gris cu lapte

gris cu lapte | Autor: mirachi

Link direct la acest mesaj

imi spune si mie cineva cum se prepara grisul cu lapte sau defapt laptele cu gris si de la cate luni e indicat de dat la bebelusi?

Just Me !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulianegrea spune:

se fierbe laptele apoi se adauga cate putin gris, dar ai grija sa nu ti se faca gogoloase, dar de ce sa-i dai gris ca oricum nu contine nimic pt copil, vitamine sau altceva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

se incalzeste laptele si se adauga zahar sau miere. se adauga apoi grisul si se fierbe pina se ingroasa.

regula e: 1 lingura de gris la 100 ml de lapte. eu fac 300 ml de lapte o data si papa amindoua fetele la o masa/gustare.

Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
****pt. poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala)****

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirachi spune:

multumesc pentru raspunsuri.

Just Me !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Nu contine mare lucru si griul nici nu e recomandat la virste mici.
Recunosc ca mie-mi place!

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

grisul e recomandat in jurul virstei de 1 an, din cauza alergiilor la gluten, ca si piinea de altfel, si tot ce contine griu.
eu il fac la microunda, pun citeva lingurite gris + lapte ca sa iasa ca un pireu tare lichid, si-l dadeam 1 min la microunda, apoi il amestecam si-l mai bagam 1 min, apoi gustam.

Flavia +14, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://community.webshots.com/user/pepsidominic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianegrea spune:

'pepsi' stii ca microundele sunt daunatoare, mai ales pentru copii, pot cauza cancerul, atentie ce folositi mamici pt. copiii vostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salma2005 spune:

Laptele cu gris se prepara cu 1 lingurita gris (5g) la 100 ml lapte. se pune laptele la fiert, cand ajunge sa dea in clocot se face focul mic si se adauga grisul in ploaie amestecand cu un tel ca sa iasa omogen; se lasa sa fiarba , dupa preferinta se indulceste 5% cu zahar (NU miere) adica 1 lingurita zahar la 100 ml lapte. Se da cel mai devreme de la 6 luni.

Dar de ce sa-i dai gris, cand exista atatea cereale speciale pt bebei, care contin amestec de cereale, mai putin grau sau cu grau in cantitati foarte mici, imbogatite cu vitamine si minerale,care se prepara instant in biberon, nu au nevoie de fierbere, etc...Iti recomand cu caldura Nutriben - cereale de inceput pentru biberoncare nu contin grau, sunt foarte placute la gust, sanatoase si se prepara instant. Gris ne dadeau mamele si bunicile noastre cand pe vremurile de mult apuse,in afara de biscuitii obisnuiti, nu exista alt fainos pentru bebelusi.

Sanatate maxima

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salma2005 spune:

PEPSIdraga, ma scuzi ca intervin, dar a propos de microunde, mai bine ai renunta la ele, cel putin pentru hrana bebelusilor.
Subscriu la ce a scris Iulianegreaca fiind efecte pe termen lung, si imi permit sa adaug, ca microundele nu sterilizeaza mancarea in timpul prepararii, asa cum o face temperatura (focul) ceea ce poate sa duca la viroze intestinale sau enterocolite bacteriene datorita contaminarii preparatelor, oricat le-ai spala. Asa ca, pana la cancer sunt alte pericole care pandesc dupa colt.
Ai grija.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

quote:
Originally posted by salma2005
dupa preferinta se indulceste 5% cu zahar (NU miere) adica 1 lingurita zahar la 100 ml lapte. Se da cel mai devreme de la 6 luni.
salma
salma, mirachi nu scrie citi ani are bebeul ei, poate e sarit de un an si atunci e ok sa ii dea miere si chiar si gris.

eu le fac la fete cam de la un an (au acum aproape 2 ani), cam o data pe saptamina pt ca le place. ii pun un pic de vanilie sau fructe deasupra si e foarte bun. chiar si mie imi place. cerealele de bebe au un gust nashpa. le mincau cind erau mici dar acum nu mai vor sa le vada.

nu ar trebui sa fii asa de categorica ( ma refer la "NU miere") atita timp cit nu stii toate datele problemei.

Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
****pt. poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala)****

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

fetelor in legatura cu microundele este un subiect pe forum cu argumente pro si contra, deocamdata stiintific nu s-a dovedit ca ar fi nociv, asta ca era o intrebare cu ce incalzim laptele, iar in legatura cu sterilizara, nu prea vad ce e de sterilizat in grisul cu lapte, ca laptele era de soia si-l faceam cu apa fiarta in prealabil. eu, ca si alte mamici incalzesc mincarea lui fiumiu la microunda, si gravida fiind tot asa faceam, este frica din necunostiinta de cauza, si este o frica ce apare in Romania mai ales.in schimb lucruri care sunt cu adevarat grave ca si alergiile, sint necunoscute. numa bine la toata lumea, si merci de atentionare

Flavia +14, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://community.webshots.com/user/pepsidominic

Mergi la inceput