sanii isi mai revin?
am un bebe de 6 saptam,,, de alaptat nu prea il mai alaptez pt ca nu am ce,,,, stau 1 zi&o noapte fara sa ii dau si degeaba:tot moi&lasati sunt,,,nu se intaresc deloc,,nu simt nici o tensiune in ei.am incercat sa ma mulg&abia am scost 20-40ml lapte din ambii,,,beau in tot acest timp ceai de fenicul,anason&chimen dar se pare ca degeaba.... asa ca am considerat ca e mai bine sa nu ne mai chinuim:nici el,nici eu!Cand il pun la san f rar il accepta si trage,,, sta si 30min-1ora si cred ca il foloseste mai mult pe post de suzeta ca sa adoarma.Daca il intarc trebuie sa imi pun cuburi de gheata in cazul in care incep sa se intareasca dupa cateva zile?exista riscul sa mai fac acum furia laptelui?Isi mai revin sanii?intreb pt ca in momentul d fata s ffffffff moi,,,se mai intaresc?
va pup
Raspunsuri
Siminaf spune:
Nu conteaza ca sint moi, lapte tot se produce. Nu trebuie sa fie tari ca sa aiba lapte in ei! Dar daca nu-l pui des ka sin, ci faci pauze de 1 zi si 1 noapte, cum ai scris, normal ca nu se produce lapte. Trebuie pus la supt de cite ori cere si atunci sa vezi cit lapte vei avea. Ceaiurile ajuta sau nu. Dar suptul bebeului SIGUR ajuta. Cauta subiectul despre alaptat de la copii, ai acolo sfaturi mult mai multe.
Nu te opri acum cu alaptatul! E pacat! Mai incearca, o faci pentru copilul tau!!!
Mult succes si pupa gogoloiul! 
babyyy spune:
siminaf nu stiam ca dc sunt moi inca mai au lapte,,,,de cate ori cere mankre il pun la san prima oara dar e f nervos,,,ii bag sanul in gura si sta asa cu el nu trage si urlaaa.de aceea recurg la biberon.Ultima oara cand m-am muls am incercat sa ii dau cu biberonu si mi-l scotea cu limba,,, l-am pus in seringa si dupa se stramba si il voma.In acea zi nu manksem nimic altceva decat gratar de pipept d pui fara condimente.Cineva mi-a zis sa fac testul laptelui:sa-l pun intr-o lingura la fiert si dc se strica nu e bun insa nu s-a strikt.nu inteleg de ce nu vroia nici din biberon laptele muls!
Annie80 spune:
tetina biberonul nu-i asa 'soft' ca sanul tau piciul meu nici suzeta na vrut-o decat 2 saptamani...
si sanii nu-si mai revin nu se mai ridica nu se mai intaresc...o simt pe pielea mea
Siminaf spune:
Uite aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70643
In afara de primele 2 zile de "furia laptelui", dupa aceea am avut sinii f. moi, iar lapte era suficient (cel putin la primul copilas al meu, ca la a doua am avut ceva complicatii).
Mult succes si nu te lasa! 
roxanaz spune:
citeste si aici Alaptatul - help line. e un subiect care a ajutat multe mamici cu probleme la alaptat. si nu renunta!
Roxana
emaaimee spune:
babyyy, felicitari pt bb.sa creasca mare,sanatos.
dupa cum s-a mai scris lapte e in sani, e relativa chestia cu sanii moi.corpul nostru se adapteaza f bine alaptarii, ca doar e ceva natural.de aceea nu vei mai avea sanii tari ca la inceput,dar lapte e sigur.la fel nu trebuie sa te iei dupa ce mulgi, lapte vine daca suge bb.
o pompa f buna este numai cea electrica.cea manuala inhiba alaptarea.daca totusi incerci sa te mulgi,fa-o intr-un mediu linistit, eventual cu muzica ccc care iti place in surdina si cu o poza a bebelui in fata.fii calma,relaxata.
cea mai buna pompa e bb, pus la san la cerere.pune bb la san des.isi va regla productia de lapte singur.nu-i nimic ca sta atat la san, asa fac multi.iar tu odihneste-te cand bb doarme si asa vei avea lapte.nu incerca sa fii superwomen, odihneste-te de cate ori ai ocazia.accepta ajutor din partea oricui se ofera.
