Bebei de Canada in burtici de mamici (2)
Raspunsuri - Pagina 26
biscu spune:
problema mea cu vaccinarea e ca am dat de niste articole si carti care spun despre posibilitatea sa fie cauza bolilor moderne in continua crestere. ma refer la autism, asthma, diabet etc.
de aceea zic autorii, parintii trebuie sa fie informati si sa nu aiba surprize.
in fine, cred ca o sa-l vaccinez si continuu sa ma informez. daca vreti pot sa va spun niste titluri de carti luate de la biblio.
ciao fetele si sanatate la fetele racite,
biscu
Sori1980 spune:
Felicitari pt baietel Pepsi!!!
Monicutz, da, mie de la migrenele astea cu orbire imi face operatie,nu de la miopie, dar a fost si alegerea mea tocmai din cauza orbitului, si dr. a fost de acord de la inceput si mi-a programat-o pe 12 aprilie. Cat despre necazul cu rezidentii, mai toate spitalele bune am aflat cu lucreaza cu rezidenti in acelasi stil ca Sf. Michael, asa ca am renuntat la ideea de a ma schimba la alt spital. Decizia am luat-o si din cauza bebelinei, pt ca mi-au monitorizat-o pana acum sa vada cum i se dezvolta inimioara, prin decembrie parea aorta marita, acum totul se vede normal la ecograf, dar dra. cardiolog pediatru vrea sa o vada si imediat cum se naste sa fie sigura ca totul e ok. Deci, daca nu pt. mine, se vede ca pt. bebe tre sa raman la spitalul asta. Incerc sa nu ma gadesc la operatie, si ma rog la DD sa fie totul bine.
Monicutz, iti tinem pumnii si tie si lui Pitilache sa va tineti bebelusii sanatosi in brate in curand si sa fiti mamici fericite! Abia asteptam sa vedem poze cu gagalicile voastre!
Apropos de soti, al meu a pus pe el vreo 10kg de cand am ramas insarcinata. Chestia e ca la noi in casa nu prea sunt tentatii la articolul mancare acum in timpul sarcinii, pt. ca eu toata sarcina am mancat foarte sanatos, si a mancat si el la fel de sanatos pana acum, ca n-a avut de ales. Am citit insa prin carti ca cica se cheama "sympathy weight" si poate fi hormonal la barbati sa se ingrase in timpul sarcinii sotiilor lor
.
Va pup,
Sori 28+
catralu spune:
Hi fetelor!!
Pepsi felicitari pentru baietel!!!La cate saptamani ti-a spus ce vei avea?
Am si eu o mare problema: sunt la prima sarcina si....nu prea stiu ce sa cumpar pentru bebe.Am fost cu sotul meu la Sears( am vazut ca era baby-day) si ne uitam amandoi la lucrurile de acolo ca niste necunoscatori!!!Da,stiu ca trebuie: patut,carucior,hainutze....dar ce altceva?Am cumparat niste sticlute pentru lapte,dar ne-a luat 5 minute sa ne hotaram daca sa luam de 125 ml sau de 250 ml.
O sa avem nevoi de pompa de san,de sterilizator,de toate nimicurile de acolo?Va rog,mamici cu experientza ajutati-ne!!Ce v-a fost cu adevarat de folos?
Sunt magazine numai pentru nou-nascuti in Toronto?Nu prea stim de unde sa cumparam si mai ales ce sa cumparam!!
Sunt gravidutza de 12 saptamani,deci mai am timp...insa sunt cam dezorientata!!
Va multumesc!
carmen94 spune:
catralu..................si eu sunt incepatoare in ale sarcinii.noi deocamdata am luat patutul,cateva lucrusoare ptr.bebe,dar mai avem destule.astept si eu cu interes sfaturile fetelor.ce pot sa-ti spun este ca noi am renuntat sa cumparam sterilizator.am gasit ceva mai practic(dupa parerea mea)vezi
www.sears.ca/gp/product/B000FO1I8Y/ref=sc_pgp_c_7_1_16340271_m_A10FHFRJZ0GJG3_1/104-0122864-2873570?ie=UTF8&n=16340271&s=&searsBrand=core&v=glance" target="_blank">AICI
sau am mai gasit http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93141 vezi postarea lui Siminaf.
ne mai gandim la ceva jucarele,scutece de finet.....ceva pampersi.....dar creme ptr. bebe am zis ca o sa cumparam dupa ce apare bebicul.sa vedem ce ii prieste.iar alte necesitati......pe parcurs....in functie de ce avem nevoie.
dar asteptam si sfaturile fetelor mai cu experirenta.
va pupic pe toate!
Carmen
30+cu
Denisam spune:
Salutare,
Monicutz- cum esti, cand mergi la medic, joi?
Sori-Emma nu statea prea vertical, plus ca nu mergeam mai mult de 30 min un drum, era o pauza si apoi intoarcerea, abia la 3 luni am mers cu ea la drum lung de 3h dus si a fost super ok, a dormit mult, a papat si totul ok, plus ca scaunul are suport moale la cap si dc vrei ii mai potzi puen inca unul, da rnu are rost, noi la 9 lunia trebuit sa intoarcem scaunul si acum e mai vertical un pic,d ecat inainte dar tot e ok.
Sunt de acord ca is bune receiving blanket, eu am avut vreo 4, de diferite marimi , noi nu am folosit manusile decat f. putin, in primele 3 luni am taiat unghiile in somn si desi am avut pompa electrica, eu 4 luni m-am muls cu mina, super eficienta ca calitate, timp si cantiate scoasa in 20 de min-150-200 ml lapte.
