Mamici de ianuarie-februarie 2007 (42)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

Salutare de la mare!

Aici sunt intrebari multe si raspunsuri si mai multe si utile, binenteles! Pana sa intru eu s-a explicat tot ce era necesar, asa ca intru doar sa confirm cele spuse de voi, poate cu mici modificari pentru spitalui din Constanta:
- nu m-as baza pe sterilizarea biberoanelor/ utilitatilor acolo
- bebelusii aflati in aceeasi camera cu mamicile nu sunt cantariti dupa fiecare masa (nici nu stiu alea cand il hranesti); pe fisa de externare se scrie din ochi cam cat scade copilul in primele zile
- scaunele sunt special decupate pentru mamele cu nasteri vaginale
- daca gresesti si spui ca ai camasa de noapte atunci cand te interneaza, nu o mai vezi pe cea de spital
- cumparati Ergomet (vezi lista din semnatura) ca e Mafie pt procurarea lui

roandre - imi cer scuze pentru mai devreme, in conf, nu te-am recunoscut pentru ca nu esti la mine in lista de ID-uri. si nu te mai vazusem alta data.

Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana 36+ cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

ylilimic, ai un PM de la mine.

mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Of,mai Oana,nici eu nu credeam sa reactionez asa...nu ma pot abtine crede-ma.
Cred ca acum au inceput hormonii sa o ia razna ca pina acum tare bine m-am comportat.
Incerc sa ma stapanesc sa nu-i fac rau la bb...sa declansez vreo nastere ceva...ca asta mi-ar lipsi.
Dar imi vine sa sun pe toata lumea sa ma pling.
La al meu i-am facut capul calendar...cit sunt de distrusa si el e la servici saracu.
Nu ma asteptam la asta din partea mea.

Hainute bb ,caruciorul

Dana 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

mai ce vorbiti si voi... cica celulita... cine ma are celulita? da de unde doamne iarta-ma? ce e aia celulita?

da daca serios celulita nici nu o mai pun in calcul ca aia macar stiu ca pot scapa de ea, un pic de efort -- si e posibil, dar cu dungile astea albastre de pe cur... parca sant sadomazo... si cine stie ce am facut... de am ramas cu dungi albastre... ei, uite aici e naspa, ca cica culoarea si-o mai schimba dar nu se mai retrage, si cum ziceti si voi - nu prea ma bucur ca nu am pe burta, ca nu trebuie mult ca sa apara si timp mai am! ca pe cur o noapte a fost de ajuns ca sa se instaleze!!!
Daconst nu mai boci fata ca ai sa faci si tu ca maica-mea - eram deja de vreo 14 ani si gasesc la maica-mea pe burta semne de vergeturi (atunci ziceam ca e operatie... ce imaginatie aveam - nu stiam de celulite, vergeturi, adica noi astea din generatia mea eram mai prostute - acum la 14 ani.... stie multe) si o intreb ce semn mai e si asta - la care ea "mi-au ramas semne de la voi, crezi ca e usor sa nasti un copil, voi mi le-ati lasat pe mine!" Uite asa o sa zicem si noi... o sa le aratam cu degetul sacrificiile facute - o sa-i zic " aveam un cur de fata mare si uite ca l-am sacrificat ca sa te fac pe tine!"
nu mai boci fata ca nu se merita! lasa fata sanatate sa avem ca funduri mai cumparam... Tu sa fii sanatoasa!

Va pupic pe buric.

Liuda si o burta de 34 sapt si 4 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

fetelor cu tot cu vergeturi imi ridic findul si ma duc ... la coafor, cosmetica, ca nu de alta dar cu unghiile iar trebuie rezolvat, capu asta iar e ca naiba - trebuie vopsit! de epilat nu mai zic ca singura nu am cum! asa ca imi misc curu cu tot cu celulita !!!

Va pupic pe buric.

Liuda si o burta de 34 sapt si 4 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LEVI spune:

Printre discutiile despre celulita,vin si eu cu vesti dupa ce am fost ieri la Dr.
Baietii au :1,299kg si 1,313kg,sunt bine,cel mare e pozitionat cu capul in sus iar cel mic cu capul in jos.Despre col,nu mi-a spus lungimea,dar a zis ca e bine.
Dr mi-a mai zis ca ne mai vedem la 32 sapt,pe urma la 36 si apoi stabilim data operatiei.As fi vrut sa-l mai intreb daca nu se poate cu nastere normala,dar las asta pentru mai tarziu.Oricum se pare ca tot cezariana ma paste,ca mi-a mai spus si cu alte ocazii ca n-are rost sa facem vreo prostie.Eu pt ca prima data am nascut normal,as fi incercat si a doua oara,mai ales ca nu a fost chiar asa de rau atunci.Dar daca Dr nu e de acord,asta e.
Sper sa nu nasc inainte de programare pt ca asta ar insemna o deplasare urgenta de la CAMPINA la Bucuresti si mi-e frica (dat fiind ca sunt la a doua nastere)datorita aglomeratiei din trafic,sa nu cumva sa ajung prea tarziu.
In alta ordine de idei,mi-e o frica de cezariana,de nu mai pot.Nici nu stiu pt ce fel de anestezie sa optez:generala sau epidurala? As inclina pt epidurala ca am auzit ca la generala,de la intubare ramai cu o senzatie de tuse,si cu burta taiata numai de tusit nu-ti arde.E,si mai am eu multe frici legate de anestezia generala:incepand cu frica de a nu ma mai trezi si terminand cu aceea ca durerile sunt mai intense dupa ce trece efectul anesteziei. Pe de alta parte ,la epidurala,auzi si vezi tot ce se intampla in sala si am auzit ca si simti cum se trage de tine,senzatie nu tocmai placuta.Voi ce ziceti?Pt care m-ati sfatui sa optez(daca voi avea posibilitatea de a alege)?
In legatura cu contractiile ,a zis ca sa iau No.Spa si sa stau linistita.Nu mi-a dat altceva mai puternic.Probabil ca nu e cazul.
Cam astea sunt vestile despre mine.Sper sa trecem sarbatorile cu bine.

