnic mergi o data pe sapt. si atunci intr-un mag. numai pt produse alimentare.
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
Cristina_C spune:
Mergi la cumparaturi cu putini bani la tine si nu plati cu cardul
.
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
coraly spune:
Eu cred ca e un cerc vicios. Din cauza ca esti casnica cum spui, fara viata sociala, nu iti convine situatia, ai o usoara depresie de care te tratezi prin cumparaturi, care pe moment iti dau o stare de bine. Dupa aia iti pare rau si esti suparata din cauza asta, si tot asa.
Solutia? Sa analizezi bine ce nu iti convine in viata ta. Sa iti gasesti o ocupatie, ceva cu folos, lucru de mana, artizanal, fotografii, alte activitati interesante. Sa iesi in societate, cu sotul prieteni. Inscrie-te la un curs, asa poti cunoaste oameni noi.
Practic tu prin cumparaturi iti oferi o placere, pt ca viata de zi cu zi nu te satisface. Gaseste alte placeri! :)
Coraly si Sergiu (3 ian 2005)
poze
anda141 spune:
Gaseste-ti o ocupatie...mie chestia asta mi se par fitze, fara suparare. Unii se chinuie sa traga de bani pana la salariu si muncesc din greu ptr. banii aia si altii se plang ca au prea multi bani. Poti ajuta pe cineva daca tot ai din destul, cred ca te-ai simti mult mai bine.Eu ma simt f. bine cand cumpar ceva ptr. cneva care nu isi permite lucurl respectiv, vhiar daca nu ma scald in bani si chibzuiesc fiecare lucru cumparat.
Solutii sunt, important e sa vrei . Sunt atatea lucruri de facut ; cauta de lucur, sau mergi la o scoala, fa niste cursuri, lucreaza ceva acasa, plimba-te prin alte locuri, gen parcuri, gradini, unde nu ai magazine, inplica=te intr-o actiune umanitara....sunt multe de facut. Vointa sa ai.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59001" target="_blank"> Salvati viata unui copilas oferind 5 euro la teledonul umanitar
Monica
si
ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert
lunna27 spune:
quote:
Originally posted by anda141
Gaseste-ti o ocupatie...mie chestia asta mi se par fitze, fara suparare. Unii se chinuie sa traga de bani pana la salariu si muncesc din greu ptr. banii aia si altii se plang ca au prea multi bani.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59001" target="_blank"> Salvati viata unui copilas oferind 5 euro la teledonul umanitar
Monicasi
ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )Album Albert
Eu zic ca nu trebuie sa o judeci,fata nu s-a plans ca n-ar avea de unde,ca la urma urmei banii ei cheltuie nu pe a celor care n-au.Intr-adevar asta poate fi un viciu,chiar vazusem o emisine a lui Oprah,despre astfel de femei care sunt depandente de cumparaturi.
Dana si piticii 
Idaira spune:
Giulia,de ce nu-ti faci o lista de cumparaturi? Cumpara strict ce ai nevoie,fara sa te abati de la listuta.A,si cind vrei sa cumperi alimente,du-te intotdeauna mancata(cind esti flamnda ai tendinta de a cumpara mai mult decit e necesar).Pupici!!
giani spune:
Implica-te in managementul banilor din familie, daca poti ia asupra ta responsabilitatea asta, organizeaza-ti bugetul, vezi cit intra, ce cheltuieli ai, cit planuiesti sa economisesti, ce proiecte viitoare ai, dupa care vezi cit ramine pentru hobby-ul tau, cheltuitul.
mamy_taty spune:
quote:
Initial creeata de giulia71
Buna fetelor,
Poate vi se pare ca e de ras subiectul, dar eu chiar simt ca am o problema si am mare nevoie de ajutorul vostru!
Deci pe scurt situatia mea, de un an jumate casnica si inca pentru jumatate de an tot asa, pe scurt n-am ocupatie, viata sociala samd.
Problma mea e ca am devenit foarte cheltuitoare in ultima vreme, cheltuiesc o groaza de bani pe fel de fel de prostii-unele chiar nefolositoare!
Dupa ce fac cumparaturile realizez cat de mult am cheltuit , am o stare cumplita de vinovatie (simt ca nu merit sa cheltuiesc atatia bani pe care nu i-am muncit eu, ma simt un nimenisi cad intr-o stare cumplita de depresie).
Imi propun de fiecare data sa cumpar putin sau deloc dar a doua zi o iau de la capat!
Ce sa fac?
Cum sa nu mai scap in vartejul cumparaturilor?
Mai rau este ca sentimentul de vinovatie ma apasa chia si atunci cand cumpar paine sau apa minerala!
Va multumesc ca m-ati ascultat:(