mitul androginului

mitul androginului | Autor: alinas

Link direct la acest mesaj

trebuie sa fac o lucrare cu acest subiect.cine ma paote ajuta cu cateva exemple,romane,nuvele etc in care apare acest mit,in afara de rebreanu"adam si eva"so platon"banchetul".multumesc mult.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

quote:
Initial creeata de alinas

trebuie sa fac o lucrare cu acest subiect.cine ma paote ajuta cu cateva exemple,romane,nuvele etc in care apare acest mit,in afara de rebreanu"adam si eva"so platon"banchetul".multumesc mult.

"Travesti" - Mircea Cartarescu si in cateva nuvele ale lui Mircea Eliade si Mihai Eminescu. Din pacate nu am aici cartile sa iti zic exact care...

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

www.bestgames.com.au <--- is live!!!

http://acorns.com.au/cs/blogs/literarykaleidoscope/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Phanes, un androgin, care isi este suficient siesi si care a creat prima generatie de oameni.
Cauta lucrari despre acest personaj sunt cateva bunicele.

Jakob Boehme - Barbat si femeie in Dumnezeu si in Creatie

Huh - in Egiptul Antic

Mihail Gramescu - Calea de apa

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manon spune:

ideea e mai veche
cam ....de la aristotel...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

"Nunta in cer" si "Maytrei" de Eliade.
Eminescu ...hmmm..ceva in "Luceafarul"...
Ar fi interesant de abordat mitul androginulu si din perspectiva asiatica: budismul tantric, ying-yangul chinezesc ori yab-yumul tibetan.
PS ...ca mi l-am amintit si pe Haruki Murakami cu "Padurea Norvegiana" ori "Kafka on the Shore" ( e drept, ca mitul andorginului e mai pe fundal...dar e )

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput