Mamici de ianuarie-februarie 2007 (42)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Nu stiu de unde reciclata vata...dar cand veneau ptr injectii sau punerea perfuziilor am vazut si somoioage de vata de culoare galben-maronie (uscate fiind)...semn ca au fost fierte.
Calmante, Amaya...e voie? Inteleg ca tu ai facut cezariana...
Bine ca mi-ai amintit de colacele de toaleta...data trecuta am folosit tone de hartie igienica ca sa tapetez colacul.
Sa pun pe lista.

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura ionescu spune:

Catalina – aparatul pe care ti-l recomanda Mariana se gaseste si in Romania. Cred ca poti sa-l comanzi de la bebelusultau.ro. L-am vazut eu la Kidex. Nu mai stiu cat costa. Nu l-am luat fiindca daca incep asa nu mai las copilul in pace dupa ce se naste si o sa-l scot din minti.

Criss68 - eu am probleme cu mainile asa cum le descrii si, inca tu din luna 7. Intai imi amortesc degetele de nu le mai simt si trebuie sa le frec bine ca sa circule sangele. De vreo 3 saptamani ma trezesc cu mainile umflate rau de tot, amortite si ma dor si articulatiile degetelor de mor, nu pot sa tin un mar in mana. Doctorul a zis ca e normal, sa nu ma ingrijorez, ca mai am putin si o sa treaca. Se pare ca bblusha apasa pe artere. Nu poti sa faci nimic decat sa misti si sa le masezi bine cand se intampla. La mine se intampla numai noaptea.

Liudo- esti draguta rau de tot cu burtoiul ala! Si la mine bebelusha a dat rau de tot din picioare si maini in saptamana 34. M-am speriat rau. I se vedeau manutele si piciorusele prin burta, credeam ca plesnesc si iese, asa de tare se misca. In plus ma si durea sub coaste unde lovea ca disperata, cred ca avea un picior pe ficat.Dupa care am citit pe net si se pare ca la femeile la prima sarcina asta e saptamana in care se aseaza bb bine. Asa ca de saptamana viitoare se mai potoleste, dar tot o s-o simiti, ca nu se lasa cu una cu doua.

Amaya – si eu nasc la Filantropia si mi-am facut bagajul. Am pus camasi de noapte, halat, de toate. As vrea sa stiu daca ma primesc cu ele in spital. Mai précis cam ce am voie sa iau cu mine acolo si ce nu. Ca am o geanta de spital cu muuuulte lucruri in ea.
Apropo, unde gasesc colace de WC de hartie?!? Stie cineva?

Laura, 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Oana, da, ai voie calmante permise in cazul alaptarii, eu am folosit Piafen fiindca mi s-a spus ca este mai eficient decat algocalminul, insa acum am aflat si de Ketonal (dar nu stiu daca este permis....o sa aflu). Oricum imediat dupa cezariana mie mi-au pus calmante in perfuzie fiindca durerile cauzate de retragerea uterului (cred...semanau cu niste contractii intense) erau destul de mari.

Laura, te primesc cu ele in spital, te primesc cu tot, nimeni nu-ti verifica bagajul...insa eu mi-am folosit camasa mea de noapte abia dupa ce m-am mutat in salon iar la recomandarea moasei pentru inainte,in timpul si imediat dupa operatie am folosit camasa si halatul de la ei deoarece se murdaresc de sange.

Oana 31+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)

Comorile mele

Mergi la inceput

LauraIonescu...eu imi imaginez ca in metro, selgross sau carrefour nu ai cum sa nu gasesti si asa ceva...
Amaya acu ca te-am prins la mijloc te bombardez cu intrebari:
La inceput in spital daca ai putin lapte...te lasa sa il alaptezi daca poti cu cat ai si suplimenteaza ei? Cam cat mananca la inceput un putza...adica cat il tii la san si cam cu ce frecventa...si daca il servesti la biberon cam ce cantitati? La inceput ii dai numai lapte (apa, ceai cand incepi ai da)?
Eu m-am cam format pe ideea de alaptat la cerere...iar in cazul in care e un somnoros sa il trezesc numai la 5 ore nu la 3 cam cum se practica adesea...tu ce zici!?
Te-am innebunit...imi raspunzi cand ai vreme si chef

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela73 spune:

Kateryna si mie mi se umfla un picior mult mai mult decat celalalt.