Biscu- eu zic sa ii fac vaccinurile obligatorii,plus cele de meningita si hepatitaB chiar, ca emai bine asa ( din ce am vazut, cititi si spus mamici in care creed mult).
Carmen- stai calma ca eu nu am cumparat nimic pt bb2 inca si am cate ceva,dar ne apucam dupa ce aflam ce este si pleaca socrii, 10 febr-uraaa.
Azi sunt trista si plinsa ca am lasat-o pe emma la gradi, cica pina acum e ok, doar ca nu prea a mincat de dimi,dar avand in vedere ca ii ies si maselele si utlimele 3 zile a mincat mai prost, nu le pot acuza de nimci, oricum i-am dus si niste papa favorita de ai ei si par tare ok educatoarele si doritoare sa ajute.
Pup pe toata lumea si o zi buna!
Denisa
Denisa
16w si
'de
Emma Andreea (17 Ian.2006)
Emma Andreea
Zambeste, si maine e o zi!
romaria spune:
Buna fetele,
remember me??:)))))
Pepsi, felicitari pt baietel.
Pitilache si Monicutz va tinem pumnii.
Carmen mai ai putin si iti intreci sotzul la burtica:)))
Biscu, eu o sa-i fac vaccinurile obligatorii.Medicul meu mi-a zis sa-i fac acum si vaccinul de stomac flu dar cred ca nu il fac.
Azi avem 6 saptamani si ceva poze noi.
Pupici, Romaria si Rihannapoze noi
Monicutz spune:
Saluti si multumim mult de incurajari! Avem nevoie :)
Eu joi merg la medic si la eco din nou sa vedem cum se prezinta bebe si in functie de asta ramanem cu nasterea vineri sau mai amanam cateva zile (poate 1 saptamana). Eu cred ca o sa ramana pe vineri. Asa zice instinctul meu, si cred ca oricum nu mai sta in burtica inca o saptamana de vineri incolo. Mi s-a lasat as tare burtica...imi sta intre picioare cand stau pe scaun. Si o simt pe bebe in solduri si in osul pubian. Raceala mi-a trecut aproape de tot. Sper sa nu mai fiu deloc racita pana vineri.
Oricum, a venit mama si sunt bucuroasa ca ma ajuta si o sa facem toate pregatirile pe care su nu le-am facut pana acum: curatenie, spalat, calcat etc. Sotul meu m-ar ajuta dar e super ocupat in perioada asta, asa noroc cu mama.
Sori, cred ca ai luat o decizie f buna sa ramai acolo unde stiu exact ce-i cu voi si la ce sa se astepte.
Pitilache, ma intrebai de emotii.....stau inca bine zic eu...Inca dorm noaptea, chair daca cu multe intreruperi :). Asta inseamna ca sunt totusi OK.
Catralu, sa incerci si la Walmart pt ca sunt acelaeasi lucruri ca la Sears si sunt mult mai ieftine. Sau la Zellers.
Denisa, o sa vezi ca se obisnuieste la gradi si o sa-i placa! Cred ca mai greu iti e tie sa o lasi acolo!!
Oanapan, ce mai faci???
Va pupic,
, 37+
laurajr spune:
Pepsi, felicitari pt baietel, o sa aiba Dominik tovaras de joaca...poate al 3 lea va fi fetita
.
Monicutz, bafta maxima si succes, sa-ti tii in brate bebele cat mai curand ! Nastere fara probleme !
Denisam, stiu ca e greu sa-ti lasi copilul la day care cand e asa mic, eu am plans si pt Ioana , avea 3.10 ani dar nu stia o boaba de engleza si tare amarata eram ca nu se descurca deloc. Si acum turuie o engleza de te sperii .
Catralu, parerea mea e ca e prea devreme de cumparaturi de bb, asteapta sa vezi si ce vei primi de la prieteni. Noi am primit o gramada de hainutze noi pt David ca sincer nu a trebuit pana acum sa-i iau nimic , si jucarii ...
Daca ai prietene sa-ti organizeze baby-shower vei primi si atunci multe cosmetice, hainutze, jucarii si alte lucruri pt bb .
Si cred ca un biberon de 125 ml e mai potrivit pt inceput, ca ei mananca mai putin in prima faza . La noi biberoanele someaza masiv ca alaptez intensiv
.
Chiar, voi dati apa sau ceai la bebei?
carmen94 spune:
Denisam..............cred ca ti s-a rupt sufletul ptr.emma.sper ca e mai bine mititica.nici eu nu ma prea stresez la cumparaturi,dar macar sa ma informez,in caz de ceva sa stiu unde dau fuguta sa cumpar.
romaria.............cum sa nu ne amintim de tine?!?!?cine era toata panicata....ba din cauza RH-ului,ba ca nu stiu ce s-a mai ivit,ba ca nu stiai ce laptic sa cumperi sa ai in casa ?!?!? si uite acum ce bebelina frumoasa ai facut!!!!! scuze........ati facut!Sa-ti traiasca~~~~e dulce foc!
Monicutz........bafta la echo!te asteptam joi sa ne spui daca vineri e ziua cea mare!
laurajr...........bine ca poti alapta!si eu imi doresc sa-l alaptez pe bebe cat mai mult,dar o sa vedem ca mai am cale pana atunci.
v-am pupat pe toate!
Carmen
30+cu