Mamici de ianuarie-februarie 2007 (42)
Raspunsuri - Pagina 7
anis spune:
Oana_bucur, eu am avut problema asta la un san.Prindea f greu sfarcul.La spital m-a ajuta asistenta.E f important sa inveti tehnica de a-i baga tzatica in gurita...aici prinzi o moasa sau o asistenta la spital.daca nu iti iese, foloseste cele din plastic, desi la mine Ingrid nu le-a acceptat, mai mult din faptul ca trebuie sa traga mai tare ,decat daca ar suge la san direct si asa obosea f repede.
E f important sa-l pui pe bebe la sani, ca iti iese sau nu, sa incerci...o sa reusesti pana la urma.
Uita de pompa ,ca se invata f repede asa...plus ca sanul nu e stimulat cat trebuie ca sa produca lapte...iti spun ca la mine a supt vreo 2 luni doar dintr-un san ,la celalat ma mulgeam si era chin,pana am luat tauruld e coarne si am reusit.
La sfarcurile ombilicate trebuie sa ii bagi mamelonul mai mult in gura, stai linistita ca nu se ineaca.
Pompa foloseste numai la furia laptelui...in rest lasa copilul sa-si creeze necesarul de lapte.
AniS 34+ Iarina-Elisa
si Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
anis spune:
Hai sa va zic de mine.
Aseara am avut dureri f mari, am crezut ca ,gata pana aici mi-a fost.Dureri f mari ca la menstruatie , cu junghiuri pe mijlocul burtii, de mi-a amortea burtica, burta f tare.L-am trezit pe sot in mijlocul noptii ,nu ma puteam misca de durere ..mi-a adus medicamentele...m-au mmai lasat durerile dar nu foarte.
Am vb cu dr azi mi-a zis sa mai i-0au si alt medicament si sa speram ca va avea efect.
A inceput sa-mi fie frica ,serios....sa mai stea in burticaaaaaa
AniS 34+ Iarina-Elisa
si Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
oana_bucur spune:
Roandre,Anis mersi de sfaturi...le iau in considerare.
Anis tu cand spui colac mare te referi la cel de plastic de pus pe scaunul WC sau la colacul de apa-plaja pe care il folosesti dupa nasterea naturala ca sa stai in fund in pat?
Chiar nu ne descurcam fara colacul de plaja? ...incep sa ma simt ciudat la cat este de mare deja bagajul meu de spital...
Haine bebe
Burtica
Eu si Noi
33+
anis spune:
Ma refer la colacul ala de mare..unul mic, il umfli doar un pic...cat sa nu stai cu fundul.Nu e absolut necesar...eu la Ingrid nu l-am folosit..stateam asa mai pe vine...si era ok..
AniS 34+ Iarina-Elisa
Amaya spune:
Anis, apropo de colacul de mare imi aduc aminte ca in sala de alaptat, la Filantropia, scaunele aveau o gaura in mijloc, in materialul cu care erau capitonate si mereu m-am intrebat oare ce este cu gaura aia fiindca era clar ca erau confectionate asa in mod special.
Oana, apropo de alaptat, in spital am vazut ca le dadeau supliment (lapte praf) daca nu mancau cel putin 10 ml la o masa (ii cantareste dupa fiecare masa). Chiar daca nu ai lapte deloc sau prea putin mai intai ti-l pun la san si abia apoi, daca este nevoie ii dau supliment.
Referitor la cantitati din cate imi aduc aminte neonatoloaga mi-a spus ca in prima saptamana cantitatea ideala la o masa este in functie de cate zile are copilul (la o zi 10 ml, la doua zile 20 ml, etc) apoi se merge pe 100 ml de aprox. 6 ori pe zi in prima luna de viata, 200 ml in a doua luna, etc., insa nu vei putea controla exact cantitatile (cum eu ma mulgeam, fiindca aveam rani asa de urate incat era un chin sa-l las pe el, si ii dadeam din biberon era mai simplu de controlat).
Cu sfarcurile ombilicate, ideal ar fi sa poti folosi mameloanele de silicon de la inceput (sa le accepte bebe) fiindca si pe mine m-au chinuit fara si dupa 3 zile aveam niste rani oribile deoarece si baiatul meu era un mancau si jumatate. Insa ai toate sansele ca ele sa se remodeleze de la alaptat dupa ce nasti.
Oana 31+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)
Comorile mele
anis spune:
Amaya si la Elias au scaune de alea.Eu am zis a doua zi statea in fund.Dar problema era la toaleta, acolo zic eu ca mi-ar fi folosit un coloc...ca la alaptat ii dai in pat intr-o parte.
AniS 34+ Iarina-Elisa
anis spune:
Mie nu mi s-a remodelat nici un sfarc...cu ranile nu prea ai scapare, nici cu mameloane nici fara.E greu zic eu cu mameloane, il solicita pe bebe mai tare,plus ca nu simte sanul tau ci palstic.
AniS 34+ Iarina-Elisa
oana_bucur spune:
Amaya
Mi-am luat mamelone...sunt de la nuk si sunt din latex. Ma intreb daca nu m-am grabit... in loc de a le lua pe cele de la Avent...dar pe astea de la nuk scria ca sunt speciale ptr sfarcuri ombilicale si de aia le-am ales. Nici nu stiu daca sa le pun de prima oara ca sa nu aiba posibilitati de agreere putza...parca as vrea sa simt si contactul direct cu el....dar parca nu m-as risca sa refuze mai apoi mameloanele...
Pe parcurs stiu ca voi vedea ce fac...insa mai intai va chinui pe voi cu intrearile ca sa-mi fac o idee de inceput.
Haine bebe
Burtica
Eu si Noi
33+
Helenutza23 spune:
oana_bucur dar la tine nu s-a remediat prob cu sfarcurile? eu pana la urma nu mi-am luat avent niplette. mi s-a parut ca e cam tarziu pt asta... adica facusem comanda, aia m-au dus cu vorba inca vreo sapt, am mai fost la miniblue si nu il aveau...asa ca am renuntat. si chiar azi ma uitam... nu stiu cum va suge bb, pe bune!!!
30+