Mamici de martie-aprilie 2007 (12)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns paula75 spune:

Buna ziua Burticutzeklor!
Vreau sa va intreb cat aveti voi tensiunea...ca eu am avut-o de cand ma stiu 12 cu 6 si in sarcina la fel.....dar sapt. asta mi-a gasit-o 14 cu 9 si dr. de fam. mereu imi zice ca o gravida trebuie s-o aiba 10 sau 9.....in concluzie mi-a dat nifedipin ...dar in prospect scrie clar ca nu se se recomanda......
Voi ce imi ziceti?
Paula
29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdutah spune:

Paula:
tensiunea: 12 cu 6 ... sau 120 cu 60 e buna si ar trebui sa o ai si cand esti gravida! Mie cam de la finalul lunii a treai mi-a crescut tot la 14 cu 9 si a incercat medicul sa o scada cu magneziu, dar nu a reusit dupa care mi-a mai dat pe langa magneziu si niste pastile de tensiune. Si pe instructiunile mele scria ca pana in luna a 3 nu e bine sa se ia si a doua zi i-am si spus medicului ca nu prea as vrea sa mai iau. El mi-a spus sa am incredere in el ca de 30 de ani foloseste medicamentul si e mai bine si ptr. mine si ptr. BB sa avem tensiunea normala.
Asa ca din septembrie iau zilnic o astfel de pastila si de 3 ori pe zi magneziu. Tensiunea e acum normala: 120 cu 60 doar cand ma duc la control mai creste un pic de la emotii ... insa dupa control cand o masoara e iarasi totul bine.
Ce contin pastilele tale ? Caci ale mele se numesc altfel (Jutabloc), dar contin numai 50mg metoprololtartrat. Eu sper sa fie totul in regula, BB sa cresca sanatos ... imi mai faceam probleme cand nu il simteam ca poate de la medicamente nu simt ... insa cand ma duc la medic si vad ca a crescut normal si ca ii bate inimioara ma linistesc ... si iau mai departe medicamentele.
Ce mai stiu este ca daca o sa iti creasca tensiunea si mai mult de 140 cu 90 atunci o sa trebuiasca mers la spital!!!

Pupici multi!
Magda 24+5

http://mfoca.myphotoalbum.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

Fetele, o intrebare. Cum va dati seama ca aveti contractii?
Citesc ca multe aveti contractii nedureroase, eu cred ca n-as recunoaste nici una dureroasa.

Referitor la nume, sotului ii place Damian, dar mie nu pt ca la noi e intalnit ca nume de familie. Acum suntem in cautari si nimic nu ne place.
Pustiu nostru a avut si el vreo doua zile in care l-am simtit ca un fluturas, asta dupa ce am facut 3D, dar si-a revenit si acum mai ca o ia burtica sg la plimbare.
Acum vreo 2 zile am vrut sa-i arat sotului cum se vede burta cand misca bebe si am frecat burta cu mainile un pic mai tare de a zis sotul ca ma strange de gat daca mai fac asa, ca-i zapacesc comoara.

Cum m-am schimbat in sarcina?
Nu mai pot face asa multe ca inainte ca ma lasa spatele. Mi-am dat demisia, dar lucram la o firma de chimicale.
La inceputul sarcinii eram foarte nervoasa, imi casuna din orice si pe oricine, am oprit odata masina in tunel in mijlocul strazii si am vrut sa-i dau pe toti jos pt ca ma enervau ca vb tare si cantau (erau beti). Acum plang din orice´.

23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Iata-ma-s si eu!M-am apucat de curatenia generala asa ca mai rarutz cu,calculatorul,oricum de citit am citit tot ce ati scris.
Referitor la nume:
-primul copil l-am botezat Robert Cristian
-al doilea Maria Alessandra
-si pe cel din burtica Eduard Ionutz
Referitor la cadou m-am gandit sa iau un aranjament frumos cu lumanare si bradutz de la florarie si sa-i duc un cozonac proaspat scos din cuptor ptr ca intalnirea cu d-na dr va fi in in seara de Ajun cand dansa este de garda.
Burtica mea este destul de mare si toata lumea se mira insa eu sunt taaare mandra de burtica si de faptul ca bebe e foarte activ nici n-ar avea cum sa fie altfel avand in vedere ca ceilalti copii sunt tot intr-o continua miscare si cautare de nazbatii.
Pompa de san vreau si eu sa-mi cumpar ptr orice eventualitate si am vazut una electrica la 1 milion asa ca o sa o iau pe aceea.
In fiecare dimineatza dupa ce mananc cea mica are grija sa-mi dea vitaminele ptr bebe daca o vedeti cum se chinuie sa desfaca ambalajul cu degetelele ei mici si sa scoata pastiluta iti vine sa o mananci nu alta.
la burticutze si ma duc la smotru!

