Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (66)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

quote:
Originally posted by Ralumat

Buna tuturor! Doamne, cat de mult apreciez acum pauzele de calculator!

Incerc si eu sa va raspund un pic......am vazut ca Miro o sfatuia pe Roxanica sa incerce cu Galactogil. Ei bine, fetelor, faimosul Galactogil, de care am citit cate in luna si-n stele, nu functioneaza intotdeauna!eu am mancat deja 2 cutii, si una de Hipp Natal.....nimic!Laptele se incapataneaza sa nu vrea sa vina.

Dia, incearca si cu pernuta cu gel de la Sensiblu....incalzita la microunde tine cald la burtica minim 3 ore.....la noi functioneaza in crizele de colici, il calmeaza imediat....

plange, fug....

Raluca David Calin (28 nov)

merci mult de idee Raluca, l-am trimis pe tati sa cumpere

Dia cu Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fatima spune:

luciab, asa pateam si eu cu eva in primele 2 saptamani..ma chinuiam sa o fac sa ragaie..in toate pozitiile, pe genunchi, cu masaj, ma plimbam cu ea pe umar, urcam scari..nimic, nu stia si cu asta basta..acum ragaie si in pozitie orzontala, asa, la san..se opreste si ragaie, ca un om mare..ai sa vezi, pe masura ce creste, invata..
ralumat, am mai spus, nu stiu daca ai citit, eu tocmai am trecut printr-o criza de pierdere a lapticului..nimic nu m-a ajutat mai bine decat pusul bebelusului la san..nici galactogil, nici litri de ceai, nici pompatul..incearca sa il pui cat de des, si regulat, la 1-1.30h.. fii suzeta lui..e greu rau, dar daca vrei cu adevarat..eu am stat 2 zile cu ea aproape non-stop la tzatza..de dimineata pana seara, cu pauze de doar 15-20min...dar asta inseamna sa nu-i mai dai lapte praf, pt. ca daca adoarme 2-3 ore dupa ce papa, nu faci nimic..trebuie sa fie infometat sa suga in continuu si cu putere..

si nu va mai faceti atatea probleme ca ii hraniti cu lapte praf, cresc frumos si sanatos si asa..eu am fost alaptata doar 2 luni, restul cu lapte de vaca de tara indoit cu ceai, nici macar cu lapte praf..si n-am fost bolnava in viata mea..

fatima de eva ioana
cu 24h inainte
dupa 24h

Mergi la inceput

panaa, si noi avem o mare problema cu ragaitul.... nu ragaim intotdeauna, uneori adormim inainte si nu mai vrem si pace... si atunci regurgiteaza in pat....cat despre teoria ca bebeii alaptati la san nu inghit aer, e falsa.... a mea e f. haplea si o aud eu cum inghite aer la primele guri, atata e de disperata .... nu stiu xce sa fac sa nu mai fie asa haplea si sa ia mai putin aer cand se apuca de supt

Dia cu Oana

Mergi la inceput

dia, tu vorbesti despre laptele praf preparat..laptele matern rezista in jur de 10 ore la temp. camerei, in frigider 8 zile, iar la congelator mai mult de 3 luni..bine-neteles, in recipiente sterile si bine infiletate..si da, se incalzeste inainte de masa intr-un recipient cu apa calda....
uite aici un site despre subiectul asta: [url/http://breastfeeding.hypermart.net/storagehandling.html]pastrarea laptelui matern[/url]

fatima de eva ioana
cu 24h inainte
dupa 24h

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns panaa spune:

Mirela Ana Mihaela
poze ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcelac spune:

salutare fetele,

multumim tutror pentru galerie si felicitari.

Suntem acasa de miercuri, dar putinul timp cat mi-l lasa bb incerc sa dorm... ca sunt inca destul de slabita. Azi l-am si speriat pe tati ca mi s-a facut rau in baie si numai cat am apucat sa il strig ca am lesinat la el in brate...
dar acum sunt ok, si bb Ana doarme deocamdata.

Asa cum v-a spus si draga de Asiza noi am avut si travaliu si cezariana... aproape ca am nascut de doua ori...

dar acum nu am timp sa va spun povestea, o sa o scriu in week-endu asta.

ce tin sa precizez este ca nici travaliul nici cezariana nu sunt insuportabile. CURAJ, ca se poate, si trece!

Ana s-a nascut la 16.35 prin cezariana dupa 6 ore de travaliu adevarat din care 2 ore cu contractii puternice la 1, 2 minute. A fost prea mare si nu a reusit sa intre in bazin, asa ca la ora 16.00 s-a luat decizia de cezariana si la 16.35 a plans Ana. A avut 3900 gr, 56cm, Apgar 9/10. Abia a scos-o medicul din uter ca era foarte strans in jurul ei. In poza "day1" se pot vedea vanataile ce i le-a facut doctorul cum a tras de ea sa o scoata.

Acum mai pun poze in album si intru sa actualizez datele ei in lista cu bbi nascuti si mai revin la voi cu povestea amanuntita cat pot de repede.

Va pup pe toate, FELICITARI proaspetelor mamici si bbilor lor, si MULT CURAJ celor ce asteapta marea zi. Sa nu va fie frica!

marcela 40s++!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Din experienta noastra & aflate de la altii:

ca sa ragaie:
- dupa ce termin masa il tin pe umar cateva minute, apoi il pun cu burtica in jos, pe coapsa mea sau il intind pe burtica pe pat. Il las asa cateva minute sau pana incepe sa se agite. Atunci (mai ales cand incepe sa se agite) il ridic imediat la verticala si, de obicei, atunci si ragaie.
Dupa, mai ales cand nu ragaie cu tot cu stat pe burta, il mai tin pe umar 10-15 minute sau cat rezist.

Mi s-a intamplat sa ragaie si dupa 15-20 si mai multe minute stat pe burta.. il las asa cand ne permite programul.

de ce vomita? (cauze posibile)
- manaca prea mult/lacom
- nu da aerul suficient de mult afara
- combinatia celor doua
- dupa masa e manevrat prea mult si putin prea brutal (schimbat, etc.)

Panaa daca a luat bine in greutate si medicul zice ca-i o,k,, eu zic sa incerci sa te relaxezi. Cel putin momentan.

Are mama doi baieti.. Matei (4) si Grigore

Mergi la inceput

fatima, habar n-am.... nu m-am documentat..... eu am zis ce mi-a zis pediatra.... cu laptele meu, am vazut ca dupa vreo 2-3 ore la temperatura camerei nu mai arata ok... eu nu i l-as mai da la micuta....

Dia cu Oana

Mergi la inceput

panaa, imi imaginez prin ce trebuie sa treci..dar daca fetita e sanatoasa, nu te ingrijora..
incearca sa nu o tii in pozitie perfect orizontala, ci cu caputul mai sus un picut, pe o pernita sau o paturica..si eva mai vomita, in general atunci cand o asez culcata imediat dupa ce am tinut-o in sus sa ragaie..

fatima de eva ioana
cu 24h inainte
dupa 24h

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns panaa spune:

Acum am cazut in extrema cealalta: dupa masa de 9.30 Ana a dormit pana la 13.45, a mancat putin (cateva gurite), a "scuipat" putin lapte proaspat supt si a adormit......acum inca doarme........si n-a mancat decat fff.putin....... Nici afara n-am mai scos-o, doarme, doarme, doarme..... d'aia am si timp sa va "tabacesc" creierii.....cu problemele mele......

Mirela Ana Mihaela
poze ana

Mergi la inceput