Luminita29+ si Daria
http://photos.yahoo.com/luminitaenescu

"Iubeste-ma cand o merit cel mai putin:atunci am nevoie cel mai mult."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Daconst, vergeturile alea urate or sa se albeasca si nu se vor mai vedea asa rau. O sa porti fuste ca doar n-o sa-ti arati fundul pe strada.
Eu m-am ales de la prima sarcina cu vergeturi doar pe fund si sani. Acum in schimb mi-au aparut vergeturi in jurul buricului urate rau...parca statea sa-mi pocneasca burta. sper sa se albeasca si astea si sa se vada cat mai putin ca parca as mai purta bluzite cu vedere la buric...hehehe, femeie maritata cu 2 copii si uite la ce se gandeste!
Oricum nici mama cremelor nu te scapa de vergeturi dc asa ti-e predispusa pielea...dar fiecare e dator sa incerce!

La Cantacuzino sunt cantari bebeii in fiecare dimineata...deci nu dupa fiecare masa (sincera sa fiu nu sunt de acord cu cantaritul asta excesiv pt ca mai mult de un motiv de stres in plus nu e).

Problema cu sanii eu n-am avut-o...am niste sfarcuri acum de ma mir cum o sa intre la bb in gurita. Dar dc a reusit Alexia, o sa poata si bb2. Cu garmastan nu m-am dat nici inainte sa nasc si nici dupa pt ca nu a fost cazul....poate am avut doar noroc dar n-am avut rani.

Colac dupa nastere n-am folosit. Pur si simplu am stat pe partea pe care nu era epiziotomia la indicatia medicului si a fost ok.

Cu mersul la baie e problema mare dupa nastere...dupa parerea mea cea mai mare problema. Mi-e si teama sa ma gandesc!

Levi, super vestile de la dr! Prietenele mele au facut epidurala la cezariana pt ca le ramane cateterul prin care le mai baga anestezic urmatoarele 2 zile si le mai calmeaza durerile.
dar e adevarat ca auzi ce se vorbeste, simti cand scoate bebele, simti tot dar fara durere. Poate totusi se intorc amandoi bebeii si vei naste natural dc asa iti doresti si dc totul va fi ok!

Mihaela (32+) si Alexia- Maria26 august 2004

Utile pt burtici, viitoare mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Buna fetelor, vad ca sunteti puse pe intrebari super serioase. Eu, sa va spun sincer, citesc cu sfintenie la mamici de noi-dec. Mi se pare extrem de educativ si mai ales incurajator sa vad cum fetele care isi faceau griji ca si noi acum se descurca de minune cu bebeii cu mai mult sau mai putin ajutor. Pe bune, eu mai am nitel si iau notite. Nu-i asa Aelita?

In legatura cu vergeturile sau celulita ... ce sa zic, la celulita in special pe picioare ma inscriu si eu, am din belsug. Vergeturi nu stiu, io zic ca sunt semne de la pantaloni, ca ma cam strang si nu zic ca sunt vergeturi, acuma ... cine stie, vedem noi mai incolo.
Eu ma uit cu groaza ca iar tre epilat, pedichiura si aranjat dansa. Daca pana acum a mai mers cum a mai mers, acum stiu ca imi va fi practic imposibil. O sa il rog pe sot sa ma ajute, macar pe picioare. Cu dansa poate o mai rezolv cu crema si oglinda ... .

Levi, ma bucur mult sa aud de bine. Tine-o tot asa!

Va pup,

Cata 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

levi - super vestile despre bebeii tai! Bravo, inseamna ca ai fost cumintica si ei vor veni cu siguranta pe lume la timpul potrivit!

monu - am citi PM,

Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana 36+ cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Gata m-am calmat.
M-am descarcat pe sot si acum sunt bine...Cica el ce sa faca cu vergeturile de pe frunte?(riduri)si ca fusta oricum o purtam prea scurta.
E un dragut...ca ma face sa rad.

Pup fetele pentru sprijinul moral si solidaritate.

Sunt probleme mai importante,noi sa fim sanatosi.

Levi,felicitari pentru baietei.Nu ma pricep la anestezii,dar te ajuta fetele cu siguranta.

Hainute bb ,caruciorul

Dana 36+

Mergi la inceput