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si 24+ album no1 album no2 albumul no3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Am venit la raport... Acum sunt bine. Dar aseara am avut vreo 2-3 ore groaznice, contractii usoare si burta destul de tensionata... ca un pietroi. Daca ma miscam un pic, imediat aparea o contractie. Am reusit sa le calmez intr-un final... cu toate pastilele posibile... Mai aveam un pic si fugeam la spital... Bine ca a trecut.
Nici nu prea erau linistiti nici unii dintre copii... baietii mi-au tras suturi, coate... probabil erau inghesuiti din cauza uterului contractat... mandra venea sa verifice ce fac si mai zgaltaia putin patu' cand se urca / dadea jos...

Paula eu am tensiunea 10 cu 5 sau cu 6... dar asta in mod normal... ca mai scade... simt eu ca imi crapa capul...
Intreaba medicul care-ti rmareste sarcina despre medicamente...

Claudi@ o sa le recunosti pe alea dureroase cu siguranta... Ti se face burta tare-tare si simti ca o pierzi daca nu te tii de ea... Parca ai pietre in burta... Complicat de explicat... o sa vezi la fata locuui... nu le ratezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramar spune:

Buna gravidutelor! Venim si noi la raport ca pana maine seara nu prea o sa fim pe acasa .Eu si bebelina suntem bine cu dormitul mai avem probleme dar asta e ce sa facem si tati ne mai sforaie si el ,luni il ducem cu noi la medicul de familie ca asa nu se mai poate.Va doresc un sfarsit de saptamana cat mai placut si bebeii sa fie cuminti. Laura 23+Arianna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madmat spune:

buna ziua fetelor.
vin si eu la raport.
in general suntem bine (marsalla) sa nu ma deochi pt ca in fiecare data cand ma intreaba cineva cum ma simt si spun ca bine ,cum ajung acasa mi se face rau poate sunt si eu un pic cam mult superstitioasa.
pompa de san ma spus mami ca ma cumparat ea una.tensiunea la mine inainte si acuma in timpul sarcini este ca al unui pilot, adica buna.
roxanici nu mai esti activa la forum ce sa intamplat cu tine ca scri numai 2 randur si dupa ai de dai disparuta .
un WK cat mai frumos si linistit sa aveti pe burticuze

matilda24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

si eu la raport:

Paula, eu am tensiunea 11/7 11/8 si inainte de sarcina la fel era cu scaderi pe ici pe colo

Of, Elyanne numa intr-un stres stai, sper sa ajungi pana luni cu bine la dr tau si sa decideti ce e mai bine ptr toti.

Madmat, nu stau pitita, dar am avut zile ceva mai pline si cam nimic nou de raportat, de aia am fost scurta si la obiect.

Noi suntem bine sanatosi, crestem si o gadilam pe mama prin burtica.
Am colindat azi dupa brad artificial si nu am reusit sa ma decid la un model :( o sa mai colind si maine....ca tb sa imi impodobesc bradul, nu mai rezist...am un pitic pe creier si nu ma lasa in pace pana nu vede bradul

va pup pe toate

roxana 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmi78 spune:

Am pus burtica la 29 de sapt, am intrat in luna 7-a!!!

Ma intorc la citit, din urma...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Buna fetelor!
Nu stiu ce am dar nu mai pot sta in casa. Cu toata nebunia asta cu mutatul si proiectele m-am invatat prea activa. Azi am plecat de acasa de dimineata. Intai in Auchan sa iau un cadou de casa noua unor prieteni, apoi pe la ei unde am stat pana la ora 16.00 (eram 3 gravidute toate de martie-aprilie) si de cand am ajuns acasa am facut trei feluri de mancare pana acum. Saptamana care vine mai fac si eu putin curat pe aici (atat cat se poate in situatia data) si apoi fugim la parinti sa ma rasfete si pe mine cineva si sa nu mai fac treaba toata ziua.
Bebita e bine, tot agitata noaptea....

PAXELA eu am 1.55m si tensiunea 10 cu 5. De obicei o am 11 cu 5.5, 6 dar doctoritei i s-a parut cam mica. oricum nu mi-a dat nimic sa iau.

PAULA 75- tensiunea 14 cu 9 e cam mare in sarcina din cauza ca ar mai putea creste si nu ar fi bine pt tine si bebe. Intereseaza-te mai bine de medicamente si vezi ce ai voie sa iei.

Aveti grija de voi.

27+

Mergi la inceput