Este atat de greu cu copiii in clasa I?
Raspunsuri - Pagina 3
giul spune:
mikim,mai este un subiect la cabinetul psi -avem probleme cu cititul ,e bine sa te uiti pe el ,poate te ajuta.pentru unii copii clasa 1-a poate fi extrem de grea si din cauza schimbarilor si din cauza parintilor,profesorilor si din cauza lucrurilor care se invata la scoala care pentru unii par usoare ,iar pentru altii de nepatruns.
simali spune:
Am citit undeva ca relatia dintre copil si mama este una de suflet si-l invata pe acesta sa fie bun si cald. Rolul tatalui este acela de a pregati copilul pentru interactiunea cu lumea rea si dura de afara. Interpunerea mamei in relatia dintre tata si copil (mai ales daca este baiat)este departe de a fi benefica pe termen lung. Tatii, asa cum sunt ei, (mai duri, mai violenti in limbaj uneori, mai intransigenti, etc.) trebuiesc lasati sa interactioneze cu copiii in felul lor, fara prea multe interventii materne. Evident, atat timp cat nu se sare calul (violenta fizica, umilire exagerata a copilului, etc.).
Nu-mi plac nici mie multe dintre apostrofarile "paterne" din familia noastra (odata cand am fost la munte, de pilda, sotul meu, in plin traseu, l-a facut varza pe pustiul nostru de 5 ani ca se plange ca o baba ca-i obosit, ca nu strange din dinti, ca nu lupta, etc.) dar incerc sa-mi musc limba cand vreau sa intervin si, atat timp cat baiatul il divinizeaza si tati continua sa fie eroul lui, cine sunt eu sa intervin?
alice simon
mikim spune:
quote:
Originally posted by simali
Am citit undeva ca relatia dintre copil si mama este una de suflet si-l invata pe acesta sa fie bun si cald. Rolul tatalui este acela de a pregati copilul pentru interactiunea cu lumea rea si dura de afara. Interpunerea mamei in relatia dintre tata si copil (mai ales daca este baiat)este departe de a fi benefica pe termen lung. Tatii, asa cum sunt ei, (mai duri, mai violenti in limbaj uneori, mai intransigenti, etc.) trebuiesc lasati sa interactioneze cu copiii in felul lor, fara prea multe interventii materne.
Cred ca exista o mare doza de adevar in cuvintele astea. De fapt, intr-un fel, cam asta incearca si sotul sa-mi explice.
In alta ordine de idei am citit subiectul de pe acest forum cu mamicile de copii in clasa I. Foarte interesant forum, fiindca introduce si mamicile de viitori scolari in atmosfera.
Sunt acolo niste teste, nu am inteles in care parte a anului scolar se dau, care mi se par ffffffff grele. Am incercat cu Karla sa facem aseara din ele, sa vad si eu cum s-ar descurca. Ce sa spun, a raspuns destul de bine - nu l-am finalizat deoarece s-a vaitat ca e obosita cu cat au repetat azi pentru serbarea de duminica). Dar nu a stiut cate luni are un an si nici a cata luna a anului este ianuarie
. E la o gradinita particulara si am senzatia ca nu au educatoate foarte profesioniste, cum sunt cele de la gradinitele de stat. Vreau ca dupa sarbatori sa cumpar carti-manuale cu intrebari din astea, trebuie sa existe asa ceva. Si alte manualele pentru clasa I, mai are, dar mi-am propus ca dupa sarbatori sa ne pregatim mai serios, dar tot asa, in joaca, sa nu se plictiseasca de lectii de pe acum.
mikim spune:
[quote
Draga Mikim,
O sa te superi, dar trebuie sa iti spun - problema este in modul in care gandesti tu.
Copilaria petrecuta cu niste parinti 'perfectionisti' care merg pe varianta " tre sa fii primul" poate fi un minunat cosmar.
Copiii au nevoie sa fie copii.
Si au nevoie sa stie ca parintii sunt alaturi de ei indiferent daca o dau in bara sau nu.
[/quote]
Nu as vrea sa fiu "perfectionista", problema mea este ca nu imi dau seama care sunt limitele, cum se comporta alti parinti cu copiii, cat trebuie sa lucrezi in particular cu ei etc. Nu cred ca exista o reteta in acest sens, totusi. As fi vrut sa aiba o educatoare care sa o pregateasca bine pentru scoala. Cred ca startul este foarte important. Cred ca, in cazul ei, notele de inceput vor conta.
Intrebarea mea
okusan spune:
buna mamici
,cu siguranta toate dintre noi avem mari emotii cu inceperea scolii a copilasilor nostri.
eu una la inceput recunosc am fost ingrjorata in ce priveste evolutia baietelului meu deoarece la gradinita in anul pregatitor nu dadea semne ca ii place scooala,era codasul clasei la gradinita,dar cu scoala surpriza![]()
![]()
sunt farte multumita de el ,este fruntasul clasei,si credeti ma nu sata nimeni de capul lui sa invete,
asa ca emeotiile sunt normale la oricare dintre noi.
in ce priveste materia este in functie de evolutia generatiei copilului din ziua de azi.mi sa parut grea materia ptr clasa 1 dar ptr fiul meu nu este o problema se pare,copii in ziua de azi sunt foarte evoluati ![]()
problema greutatii ghiozdanului chiar este o problema ptr prichindeii si de aceea ar fi bine discutata acesta problema intr un consilu al parintilor si profesorilor.
eu una sunt multumita ca la scoala micutului meu au dulapioare unde fiecare isi tine lucrurile asa ca este scutit de a cara in fiecare zi ghiozdanul greu.
va pupic si succese la toti prichindeii

oficial mi -e bine!
cge spune:
Mikim, stai linistita, sunt sigura ca fetita ta se va descurca '
FB' la scoala.
Asa stresata eram si eu in vara, dar am inceput scoala, Victor merge 'super' si mi-a trecut si mie stresul.
Iart-o cu exercitiile pe Karla, sa stii ca programa in clasa 1 este mai aerisita decat pe vremea noastra.
Se pune accentul pe calitate si nu pe cantitate.
Nu e nevoie sa stie sa scrie/citeasca in clasa 1.
Va invata aici.
Gandeste-te ca daca invata sa scrie o litera/cifra intr-un anumit fel:
- nu mai e atenta la ce i se explica la clasa;
- daca doamna ii va cere sa scrie litera/cifra in alt fel, va trebui sa se dezobisnuiasca de a scrie cum stia ea si sa invete din nou literele.
Sfatul meu sincer este sa va bucurati de Mos, de vacanta si de gradi.
Aveti timp ptr scoala din toamna.
PS: Si baietelul meu a fost la gradi particulara.
Simali, sunt de acord cu tine, ca noi ca parinti tb. sa ne sustinem unul pe altul.
Daca nu suntem de acord unul cu altul, ne spunem parerile contradictorii cand suntem numai noi 2.
Magghyc, bine ai scris.
Calificativele sunt asa de relative.
Si e atat de bine sa iti spuna copilul tot ce are pe suflet si sa stie ca poate conta pe familia lui indiferent de ce i se intampla.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei
www.computerbild.ro" target="_blank">Revista lui tati