scrie la Alaptatul helpline daca vrei sa il intarci sau/si pt orice intrebari ref la acest sub.sigur ca poti sa treci prin furia laptelui si la intarcat(intarcatul de preferat sa se faca progresiv, nu brusc) eu as zice sa nu renunti asa usor.laptele tau e tot ce are nevoie bb.
succes.
de piticotu' uriash m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
babyyy spune:
multumesc pt incurajari,,,, adevarul e ca este deprimant cand ma uit in oglinda la mine,,plina d vergeturi,,,sanii moi si lasati,,, pe deasupra s si mici si arata ca 2 pieli:((((,,,, ciuti nu vrea sa traga decat noaptea il prind mai linistit si atunci il tin pana imi adoarme.cand vad cum arat si nici el nu ajuta , faza cu sanii moi si faptul ca inca mai e lapte chiar dc s moi nu stiam, si stateam in dubii : sa il intarc sau nu.este f nervos,vioi,,,, cum l-am adus d la spital cred ca la maxim 2 saptam isi ridica el capul,,, si-l tinea putin cand il puneam p burta,,, il pun in patut intr-un loc si il gasesc multttttt mai sus sau mai jos si asta inca de atunci iar acum are doar 6 saptam.Se agita in asa hal incat vomita tot dupa masa!se trezeste tipand si asta e semn k ii e foame,,, il pun la san urlaaaa pana se inroseste,,,ii pun sanul in gura DEGEABA! urla si sta cu gura deschisa dar tot nu il vrea.il mai las jos sa se linisteasca iar il pun iar tipa.cum simte tetina biberonului se linisteste.normal k ma descurajez si ma apuca nervii.pe deasupra am avutr si niste suparari,problm(in care am slabit 20kg intr-o luna-sa zicem ca e si asta ceva bun),,, am mai scris si la alte subiecte.Primul pas "bun" facut d mine in ultima luna e ca mi-am incheiat socotelile cu socrella si i-am rugat pe amandoi sa nu mai vina aici.Deci dintr-un punct de vedere m-am linistit.La 3 saptam de la cezariana am inceput munca,,e adevarat ca lucrez de acasa dar 8ore/zi la calculator e stresant & trebuie sa imi termin treaba.Intr-o mana ciuti la san cu o mana lucrez.Normal ca nu mai am rabdarea necesara.De cand am nascut am iesit 1 singura data sa imi iau de imbracat si am stat si la 1 suc in rest zi si noapte in casa,nici makr la cumparaturi pt ca mi le face maikmea.Asa ca am ajuns sa ma intreb:mai are rost sa mai incerc?oare isi mai revin sanii?macar sa se intareasca pt ca nu am pretentia sa fie ca inainte.Asta e...
Va pup:)
coraly spune:
Normal ca tipa cand ii pui sanul in gura dupa ce i-ai dat biberon!!!
Tu ai idee de cate ori mai repede ii vine laptele prin tetina de la bibe fata de san? Pai normal, s-a lenevit. Si eu am patit la fel cu al meu, pe la 2 luni. Dupa o sapt in care i-am dat supliment a refuzat sanul, cum zici tu, sugea noaptea in somn bine merci, ziua urla ca disperatu cand ii bagam sanul. Ce am facut. 2 zile m-am chinuit f tare, adica l-am pus fortat la san, desi urla, nu i-am dat suplment. Dupa 2 zile a uita de bibe si a supt sin nou.
Deci, daca vrei sa mai alaptezi, afara cu biberonul. Si nu te speria, chiar daca urla nu va muri de foame. Pana la urma va suge, ca nu e prost.
Coraly si Sergiu (3 ian 2005)
poze
roxanaz spune:
Coraly are dreptate Carmen. daca vrei sa suga si sa nu mai vrea bibe...asta e singura solutie. pus la san des, fara supliment...de foame va manca. bine ca ai scapat de socrella! iar tu nu sta in casa, iesiti afara, plimbati-va, asa se linisteste si el, si tu, va aerisiti....si totul va fi mai bine!
Roxana
PS: noi tot te asteptam la subiectul de constanta, sa stii! ![]()