Chiar asa de unde luam colacii astia de WC din hartie caci daca imi fac astia clisma o sa fie jale...

Si eu ma inscriu in tabara celor care au un copil super agitat (Cata sa stii ca nici asa nu esti linistita caci te gandesti ca poate are ceva de nu-si gaseste locul o clipa).

Mirela 37+ programare cezariana 20 dec. 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sraluca spune:

De unde luam colacii de WC???

sraluca36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

oana_bucur, copilul trebuie sa-l pui la san chiar dc nu ai laptic pt ca asa stimulezi venirea lapticului. Lapticul se instaleaza cam dupa 2-3 zile indiferent de nastere. In primele zile vei avea doar colostru care e in cantitati fff mici. Abia in a 2-3 zi vine laptele in cantitati impresionante cand ai si nevoie de pompa sa-l scoti afara pt ca e atat de mult incat te dor sanii si dc nu e scos risti sa faci mastita caci bb oricum nu papa mult.
In primele zile bb papa cam 10 ml de lapte!!!!! Dc ai un biberon te poti uita sa vezi cat de putin inseamna. Eu am fost f stresata la inceput pt ca ma asteptam in nestiinta mea ca bb sa pape un bibe intreg de lapte...hihihi. Rad acum dar atunci am plans de m-am umflat ca bb nu papa, ca o sa moara de foame...paranoia de proaspata mamica.
Dc nu ai lapte si bb plange or sa-ti dea din spital glucoza sau lapte praf pt bb. A mea nu a vrut sub nici o forma sa pape cu biberonul.
Apa, ceai nu e cazul sa se dea la bebe cat timp e alaptat la san pt ca la inceput lapticul e apos (sa-i astampere setea) si apoi devine gros si consistent ca papa.
E bine ca bb sa fie alaptat la cerere...cand e mica papa cam la 2,5-3 ore...cere el (si te asigur ca stie sa se impuna prin urlete bb). Oricum vin si asistentele si iti spun cand sa-l alaptezi (asta dc e la lampa si nu e cu tine in camera).
A mea a fost mai puturoasa si in primele zile cerea chiar la ore de papa pana a prins putina putere si apoi nu o mai opream. De la 7 sapt de abia a inceput ca noaptea sa pape la 5-6 ore ceea ce a fost super ok. Dr pediatra mi-a zis sa n-o trezesc pt ca dc ii e foame stie sa ceara.

Mihaela (32+) si Alexia- Maria26 august 2004

Utile pt burtici, viitoare mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Fetele cu animalute nu va mai stresati.
Eu am 3 bichoni si au trait si traiesc cu Ingrid bine mersi.

Ce e f important ,sa-i duceti de acsa 1 sapt (mai ales la catel)cand veniti cu bb acasa.
Cateii au simtul proprietatii f dezvoltat si daca e adus un introdus pe teritoriul lor nu reactioneaza tocmai bine, asa cand se intorc si il gasesc deja ei il considera ca facand parte din decor dintotdeauna.La mine a mers perfect asa.Plus ca i-am lasat sa o miroasa din prima.Acum ii alearga si le da la suturi toata ziua...

Dar trebuiesc sa fie deparazitati intern si extern,vaccinati anual, plus vaccin antigiardia, tunsi etc...

AniS 34+ Iarina-Elisa
si Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Roandre, Amaya ma intreb ce pot face daca sfarcurile mele ombilicale nu vor sa ma ajute in primle zile...daca bebe nu le va putea prinde sa suga...cam ce as putea face in primele zile pana sa ma ajut de pompa???
Dar cine stie!?...cum se mai itzesc ele, daca le chinui un pic...poate le prinde si se poate folosi de ele fara sa le lase sa se ascunda...si atunci se rezolva problema.

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

laura ionescu daca nasti natural, ia-ti un coloc din ala de mare..o s aai mare nevoie de el..

AniS 34+ Iarina-Elisa
si Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput